Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Czy da rade przez PC ogladać film w telewizorze?? |
Bo wiem ze z Laptopa można .. ale z PC mozną??
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Czy da rade przez PC ogladać film w telewizorze?? |
odpowiednie kable wystarcza:):):):) Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
najlepiej jak masz wyjscie w karcie graficznej, zwane s-video (przypomina troche wejscie na klawiature, lub myszke - nie USB!). kupujesz przejsciowke z s-video na euro i ogladasz.
|
|
To muwicie ze z Kompa w Telewizorze mozna filmy ogladać.. tylko trzeba miec specjany kabel
|
|
Wszystko zalezy od karty graficznej, ktora moze miec odpowiednie wyjscie na telewizor (kabel koncentryczny, hdmi itp) lub bedziesz potrzebowal konwertera vga do tv (vga to tv adapter). Najnowsze karty z wyjscie hdmi przesylaja obraz i dzwiek po tym samym kablu i nie jest wymagany oddzielny kabel do dzwieku. PS Nie wszystkie laptopy maja wyjscie telewizyjne :)
|
|
aLe mi chodzi .. czy z PC a nie z Laptopa.. i to etz zalezy od karty graficznej .. ?? czy filmy beda odbiearac na Telewizorze
|
|
VJ napisał(a): > aLe mi chodzi .. czy z PC a nie z Laptopa.. i to etz zalezy od > karty graficznej .. ?? czy filmy beda odbiearac na Telewizorze tak to zalezy od karty graficznej, bo jezeli na karcie graficznej nie ma gniazdka do kabelka to telewizora to gdzie ten kabelek wepniesz? chyba teraz jest to calkowicie jasne? lub mozesz kupic konwerter w ktory wepniesz kabelek od monitora i ten konwerter ma wyjscie na telewizor. :P
|
|
to zeby chodziło.. to musi byc w karcie graficznej jakies wejscie.. czy te wesjcie jest jakoś oznaczone z tyłu Kompa..??
|
|
nie wejscie tylko wyjscie i z reguly jest oznaczone TV OUT ![]()
|
|
tak powinna wygladac karta zeby chodziły filmy na telewizorze?? i tylko wystarczy do tego kabel kupic??
|
|
ta. zwroc uwage na rozmieszczenie kondensatorow. minimalna rozbieznosc w ich polozeniu, niz na tej fotce - nie bedzie dzialac. no i co najwazniejsze - kabel zasilajacy wentylator na radiatorze musi byc bialo-czarny. jesli takiego nie masz, od razu odpusc sobie. gosciu. czytaj ze zrozumieniem. \masz miec wyjscie s-video! D zaznaczyl ci, jak ono wyglada. masz je - tv zadziala. nie masz - pytaj dalej. k.rwa.
|
|
sory, nie bialo czarny, tylko czerwono-czarny... ;P
|
|
;o)
|