poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
nie pisz bo.....

Panie wojewodo , ust nam siłą nie zamkniesz , jak sie nie mylę wolnosc słowa i wypowiedzi obowiązuje w tym kraju, ja do tej pory nie zauważyłem tu rasistowskich wypowiedzi !! Informuje pana ze komuna sie skończyła !! weżcie sie do roboty urzędasy i uregulujcie sprawe !

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: nie pisz bo.....

panie wojewodo straszyc to pan mozesz ale babke pradem. My jako zyjacy i utrzymujacy z naszych podatkow pana i ta fundacje poprostu nie chcemy zeby w Łomzy znajdowal sie takowy osrodek chyba panu sie troche pomieszalo w glowie od afery hazardowej pana kolegow kto tu jest gospodarzem na pewno nie pan i pana urzad.

panstwo policyjne z jedynie słusznym pogladem haha

konstytucja gwarantuje wolnosc wypowiedzi !

Łomża leży na Mazowszu !

Dziękujemy za zainteresowanie się naszym forum panie wojewodo,
prawda że ciekawe,
urzędasy ze śledziowa zapominają kto ich utrzymuje, to my rodacy nie Czeczeni a pan zaczyna prześladować ziomków za miedzy bo Łomża nie była i nie jest poddanym i nie należy do śledziowa

No a czego można by sie spodziewać. Polak zawsze stanie przeciwko Polakowi. Według mnie to chore zeby zastraszac zamiast starac sie rozwiazac problem!!!!!

A co On straszy ten Wojewuda na sile chce bysmy kochali Czeczenow.
Nie Kocham
Nie lubie
Nie przestane nie tedy droga p.Wojewudo.
Nie pozdrawiam

Dziad

Rasistów z nas śledziowo robi.....

Szanowny "Pan" wojewoda może nas cmoknąc tam gdzie światło nie dochodzi. Proponuję najpierw zając się swoją "świętą" rodziną i przyjaciółmi.

Sprzedam akwarium, sprzęt akw.
https://picasaweb.google.com/OmiyuO/NaSprzedazAkwarystyka
Oraz rzeczy dla kobiet, dzieciaczków:
https://picasaweb.google.com/OmiyuO/12Sierpnia2013

nie po to za konstytucje polacy gineli zebyś pan nam ją tu zmieniał....urzędas zsajmij sie robotą a nie straszeniem

Nie pisz... ha dobre sobie ;] każdy pisze to co mu leży również pan może pisać ;) to tylko literki ;] by się wzięli naprawdę za poważne rzeczy .

Będą nas zamykać za pisanie ,że ich nie chcemy i mamy ich dość!!!.Oby tylko nie do tych ośrodków co przebywają.Dziwi mnie to,że wszyscy w "śledziowie" zauważyli problem jak trochę poturbowano dwie Czeczenki,a nie zauważono ich wcześniejszych wybryków.
Więc Ci co ich tak bronicie to widzicie na czym polega rasizm.Na nich to nawet palcem,a oni mogą nam na głowę na...ć !!!

W Łomzy nie pozwolono na rozwinięcie tego problemu a Białośledziowo nas tylko oczerniło a i chcą nas edukować zamiast to uchodźców uczyc polskiego, to jest porażka...a te straszenie to już potwarz dla Polaka każdego !

12 ksenofobów

W Łomży nie ma rasistów ani ksenofobów. Nikt nie narzeka tu na narodowość Czeczenów - nam przeszkadza ich chamstwo, buta, agresja nieposzanowanie prawa, pasożytnictwo.
To nie jest rasizm - to troska o to, żebyśmy mogli wyjść na ulicę i nie bać się, że Czeczen wbije nam nóż w brzuch z byle powodu.

a 13 idiota (nie dotyczy)

nie dotyczy-jeśli 12 to włącznie z Tobą piotr20 pisał trzy posty.

Niech sprawdzi w słowniku co to ksenofobia.
Ja nie boję się obcych - boje się, że moje dzieci będą musiały wychowywać się wśród bezwzględnych zbrodniarzy wojennych, którzy potrafią z uśmiechem na ustach uciąć głowę bezbronnej kobiecie.

ha ha ha jaki typ liczyć sie ucz

naprawde jestem jeden(nie dotyczy) nie licz za mnie siebie bo to mnie obraża

Mnie osobiście nie przeszkadza ich narodowosc natomiast zachowanie, sposób bycia pozostawia wiele do życzenia i nik tego pod rasizm nie podciągnie!!!

To nie Polacy są przeciwko Czeczenom, ale Ludzie przeciwko Ludziom.
Tak ma wyglądać nasz świat ?! To chcecie zostawić dzieciom - nienawiść do innych ludzi ?
Argumentujecie że Oni (uchodźcy) są tacy i owacy. A my za granicami jacy jesteśmy ? Częstokroć jeszcze gorsi, nawet dla rodaków !
Wstyd i hańba dla nas jako narodu.

________
Malachit

Dr no wlasnie chodzi o to o zachowanie itd tylko idiota bez argumentow rzuca chwytliwe haselka o jakims rasizmie

„Jeśli nadal na łomżyńskich forach internetowych będą pojawiały się wpisy o charakterze rasistowskim(...)".

do sz. p. żywno:
odróżniaj pan rasizm od ksenofobii najpierw, a potem nas pouczaj, niewyedukowany leserze.

A nie jest tak, że matką rasizmu jest nienawiść do całej grupy ludzi? To właśnie rasista karmi się nienawiścią nie bacząc na to, że ludzie są w gruncie rzeczy tacy sami niezależnie od narodowości: są dobrzy i źli, mądrzy i głupi? Rasiści należą do tej ostatniej grupy i do tego pozbawieni są elementarnego wstydu.

Zbych

zbych wez idz ty sie wylecz z tego rasizmu i juz nie truj o tym to jedyne pojęcie jakie znasz ze to w kolko piszesz?

Zbych, ludzie nie są do końca tacy sami.
Społeczności w zależności od szerokości (k.wa, co za rym ;] ) geograficznej, regionu, mają nabyte, charakterystyczne cechy. cechy zdobyte na przestrzeni wielu wielu lat i wielu wielu pokoleń. różnie podchodzą do tych samych problemów i sytuacji.
fundamentalne poglądy często są cechą charakterystyczną danej populacji.

podział na "dobrych i złych, mądrych i głupich" wydaje mi się infantylny i powierzchowny. sam wrzucasz wszystkich ludzi do jednego worka, a innym zarzucasz wrzucanie do jednego worka wszystkich Czeczenów.

jak ma sie 2 zwoje i jeszcze na nieszczescie sie one wyprostuja to tak bywa:P

hahaha jaki typ... po to są fora internetowe... poczytaj troche w google a potem zabieraj głos... hau hau

Te "cechy zdobyte na przestrzeni wielu wielu lat i wielu wielu pokoleń. różnie podchodzą do tych samych problemów i sytuacji. ".. to jest własnie bogactwo kultury wnoszone przez rózne narody i nie ma w tym nic złego a wręcz przeciwnie. Adamosxx- to ja mam się "leczyć z rasizmu"? A kto tu nawołuje do wyrzucenia z Łomży Czezceńców i wiesza na nich psy? Ja nie będę "truł" o rasiźmie jeśli nie będziesz tego w istocie propagował - poczytaj swoje posty jesli masz wątpliwości.

Zbych

mowie o likwidacji osrodka ze wzgledu na ich bandyckie zachowanie głabie a nie za to jakiej sa narodowosci

zbych takie trudne naukowe pyt do ciebie : jaki wkład w rozwoj ludzkosci (głownie chodzi mi o wynalazki) wniesli ludzie rasy czarnej np?
bo mowisz ze niema ras na swiecie tak i niczym sie nie roznia ludzie?no wypoiwedz sie ekspercie od rasizmu tylko nie mow ze kazdy jest taki sam jak na pierwszy rzut oka widac ze nie a to sie nazywa wlasnie roznymi rasami...nie boj sie tego słowa

trackone więc powinieneś wiedzieć jakim narodem są Czeczeni, w jakich warunkach się wychowywali od setleci.
Powinieneś wiedzieć że walczyli o swoje praktycznie nonstop z różnymi najeźdźcami.
Jak piszesz "...fundamentalne poglądy często są cechą charakterystyczną danej populacji." - no właśnie ! Więc nie można mieć do nich pretensji o to jak ukształtowała ich historia.
A prawdą jest że ludzie dzielą się na głupich i mądrych, niezależnie od nacji.

________
Malachit

malachit, moge o tym wiedziec, ale nie musze tego tolerowac i sie z tym zgadzac.
tym bardziej w moim domu.

Na razie to mowa jest o bandyckim zachowaniu się Polaka w stosunku do CZeczenek- to po pierwsze więc czemu go "głąbie" nie potepiasz?
Wkład w rozwój cywilizacji nie dotyczy tylko "wynalazków", ale dorobku kultury, która jest ważniejsza dla ludzkości od twoich technicznych "wynalazków" wiec popatrz sobie choćby na Noblistów w tej dziedzinie ... a Puszkin też był mulatem wiesz o tym? A wiesz ilu jest czarnych naukowców w światowych instytutach? A ilu Żydów, CHińczyków i innych? Za kolor skóry odpowiada jeden gen i to wszystko. Jednak jesteś głąbem. Dobranoc.

Zbych

Malachit - jak Muzułmanin obleje Twoją córkę kwasem, bo nie miała burki to zrozumiesz go? Nie będziesz miał do niego pretensji, że tak go ukształtowało go środowisko?

Czeczeńskie wybryki są maskowane - ludzi enie wzywają Policji dlatego, że ktoś go popchnął "przypadkiem" na chodniku, czy dlatego, że szedł za kobietą Czeczen obgadując po swojemu i nagabując.

Oni mają to do siebie, że póki nie są silni nie pokazują prawdziwej twarzy. Zaczną działać jak będzie ich tylu, żeby pokonać Polaków.

Przykład Francji dobrze to ilustruje - przez wiele lat spokój a jak się namnożyli to zaczęli wszczynać zamieszki. Pewnie mało kto wie, że we Francji jest blokada informacyjna - nie informuje się o atakach Muzułmanów na Francuzów. Ilu z Was widziało filmik z autobusu jak ciapaty leje Francuzów i krzyczy "pier...ne Francuzy"?

ja widzialem ten filmik, to wina 10% lewaków ktorzy narzucaja poglady 90% pozostalych

Zauważyłam taką sytuacje mianowicie jak idzie jeden osobnik narodowasci wiadomej to niesie głowe pochylono wzrok wbity w ziemie niezauwazalny, natomiast w grupie zdarzają sie gwizdy,aroganckie zachowania, trudnosci z ich wyminięciem bo jak by mogli komus ustąpic z drogi. Jak mówią w grupie siła i oby to sie nie odbiło na nas jak zjedzie ich więcej.

"trackone więc powinieneś wiedzieć jakim narodem są Czeczeni, 
w jakich warunkach się wychowywali od setleci.
Powinieneś wiedzieć że walczyli o swoje praktycznie 
nonstop z różnymi najeźdźcami."

Przepraszam a czy my, mieszkańcy Łomży jesteśmy jakimiś najeźdźcami, że przybysze z Czeczeni napierdalają przechodniów albo straszą ich nożami?
Tak to oni mogą się zachowywać u siebie w stosunku do Rosjan a nie w kraju gdzie przyjechali szukać schronienia!

"Z danych łomżyńskiej komendy miejskiej wynika, że w ciągu ostatnich półtora roku na terenie działania tej jednostki odnotowano zaledwie 11 przestępstw z udziałem osób narodowości czeczeńskiej – w 9 przypadkach byli oni sprawcami przestępstw, w 2 – ofiarami."

To mówi samo za siebie! Dlaczego nie było głośno o tych 9 przypadkach,kiedy Czeczeni byli sprawcami przestępstw!Ja nie pozwolę sobie na to,aby za każdym razem,gdy moja kobieta wyjdzie z domu martwić się o nią,i nie chodzi tu o jakikolwiek rasizm!Nie jestem typem człowieka "pluj mu w oczy,a on mówi że deszcz pada" nie oszukujmy się,przyjechali do nas wszczynają afery kradzieże.Myślę,że 95% ludzi się ze mną zgodzi nie damy się i tyle,jesteśmy u SIEBIE! A jakiś urzędas z białego nie będzie mówił co mamy pisać a czego nie,możesz mnie pan pocałować w d...!!

Będę pisał ile tylko będę chciał!!! Pseudo polityków ze śledziostoku to ja mam głęboko w dupie!!! Nikt mi nie zabroni się wypowiadać. Co do Czeczenów i innych takich w naszym mieście, to już się wypowiedziałem w temacie o p. Kamińskim. W Polsce najpierw Polak potem cudzoziemiec!!!

"NAJWIERNIEJSI FANATYCY ŁKS" !!!!!!

JaK ich tak kochaja w Bialymstoku to niech ich zabieraja a nie do Lomzy zwalili to cale dziadostwo

Takie sytuacje umacniają mnie w przekonaniu że jednak komuna i wszelkiego rodzaju lewactwo się w Polsce nie skończyło. Niestety trzeba z tym walczyć dalej.

No więc jeśli jestesmy ksenofobami to dlaczego nie przeszkadzają nam Armeńczycy którzy handluja na rynku i których jjest w łomży dość dużo , mają własne sklepiki ,straganiki żyją wśród nas i są z nami i jest ok podobnie chińczycy którzy ostatnio pojawili się w łomży ,handlują pracują czasami robie u nich zakupy i tez jest ok a czeczeni tu po prostu jest cos nie tak .To że ktoś uciekł z własnej ojczyzny , to wcale nie znaczy że może robić wszystko , ze wszystko mu wolno , że wszystko mu sie nalezy
Natomiast pan wojewoda postapił jak władze sie robi na białorusi , ja roumiem tą bliskość kulturową i tą wspólną mentalność ,ale niestety straszenie prokuratorem nie rozwiązało problemu , a wieloletnie zamiatanie go po dywan tez nie jest sposobem na jego rozwiązanie . A może należałoby donieść do prokuratora na pana wojewode że próbuje ograniczać konstytucyjną wolność słowa

Za znakomity uważam pomysł azeby w łomzy odbyło sie referendum w sprawie istnienia ośrodka , ciekawe tylko czy naszym bezradnym starczy na to odwagi a jaśnie oświecony nie widzący problemu wystapi z taką inicjatywą

Ksenofobia, czyli strach przed obcymi - niechęć, wrogość, lęk wobec obcych, przesadne wyrażanie niechęci wobec cudzoziemców.

Często źródłem ksenofobii jest bezkrytyczne podejście do stereotypów etnicznych. Ksenofobia może dotyczyć wszystkiego, co wiąże się z obcokrajowcami, osobami nieznanymi, innymi pod pewnymi względami.

Pojawienie się ksenofobii towarzyszy zazwyczaj narastaniu w społeczeństwie nastrojów nacjonalistycznych i stanowi ona swoiste dopełnienie wobec nacjonalizmu. Zazwyczaj obawa przed wpływami z zewnątrz i aktywne im przeciwdziałanie ma swe źródła w sytuacji społeczno-ekonomicznej kraju. Narasta w chwilach złej sytuacji gospodarczej, pogorszenia się warunków życia.

Ksenofobiczne nastroje wobec cudzoziemców (a w tym szczególnie wobec emigrantów podejmujących pracę w danym kraju) znajdują zwolenników przede wszystkim wśród niezadowolonej ze swej sytuacji życiowej, gorzej usytuowanej ekonomicznie części ludności danego kraju, która postrzega obcych jako potencjalnych konkurentów w walce na rynku.

Ksenofobia może stać się immanentną wartością powszechnie akceptowaną w społeczeństwie lub w pewnych grupach społecznych.

"która postrzega obcych jako potencjalnych konkurentów w walce na rynku."

na rynku pracy np. ?
buahahahahahahahahahahaha :(

Chyba w walce na rynku wręcz..rynku przy ul.sikorskiego hahaha

IwaSara co ty pieprz... "w tym szczególnie wobec emigrantów podejmujących pracę w danym kraju" gdyby te prace podejmowali nie było by problemu. (Ale po co mając takie zasiłki).

Tak jak Pana Wojewode nie interesuje ze organy wladzy notorycznie scigaja ludzi ktorzy maja jakas zardzewiala resztke pistoletu czy karabinu czy luski z drugiej wojny swiatowej- zero zagrozenia, zero szansy na strzal- ale zawiasy sie naleza, tak nie beda go interesowaly wasze opinie. Piszacym niewygodne dla oficjalnego stanowiska poglady dowala zawiasy bez specjalnego rozroznienia czy to faktycznie nawolywania "o charakterze rasistowskim" czy krzyk o jakas sprawiedliwosc spoleczna.

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
to czego pragnę to świat bez granic."
Chocolate Spoon

realisto - oczywiście że będę miał pretensje. Obojętnie czy będzie to Muzułmanin czy Chrześcijanin i obojętnie z jakich pobudek zrobi krzywdę.
Przestępstwo to przestępstwo. Zrozumcie wreszcie że nie Nacja jest elementem decydującym.

login1972 - konkrety. Jak na razie jedynym jest to że pobite zostały Czeczenki. Jeśli nie znasz żadnyk faktów to wyssij z palca.
Owszem nie neguję że zdarzają się jakieś niesnaski, ale o wiele więcej jest takich zdarzeń między Polakami i jakoś nikt o tym nie wspomina.

Pisze tu się jeszcze o komunie i lewactwie. Za komuny nie było uchodźców i problemu. Więc jak to ma się do siebie ? Chyba tylko tak że są to populistyczne hasła, kiedy brak solidnych argumentów.

________
Malachit

Autor: Dr Still Hummer (---.elomza.pl)
Data: 03-10-09 12:18

IwaSara co ty pieprz... "w tym szczególnie wobec emigrantów podejmujących pracę w danym kraju" gdyby te prace podejmowali nie było by problemu. (Ale po co mając takie zasiłki).
Dr Still Hummer...nie pieprzę,podałam tylko,co znaczy ksenofobia(encyklopedycznie)aby wszyscy wiedzieli,dlaczego od ksenofobów ich się wyzywa.
Jeśli nie załapałeś mojej ironii co do tego nazewnictwa,no to cóż ja mam na to poradzić:))))

popieram

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org