piątek, 01 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
wlasanie przeczytalem na wp ze w jedenj z łomzynskich szkól w jednej klasie jest

az 22 czeczenow, no druga francja lub szwecja sie robi. ten kto za to odpowiada przed Trybunał Stanu

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: wlasanie przeczytalem na wp ze w jedenj z łomzynskich szkól w jednej klasie jest

A nie przyszło ci do tego durnego łba że to może być klasa utworzona dla dzieci Czeczeńskich?

Re: wlasanie przeczytalem na wp ze w jedenj z łomzynskich szkól w jednej klasie jest

nie nie przyszlo mi bo reszta to polacy

Widocznie ta reszta ma rodziców mądrzejszych od ciebie.

haha pajac nie wie co odpowedizec to jakies rodzinne przytyki:) załosny pajac:)

Skoro adamosxx to nacjonalista, oszołom (i jeszcze wiele innych określeń ciśnie mi się na usta), czemu admin dopuszcza go na forum. Przecież wypowiedzi tegoż człowieka propagują nienawiść, nietolerancję i jakby tego było mało, bardzo często obrażają nas, Polaków jako nację. Bardzo proszę administratora aby przyjrzał się tym wypowiedziom. A może gdzie indziej należy skierować tę prośbę?

elka a mi sie cisnie na usta : idiotka i ignorantka czytajac twoj wywod

Z tego co wiem to administrator odpowiada za to co się dzieje na forum. Wypowiedzi i zachowanie adamosxx są karalne więc i administrator będzie miał jakby co problem... No ale ja se chce..

"Adamosxx" to odszczepieniec, jawny przykład psychopaty-szowinisty.
Szereg zakładanych przez niego postów świadczy, iz jest to notoryczny malkontent, który w otaczającym go świecie nie potrafi dostrzec nic pozytywnego, to człowiek cierpiący na silne zachwiania emocjonalne, podlegający natychmiastowemu leczeniu w zakładzie zamkniętym.
Jednym słowem CZUBEK.

Politpoprawni - zamiast wypisywać obelgi, zapytajcie się tych pozostałych dzieci, czy ich rodziców jak to wygląda z ich perspektywy.
Jestem przekonany, że polskie dzieci czują się zaszczute przez czeczeniaków, poziom w tej klasie będzie fatalny.
Nauczyciele boją się czeczenów, szczególnie nauczycielki - za postawioną jedynkę czeczeniaki potrafią pobić. Kobiet oni się w ogóle nie słuchają, bo to dla nich hańba jak kobieta wydaje im polecenia.

Dowiedzcie się czegoś o życiu i dopier się wymądrzajcie.

Gdzieś tam była szkoła z czeczenami - nauczyciele dawali im promocje z klasy do klasy, żeby się ich pozbyć. Czeczeniaki nie znały nawet polskiego, a zdawały. Szkoła organizowała specjalne kursy poslkiego dla nich po lekcjach, ale nie przychodzili. Do szkoły rodzice ich posyłali dlatego, że wtedy dostają dodatkowe 150 zł miesięcznie.

Re: wlasanie przeczytalem na wp ze w jedenj z łomzynskich szkól w jednej klasie

administrator problemu mieć nie bedzie gdyż admina to forum nie ma

co do klasy to owszem jest taka w SP 10 i rzeczywiście są w niej dzieci czeczeńskie i jesli sie nie mylę to nie jest to jedna klasa z 22 dziecmi lecz kilka klas z kilkoma dzieciakami
Znam rodziców dzieci ktore chodzą do takiej klasy (polacy) i pewnie ku waszemu zdziwieniu nie mają oni żadnych zastrzeżeń co do tych dzieci.
Dzieci te w szkołach nie sprawiają żadnego problemu jedyne co to zanizają średnią klasy gdyż niestety obejmuje je obowiązek szkolny ale nikt nie pomyślał żeby najpierw nauczyć te dzieci polskiego języka
wiec kolego adamosxx z całym szacunkiem dla Ciebie ale przestań wyszukiwać co nowszych "sensacji" na temat czeczenów!
jesli tak bardzo Cię to razi to zgłoś się do Magazynu Ekspresu Reporterów, będziesz miał swoje 5 minut, oni zajmują sie takimi "sensacjami".

Realista tak narzekacie, na rzetelnosc dziennikarska, a powiedz co sam robisz?
Wrzucasz co chwila jakies niesprawdzone informacje, plotki, wlasne domysly i przedstawiasz je jako fakty...

"Jestem przekonany, że"

Wierze, ze jestes. Nie oznacza to jednak, ze Twoje przekonanie ma jakiekolwiek przelozenie na rzeczywistosc...

"Dowiedzcie się czegoś o życiu i dopier się wymądrzajcie."

Moze sam sie zastosujesz do wlasnej rady? Zamiast wciaz podawac swoje domysly w formie faktow, wypadaloby sie zorientowac, czy rzeczywiscie jest tak jak piszesz.

Ekspress Reporterów nie weźmie tematu niepoprawnego politycznie.
Jeśli to prawd co piszsz - nie terroryzuja polskich dzieci, polskie dzieci nie tracą na tym, nauczyciele nie mają problemu z utrzymaniem dyscypliny to wszystko w porządku, ale sam dziecka nie posłałbym do klasy z Czeczenami, bo niespotkałem jeszcze spokojnego, tolerancyjnego Czeczena - jestm przekonany, że wkrótce pojawią się problemy.

Tak jak kiedyś pisałem, że Łomże zaleją Czeczeni (na początku było ich ok 100) wszyscy pisali, że jestem rasistą i nie będzie u nas ich wielu, bo dostają mało kasy (jak pisałem, że zgarniają po kilka tysięcy to nikt nie wierzył) i wolą jechać na Zachód.

No, ale może tym razem się mylę.

No spojrz, ja jednak paru spokojnych Czeczenow spotkalem...
Co do tych tysiecy, pamietaj, ze to jest kwota liczona na osobe w rodzinie... Autentycznie 500zl na osobe, to dla Ciebie duzo? Bo ja bym sie z nimi nie zamienil, raczej bym nie przezyl za takie pieniadze...

Klasa o której pisałam to 4 klasa SP więc juz 4 lata dzieci czeczeńskie ucza sie z naszymi i nie ma żadnych problemów ktore przewyższałyby te ktore sprawiają i nasze dzieci
nie mam tu na mysli nauki bo oczywiście jest na poziomie bardzo niskim z racji nieznajomości języka i niestety większość dzieci zostaje w klasach na drugi rok choc nie wszystkie bo coraz więcej dzieciaków mówi po polsku, oczywiście pozostawia ta mowa wiele do życzenia
SP 10 nie jest jakąs szkołą na niskim poziomie ktora pozwoliłaby sobie na "straty" z powodu czeczeńskich dzieci a jednak dyrektor (dyrektorka) problemu w tym nie widzi ze ma w swojej szkole te dzieci.
Spotkałam się z tym że czeczeńskie dzieci np nie podadzą ręki kobiecie tym bardziej nie czeczeńskiej ale to sa przekonania religijne a nie o tym tu mowa.
w Białymstoku również jest ośrodek dla ludzi z Czeczenii ale z tego co mi wiadomo oni nie sprawiają żadnych problemów, mieszkają zarówno w domach jak i w blokach, żyją sobie spokojnie i nikomu to nie przeszkadza.
Może dlatego że Białostoczanie nie robią na nich takiej nagonki... ale to już inny temat

sama ucze w klasach gdzie sa czeczenskie dzieci i musze przyznac ze zdaza sie ze sa bardziej chetne do nauki niz nasze polskie. i dla mnie jako nauczyciela nie ma roznicy jakiego pochodzenia sa uczniowie.

dla ciebie moze niema ale dla podatnika moze jest kogo utrzymuje

adamosxx a co większe podatki placisz z racji czeczeńców w lomzy?
bo mi jakos przez nich kasy z portfela nie ubywa

To glosuj za wyjsciem z Unii, a poki w niej jestesmy nie placz, bo oprocz korzysci mamy tez pewne zobowiazania.
A mi jako podatnikowi moze nie pasowac, ze musze placic na twoja ukochana partie i co? Rozwiaza ja? Moze mi nie pasowac, ze place na kosciol i co? Przestana placic? Moze wreszcie dotrze do ciebie, ze wszyscy placimy podatki (tzn. ja place, czy ty placisz nie wiem) i nie wybieramy sobie na co one pojda...

a. wiesz tu chyba o mentalność człowieka chodzi jakie ma podejście do różnych spraw,
dlaczego dla jednych dzieci czeczeńskie w polskiej szkole to cos zlego a dla innych to rzecz normalna?!
cóż pozostaje mi powitać koleżankę po fachu :)

Oni tworzą enklawy ,nie chcą naszej wiary , nie uczą się języka tylko co -chcą naszych pieniędzy , bo sami nie zarobią bez znajomości języka, i co ?cały czas na zasiłkach i szkoły za darmo . Polacy jak wyjeżdżają ,to języki znają, bo bez tego ani rusz,a oni tylko kasę biorą i wcale perspektywicznie nie myślą. Dzieciaki nawet książek nie mają ,bo po co ? Do szkoły prawie w ogóle nie chodzą i co to za przyszłość? Zaczną kraść i rabować , zaczną się konflikty,nasze małe miasto nie poradzi sobie z tymi problemami. Jest ich coraz więcej ,a u nas też bezrobocie i kryzys ,konflikty są nieuniknione .

gracja w Twojej wypowiedzi jest jakas racja
nie znają jezyka = nie maja pracy = potrzebują zasiłku

„Ocalenie” powonno bardziej polożyć nacisk na nauczenie ich języka polskiego

"Polacy jak wyjeżdżają ,to języki znają," - dobrze by było niestety tak nie jest

"nie chcą naszej wiary" - a ty chcesz przejsc na islam? oczywiscie ze nie, oni tez nie chca religii nie zmianiać

Dzieci książki mają bo taki jest obowiązek a do tego jeśli dziecko nie pójdzie do szkoły to taka rodzina nie dostanie na nie kasy wiec to nie jest tak ze idą i mają dodatkową kasę
Obowiązek szkolny w ich przypadku jest taki sam jak i dla naszych dzieci
Jeśli Twoje dziecko nie poszłoby do szkoły to nie dostaniesz na nie rodzinnego u nich jest tak samo
co do chodzenia do szkoły to ja te dzieci rozumiem bo jakbym nie znała jezyka to tez nie chciałabym do szkoły chodzić, i to jest własnie problem ktore Ocalenie powinno zacząć rozwiązywać.

chodzi o wykorzystanie tych podatkow czlowieku tak ciezko ci pojąc? roznie dobrze polowe podatkow mozesz wsadzic do pieca i podpalic tyle samo bedzie pozytku a podatki bedziesz miala takie same.

dran a ktora to moja partia? bo z tego co sie orientuje mojej partii niema w sejmie chyba ze ty wiesz lepiej?? czy to moze juz uprzedzenie?

" roznie dobrze polowe podatkow mozesz wsadzic do pieca i podpalic tyle samo bedzie pozytku a podatki bedziesz miala takie same."

więc dlaczego tak Cię boli że jakaś część tych podatków idzie na rodziny czeczeńskie?
podatki placilismy placimy i placic bedziemy i tak naprawde to niewiele mamy do powiedzenia na co one idą

adamosxx mowie o partii ktora popierasz, myslalem, ze niezbyt trudno jest zrozumiec prosty kawalek tekstu... Tak usilnie promujesz PiS na forum, ze nie mam zbyt wielu watpliwosci...

A co do wykorzystania podatkow, owszem o to wlasnie chodzi, ja tez nie mam wplywu, na co ida moje podatki i moge uwazac, ze sa marnowane, tylko taki to juz system...

Robi się haos wokół tego co jest nie istotne... mówicie o Czeczenach a nie widzicie więźniów którzy notorycznie wracają do więzienia i są utrzymywani też z naszych podatków... tak w nawiasie utrzymanie jednego więźnia miesięcznie to koszt około 4000 PLNzł... Czy czujecie ten ciężar płacąc podatki??? Szczególnie Adamoxxx??? Nie czujesz się skrzywdzony??? Przeszkadza to Tobie???

no wiec sie mylisz nie mam nic z pisem wspolnego wiec nie powtarzaj wiecej tego samego bo to juz nudne

Zaara napisał(a):

> więc dlaczego tak Cię boli że jakaś część tych podatków
> idzie na rodziny czeczeńskie?
> podatki placilismy placimy i placic bedziemy i tak naprawde to
> niewiele mamy do powiedzenia na co one idą
>

Może dlatego że dla biedniejszej części mieszkanców Łomży,zabrakło pieniędzy na pomoc. Bo wszystkie pieniądze idą dla czeczenów. Może ty masz za dużo a jesteś tak zajebiście solidarny z tego co widzę , może się podzielisz . A co do wiary zdajesz sobie sprawe jak traktowani są katolicy przez muzełmanów. Piszesz tak jakbyśmy to my wyjechali do nich.

A przepraszam, wlasnie zauwazylem, ze popierasz UPR... Co za wstyd dla partii... Nic dziwnego, ze nie moga przekroczyc progu wyborczego, skoro takie oszolomstwo staje sie ich wizerunkiem... Tak jak popieram czesc ich pogladow, tak w zyciu nie chcialbym byc utozsamiany z takim zachowaniem.

Tylko jesli popierasz upr, to jednej rzeczy nie rozumiem... Oburzacie sie, ze te pieniadze moglyby dostac polskie rodziny, ale z tego co wiem, upr ogolnie jest za tym, zeby kazdy radzil sobie sam i walczy z wszelkim socjalem? :>

aoles wyjasnie ci moze zrozumiesz
więzien - czlowiek ktorego wychowalo panstwo polskie a jak wychowalo to teraz na niego placi i resocjalizuje
a oni sa naplywowi kolejny problem czemu mam palcic na kogos kto mnie napada? tak trudno i to pojąc?
Polska ich wojny nie wywolala niech ich rosja przygarnia i utrzymuje tym bardziej ze nie umieja sie zachowac

dran pomijajac "oszolomstwo" czyli twoja kulture dyskusji
a czymze jest zasilek dla czeczenow jak nie socjalem?, polska rodzina dla kontrastu jak juz to... a nie jakims bandytom

Ebola-Zair kasy nie mam za duzo ale niestety niezaleznie ilu czeczenów byłoby w lomzy to MOPS naszym i tak bedzie płacił tyle samo bo to nie tylko od nich zalezy ile kasy mogą przeznaczyc na daną rodzinę

Zdaję sobie sprawe jak moga być traktowani katolicy przez muzułmanów oraz jak muzułmani traktowani sa przez katolików
odpowiedz sobie tylko na pytanie dlaczego oni traktują inaczej inne religie a dlaczego my traktujemy inaczej inne...

Pisze jakbyśmy to my wyjechali do nich? a gdzie Ty takie stwierdzenie znalazłeś?

i jescze jedno to temat o czeczenskich dzieciach w łomzynskiej szkole a nie o czeczencach w lomzy, takich tematów jest juz wiele

jak bysmy wyjechali do nich to bysmy byli bez głow po paru minutach bo to tolerancyjni ludzie jak wy tu wszyscy.

Tak tak tak!!!!! Cieszmy się i radujmy, że są wśród nas , pomagajmy , oddajmy co możemy dać , a w zamian dostaniemy pięść pomiędzy oczy, bo oni świat widzą inaczej niż my , pomimo że wartości powinny obowiązywać wszędzie te same.

wartosci nie wszedzie obowiazują te same, i nie tylko mowa innych krajach ale nawet o rodzinach
kazda rodzina wyznaje inne wartoscie... tyle w tym temacie

oni są tak samo tolerancyjni jak my -- i mowie to bez ironi

haha zaara dobre, jedz wybuduj im kosciol albo pochodz bez chusty

adamosxx moja kultura dyskusji? :) Przytoczyc ci tu pare twoich wypowiedzi? :) Zauwaz jeszcze, ze nie nazwalem cie personalnie "oszolomem", nazwalem po imieniu to, co w tej chwili robisz... no daruj inaczej tego okreslic nie umiem... Co do kultury, to nie zauwazylem, zebys ty i paru twoich stronnikow, przestrzegal netykiety, ktora jest niczym innym, jak zbiorem zasad zachowania w internecie...

Owszem, zasilek dla Czeczenow jest socjalem, ale ja napisalem, ze UPR jest calkowicie anty-socjalny, wiec w tym momencie pisanie o pieniadzach, ktore moglyby trafic do biednych polskich dzieci, jest zaklamaniem. Przeciez gdyby UPR doszedl do wladzy, to chcialby zniesc i podatki i swiadczenia socjalne, czyli te biedne polskie dzieci dostalyby "wielkie nic", jeszcze mniej od obecnego "prawie nic". Wiec po co takie argumenty pod publiczke?

myslisz ze jak kobieta jedzie np do egiptu ktory jest krajem jak najbardziej muzułmańskim to zakłada chuste? :D
u nich nie mozna budowac kosciola bo takie mają prawo a nasze prawo nie zabrania budowac meczetów wiec nie ma co wykrzykiwac w tym temacie wielkich haseł bo niestety my mamy takie prawo ktore zezwala na cos co w innym kraju byłoby nie do przyjęcia

piszac

oni są tak samo tolerancyjni jak my miałam na mysli to że my nie jesteśmy tolerancyjni no a przynajmniej nie wszyscy

dran wyznajesz widze zasade jak twoje slonce peru program partii programem narodu i w kazdym punkcie sie zgadzasz?

socjal rodzi patologie to prawda, ale jak juz marnowac tą kase to na polskie rodziny a nie na bandytow, do tego nie trzeba polityki zeby to pojąc

czyli jak piszesz wielkie nic to jak teraz a czeczeni dostaja wielkie coś i tobie to pasuje a mi nie. ot cala roznica

Rozumiem Adamoxxx ze na Czeczenów nie koniecznie ale na Polskich bandytów możesz łożyć ile dusza zapragnie.... Tylko pojmij jeszcze fenomen tego że z Naszego socjalu korzystają osoby które nie powinny korzystać...a tym którym potrzeba zostaje całe g.... i tu jest przoblem a nie z garstką Czeczenów....

bandytow w wiezieniach to sobie polska jako kraj wychowala i na nich lozy jak siedza
a czeczni sa naplywowymi bandytami wiec po co ich tu utrzymywac jak tylko szkodzą

adamosxx ja nie mam swojej ulubionej partii, staram sie glosowac na ta, ktora w danym momencie wydaje sie sensowna i mi pasuje. Jak sie na ktorejs przejade, to maja jeden glos mniej. PO duzo gada, ale troche malo robi i momentami strasznie wk....ia. To tyle w kwestii "mojego slonca peru".

Mi nie pasuje to jaki jest system pomocy uchodzcom, chyba to jasno i wyraznie napisalem, wiec nie wpieraj mi czego innego... Ale to, ze nie podoba mi sie program, nie oznacza, ze nienawidze tych ludzi, a niektorzy tutaj to az kipia... To nie Czeczeni moga zmienic zasady, tylko nasze wladze ewentualnie, wiec to do nich powinny byc pretensje i naciski. Tak by podpowiadala zwykla logika...

Idac twoim tokiem myslenia, to ja sobie tych polskich bandytow nie wychowalem, wiec jak ktos wychowal, to niech ktos placi? ;)
Gdyby faktycznie chodzilo o pieniadze, to nalezaloby przede wszystkim uszczelnic obecne systemy, bo wycieka nimi tyle kasy, ze zasilki Czeczenow to kropla w morzu... Ale z tym jakos nikt tak energicznie nie walczy.

No i właśnie o tą kroplę ...mi chodzi... widzi się Czeczenów którzy kosztują ale praktycznie nic a nie widzi się uciekającej kasy która ginie nie wiadomo gdzie...

Poza tym Adamoxxx może nie rodzice ale ktoś obcy kiedyś mówił tobie o takim powiedzeniu...
"Kto rzuca za siebie przed sobą znajduje"
Miejmy nadzieje że nigdy nie znajdziemy się w takiej sytuacji jak Cz... i wiele innych nacji... módl się o to i oto aby ktoś nas przyjął do siebie....

ten bandyta to polski obywatel i polska go utrzymuje w wiezieniu
system jest zly ale.. nie dosc z biora gruba kase ktora ten zly system im przydziela to niema za to nie to ze wdziecznosci co chociaz neutralnosci co do polakow tylko zaczepki, napady zlodizejstwo bujanie po miescie .

To pewnie mają sznownego obywatela Adamoxxx'a po piętach całować że mogą być tu i żyć nie być tam - o ile być....
A za tego polskiego obywatela dziękuję... cieszysz się że utrzymujesz szanownego pana Generała???
Przecież to ziom.... i obywatel Polski...?

po pietach to moze nie ale mogliby nie napadac z nozami, prymitywna z ciebie jednostka skoro nie rozumiesz.
no i jasne ze lepiej na sznaownego pana jak i innych ktorzy sa ODIZOLOWANI wiesz co to znaczy? niz na bandytow czeczenskich na wolnosci

A czy wszyscy napadają? Bo jakoś nie sądzę.

http://www.interost.pl sklep z wannami, kranami, kotłami itp.

Adamoxxx padlina jesteś i tyle... bo to że jesteś prymityną jednostką i ODIZOLOWANĄ to już wszyscy wiedzą...

Afiszujesz się Katolicyzmem ale sam chyba nie wiesz co to znaczy i łamiesz wszelakie prawa Naszej Narodowej wiary...
Bądź pozdrowiony D....

pajacu ja jestem ateista kto ci sie afiszuje? ale rozumiem ze brak ci argumentow to sie sfrustrowales hehe aha pomine inwektywy nie znize sie do twojego poziomu:)

Tobie już sił brakuje żeby głowę unieść... poszukaj sobie dobrego ortopedy Adamoxxx bo żaden psycholog nie pomoże Tobie...

Mieszkam niedaleko Wawy są tu ośrodki z Czeczeńcami i jakoś nigdy nie spotkałam na ulicy Czeczena z nożem! Adamosxx jak już wcześniej wspomniałam to co piszesz to bełkot zakompleksionego człowieczka! Pozostaje tylko współczuć...

maja30: bo noże maja schowane pod kałasznikowami ;]

A nie macie wrażenia że to spisek? Adamosxx..zabierają Ci te podatki na matkę której zabili na ręku 5miesięczną córeczkę strzelając jej w głowę i uciekła żeby ratowac drugie dziecko albo na ojca z dwójką dzieci któremu żone na jego oczach nabili na bal zabijając ją i jej nienarodzone dziecko? Zapomniałam dodać że to czeczeńscy bandyci...z większą ulgą przyjmujesz fakt że Twoje podatki idą również na pedofila który gwałcił i maltretował 2 letnią dziewczynkę...napewno wkońcu TO POLAK!!! No i jeszcze Ci bandyci biegają z nożami...może po to żeby się bronić przed prawdziwymi bandytami!

maja30 jak mieszkasz tam to sie nie udzielaj tu w naszym miescie bo nie masz pojęcia o niczym, jak tu nie mieszkasz to skad wiesz jak jest?z fusów czy kompleksy leczysz ze jestes po zawodówce:)

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem dzieci czeczeńskie chodzą latami do szkoły i nie znają języka polskiego to po co tam chodzą jeśli nic nie rozumieją ?i jak czegokolwiek mają się nauczyć?.Ludność czeczeńska ma wielkie przywileje w tym mieście zapewnione wszystkie świadczenia .Dziś widziałem jak wychodziło czterech czeczenów w młodym wieku ze szpitala , chodzą i leczą sie za darmo na koszt podatnika .Ile kosztuje utrzymanie ośrodka wypoczynkowego na Wesołej .Gdzie jest kosztorys do wglądu i całkowity koszt miesięczny utrzymania uchodżców przypuszczam że sumy idą w setki tysięcy PLN .

adamosxx powiedz, kto cię spłodził to Cie pomszczę....

Adamosxx udzielam się bo wkurzają mnie tak durni ludzie jak Ty! I nie ma tu znaczenia miejsce zamieszkania! A co do kompleksów ja nie mam żadnych ale Ty jak widać owszem!!! Szukasz sensacji żeby coś się w twoim życiu działo? no tak ale jak sie siedzi całmi dniami w domu,widzi sie wszędzie bandytów z nożami no i ta kasa którą Ci kradną...to tu są potrzebne leki bo urojenia to początek schizofrenii!!!

maja30 jesteś cudowna. :)

Dzięki ktoś-coś :)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org