Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Polanski |
od kilku dni ludzie drazo jeden temat co robi sie nudne na tym forum. czas na zmiane tematu. Kilka dni temu aresztowano Polanskiego. jedni widza w nim przestepce kturego powinno sie zamknac za gwalt. inni muwia ze nie powinni go aresztowac. jak Lomza to widzi? jedyny prawdziwy jasio :}
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Polanski |
prawo rowne dla wszystkich, o czym tu dyskutowac
|
|
Stryczek dla pedofilów. Jak można nazywać kogoś, kto dopuścił się takiego czynu na dziecku, "wielkim człowiekiem"? Prawo ma obowiązywać albo wszystkich albo nikogo. _____________________________________________________________ Prawda nie ma żadnych bogów ponad sobą. Wiara w prawdę zaczyna się od zwątpienia we wszystkie prawdy, w które się uprzednio wierzyło.
|
|
A co to inny człowiek że ma nie siedzieć? Powinno się go zamknąć nawet jego hajs mu nie pomoże, no chyba ze go Arnold ułaskawi Żyje By Pakować Pakuje By Żyć
|
|
Dobry reżyser , szkoda ,ale prawo musi być równe dla wszystkich
|
|
jeszcze pare słow w temacie od autorytetu Platformy Obywatelskiej http://www.pudelek.pl/artykul/20003/kolejny_kutz_polanski_jest_w_srodku_rozdygotanym_chlopcem/
|
|
Tak jakby dzis nie bylo fanek gwiazd muzyki czy ekranu ktore gotowe sa na wszystko aby tylko dostac sie na jakas prywatna impreze z nimi. Tyle ze Polanski nie chcial sie mamusi wykupic jak np. Jackson, wiec sie nagle "dziewczynce" krzywda stala. A szefem lokalnej prokuratury ktora wydala ten nakaz aresztu jest gosciu ktory wowczas byl tam stazysta- to dla niego ukoronowanie kariery, taka slawa w pierdlu. Wiec niczym Ziobro, nagina kazdy mozliwy paragraf. I to by bylo na tyle w tej sprawie. Nie rozmawiamy tu o zboczencu ktory uprowadza dziewczeta z ich domow czy spod szkoly. Byla chetna laska na imprezie i tyle. "Ja jestem wolny, mam swoje zdanie, to czego pragnę to świat bez granic." Chocolate Spoon
|
|
dokładnie
|
|
popieram jankesa , przecież jej nie porwali, a 13-letnie grzeczne dziewczynki siedzą w domu i spotykają się z rówieśnikami, a nie imprezują ze starszymi panami ...
|
|
adamosxx, jeszcze jeden powód, abyś okazał swoje zamiłowania do swych "wartości chrześcijańskich" Roman Polański to tak naprawdę Raymond Roman Liebling. Jak by nie patrzeć, to z twojego punktu widzenia nie obywatel RP.
|
|
ja uważam, że to chamstwo. Chodzi mi o to, że sobie przypomnieli po 30 latach Szwajcarzy. Polska też ma umowę o ekstradycję z USA. Powinien zapłacić za procesy sądowe, a oni powinni go oczyścić z zarzutów. "Gdyby nie Internet to bym nie wiedział, że tylu idiotów jest na świecie" S.Lem
|
|
a gdyby tak wydy...ł Waszą córkę? jaka tu jest zasada równośći? Polanski ZBIEGŁ... bo WIEDZIAŁ co mu grozi.. no to chyba jasne,.. nie? ktoś powie "Tolerancja"? jaka tolerancja... tolerancja to nic innego jak przymykanie oczu na grzech.. na nieprawidłowości.. pomyślcie Ludzie przez chwilę.. przez chwilę tylko..
|
|
Kolego, gdybym tak wychowywal corke ze jako 13 latka wloczyla by sie nie wiadomo gdzie calymi nocami to doprawdy nie robilo by mi zadnej roznicy czy z kims uprawia seks, trzezwa czy nie. A takie sa fakty w tej sprawie, plus wiele budzacych watpliwosci aspektow sledztwa. Jak i sedzia ktory nie dotrzymal wczesniejszej umowy. Polanski spedzil 41 dni w areszcie pod obserwacja psychiczna. Psy i prokuratura, choc maja utrzymywac prawo to jak to robia, wiedza wszyscy ktorzy popadli w jakies tarapaty z nimi, nawet nie koniecznie lamiac prawo. "Ja jestem wolny, mam swoje zdanie, to czego pragnę to świat bez granic." Chocolate Spoon
|
|
ziomex pajacu sam sobie zaprzeczasz sam napisales obywatel RP a nie polak i oco ci chodzi głabie?
|
|
prawo rowne dla wszystkich bez wyjatku, czy chciala tego czy nie ale to byla 13-latka powazny i rozsadny czlowiek tak by nie postapil a prawo stanowe jest tam akurat surowe dla pedofilii
|
|
Weźcie się ogarnijcie, Nie można usprawiedliwiać pedofilii demoralizacją tej 13 latki. Jasne, że wiele 13 latek zachowuje się, wygląda na znacznie starsze. Oczywiście wiele z nich uprawia sex, (również analnie - w USA była taka moda, żeby pozostać dziewicą). Ale to Polański jednak był dorosłym facetem, odpowiedzialnym za swoje czyny i nie musiał jednak wykorzystywać sytuacji. Każdy pedofil powie, że jego ofiara tego chciała. (Niektórzy dają cukierki, inni jakieś prochy). Przejedźcie się na Dworzec Centralny, pojeździjcie wokół, napewno znajdzie się kilka takich 13,14 letnich dziewczynek,czy chłopców. Chodzi jednak o to że normalni ludzie nie jeżdżą i nie szukają takich wrażeń. Polański ewidentnie szukał! Obejrzyjcie sobie dobry dokument (Pedofile - Latkowskiego) o tego typu procederze. Nie można bronić pedofila!!!
|
|
A co gdyby wasz córka wlazła do łóżka słynnemu reżyserowi żeby karierę robić? To znaczy, że źle ją wychowaliście. !3 latka miała duże cycki itp - nie może być mowy o pedofilii. Swoją drogą - Czeczeni i inni Muzułmanie też posuwaja 13 latki. U nich niezamężna 16 latka to stara panna. I w ten sposób wróciliśmy do tematu. :)
|
|
olomolo: polska nie ma umowy o ekstradycji z USA. Polska ma konstytucyjny zakaz ekstradycji obywateli polski jedyny prawdziwy jasio :}
|
|
Jutro na dwójce ma być wieczorem debata o sprawie u Pospieszalskiego, ponoć mają być jacyś celebryci
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |