Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
BigBrother w Łomży? |
Czy nasze sieci TV nie moglyby takze emitowac takiego "programu"? Przeciez te dodatkowe kilka czestotliwosci nie robi im chyba roznicy. Kwestia chyba jedynie podpiecia sygnalów z kamerek np. na osiedlu Perspektywa do siedzib TV kablowych. "Kilka tygodni temu na Osiedlu Południe firma Tele-Sat zainstalowała kamerę, która filmuje teren okolicznych bloków. Zdaniem mieszkańców to dobry krok. - Włączę telewizor i widzę czy moje dziecko bawi się na podwórku, czy nikt się wokół nie kręci - mówi jedna z matek. - Jestem spokojna." W Grajewie sie da a u nas nie? R ------------------- "Lepsze jest wrogiem dobrego" "Brak inwestycji w naukę to inwestycja w ignorancję"
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: BigBrother w Łomży? |
Wystarczy że prezes Lipski podłączy swoje monitory do sieci. Będzie można zobaczyć co u Kowalskich na klatce się dzieje. Kamery są już na każdym rogu i w klatkach schodowych. Teraz montują kamery, które mają pilnować tych zamontowanych żeby ktoś się nimi nie zaopiekował. Tylko wpiąć do sieci i każdy sobie poogląda jakie Kowalski zakupy zrobił. "Nadmiar demokracji to anarchia"
|
|
Już dawno w innych spółdzielniach można oglądać parking, czy plac zabaw poprzez TV Kablowa. Tylko nie wiem czy to było by dobre, gdy jakas mamusia zapatrzy sie na serial i nie dopilnuje dziecka, a tak jak do tej pory by siedziała w oknie i krzyczala: "chodz na obiad", " nie baw sie z nim", itd itp. :)
|
|
Z tego co wiem to na Policji mają te kamerki z SM Perspektywy wyprowadzone. Ale jakość jest chyba mizerna i nie wiem czy nasi stróże prawa cokolwiek tam widzą i jaki jest odsetek interwencji po ujrzeniu przestępstwa w kamerce. Ja mieszkam na ul. Mazowieckiej i często zostawiam w samochodzie radio na noc i na razie nie zginęło. Nie wiem czy sama świadomość, że pod kamerką stoi samochód wystarczy dla drobnych złodziei żeby nie kraść, czy mam na razie szczęście. Ale na Skate Parku piją latem piwo i nikt ich nie goni. Może to drobiazg i szkoda na to paliwa i czasu skoro nie robią zadymy i nie zaczepiają przechodniów. Ale najlepsze zabezpieczenie dla Osiedla to czujni sąsiedzi: zaparkowałem auto pod klatką (w Wigilię tak w ogóle) na zakazie postoju (nie było niestety miejsca na parkingu - wiadomo święta) a tu po 15 minutach, no może po 0,5 h podjeżdżają Policjanty i każą dziękować sąsiadom za czujność i mówią że jeszcze z pół godzinki bym postał to kosztowałaby mnie ta przyjemność 50 zł. Przy okazji dziękuję naszym policmajstrom, że głupoty mojego sąsiada nie zamieniają w czyn (tak na margineszie bardzo mili byli). Pozdrawiam! Jest dobrze, jak jest dobrze.
|
|
Na sąsiedzką czujność zawsze można liczyć ;]
|
|
hehe i co z tego że są kamery, ze 2 latka temu ktoś stuknął mi na parkingu autko było to dokłądnie około 5 metrów od zainstalowanej kamery, zadzwoniłem i poszedłem na policję i tak mi oznajmiono że z braku środków nikt tego nie nagrywa i z rzadko też obserwuje to jest parodia tyle pieniędzy poszło i nic z tego mam nadzieję, że już jest inaczej.
|
|
a *** z tymi kamerami bede chciał wyjsc i co bede sie musiał chowac zeby zapalic....bo mnie matula w TV zobaczy i wszyscy sąsiedzi wogóle nic b3edziemy stac pod klatko i zaraz bedzie numer 997 i juz lipa...dajcie spokój ludzie kamery po co nam one !! a jak matki sie boja o swoje mało pociechy to niech lepiej ich o 10 w nocy nie psuzczają na podwórko !! Pozdro "Zmotywowani by walczyc,zdolni by wygrywac..."Najwierniejsi fanatycy ŁKS 1928-2005
|
|
To prawda jak matka się boi o dziecko to jest specjalny ośrodek wychowawczy tam jest szkoła i mieszkają odrazu i napewno żednemu z tych dzieci nic się nie stanie i bedzie nadzur nad nim 24/h . a i tak przed tymi kamerami można robić co się chce i tak tego nie zauważa !
|
|
Taak - na ul. Mazowieckiej muszą być kamery i musi być porządek, bo tam przecież Lipscy mieszkają. Via Baltica najkrótszą trasą - to szansa na rozwój Łomży
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |