Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Inny, znaczy wróg ? |
Inny - innej wiary, koloru skóry, wyznania, kultury, poglądów społecznych i politycznych, miejsca zamieszkania, myślenia, wyglądu, a nawet ułomny. A jak inny, to znaczy złodziej, bandyta, pijak, chory umysłowo, no krótko mówiąc popapraniec, tłumok, palant, głupi itp. Na co dzień spotykamy się z atakami "prawdziwie mądrych" i mających jedynie "słuszną i jedyną niepodważalną ideologię". "Kto nie wygląda i nie myśli jak ja" jest moim wrogiem. W swym zaślepieniu nie widzą, że ktoś może mieć inne zdanie, inną religię, poglądy na życie. Nie zada sobie pytania tak prostego, banalnego? Dlaczego? W swych małych, zaślepionych móżdżkach receptory szukają jednego skojarzenia - wróg.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Inny, znaczy wróg ? |
POLSKA CAŁA TYLKO BIAŁA !
|
|
"Jednoczy nas stara flaga, bie naszej skóry i duma rasy"!!!
|
|
white pride
|
|
ziomex haha zbawicielu, napisz se lepiej jakiegoś rapa na ten temat, może gimnazjalistom namotasz , ale nie ludziom starej wiary Elio :) 14/88
|
|
POLSKA CAŁA TYLKO BIAŁA ! Bubero
|
|
Mam prawo do własnego zdania moga mnie nazywac rasisto wisi mi to."W swych małych, zaślepionych móżdżkach ..." czy to przypadkiem nie jast dyskryminacja ze wzglądu na poglądy? Jakim prawem obrażasz innych? Bo maja odmienne zdanie niz ty?
|
|
ziomex pomieszkaj tydzien w afryce czy na kaukazie to uzyskasz odpowiedz na swoje pytanie i ocenisz wielkosc mozdzkow
|
|
Co od niego chcecie? To jedyny madry tekst jaki przeczytalam tu od lat. Zgadzam sie z nim w 100%. Carpe Diem
|
|
Adamosxx A co do tego maja ludzie z afryki? Tacy sami ludzie jak my. Maja inna kulture i to wszystko. Ilu znasz ludzi z Afryki? Tak sie sklada ze ja pracuje z ludzmi z roznych zakatkow swiata. I powiem ci ze wszyscy sa tacy sami jak my. Carpe Diem
|
|
Kolejny srel M88 zakłada nick, ma kilka postów i już pisze głupoty, że on od lat tu czyta i jedyne co przeczytał mądrego to swoje pod innym nickiem. Najpierw zacznij czytać, a potem twórz ciągle nowe nicki i sam sobie przytakuj. hahahahaha Najlepsze Tak sie sklada ze ja pracuje z ludzmi z roznych zakatkow swiata. I powiem ci ze wszyscy sa tacy sami jak my. Ludzie którzy zjeździli świat zachwycają sie różnorodnością, a tu troll widzi wszystkich jako takich samych hahaha Gdzie takich spotkałeś na Łomzycy, czy na południu, bo to twoja zagranica. hahaha.
|
|
Mieszkam od 3 lat w wielkiej brytani. Tu spotykam ludzi roznych narodowosci. I nie zycze sobie abys mnie nazywal srelem. Carpe Diem
|
|
Tak jest... To polak polakowi wrogiem jest...gdziekolwiek sie spotkają. Nawet na Marsie... Nie Pozdrawiam
|
|
cycki
|
|
Jak można być tolerancyjnym dla ludzi innego koloru skóry,niepotrafie. Może to jest chore a nie rasizm
|
|
ludzie z afryki maja to do tego ze np w rpa czy innym kongo bialy czlowiek od razu jest przesladowany idac ulica jak niewiesz srelu to sie nie udzielaj, w rpa dochodzi do zabojstw na tym tle
|
|
adamosxx napisał : "ziomex pomieszkaj tydzien w afryce czy na kaukazie to uzyskasz odpowiedz na swoje pytanie i ocenisz wielkosc mozdzkow" byłeś??widziałeś?? że każdego wysyłasz??taki z Ciebie biedak bo czeczeny pare zł dostają ,a ty nawet pracy sobe znaleźć nie potrafisz.Żal mi takich nie życiowych ludzi. http://main.sqipcom.com/?ref=TomHas
|
|
Zastanów się jaka płynie w nich krew. Po co tu są czego chcą od tych miejsc wypędzmy tych którzy robią nam wstyd.
|
|
Dz. U. z 1997 r. Nr 88, poz. 553: Art. 256. Kto publicznie propaguje faszystowski lub inny totalitarny ustrój państwa lub nawołuje do nienawiści na tle różnic narodowościowych, etnicznych, rasowych, wyznaniowych albo ze względu na bezwyznaniowość, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2. Art. 257. Kto publicznie znieważa grupę ludności albo poszczególną osobę z powodu jej przynależności narodowościowej, etnicznej, rasowej, wyznaniowej albo z powodu jej bezwyznaniowości lub z takich powodów narusza nietykalność cielesną innej osoby, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.
|
|
Kiedy pojawia się agresja? Wtedy, kiedy dopadnie nas jakieś niepowodzenie, stres. Coś nam nie wychodzi? Denerwujemy się. Pierwszy przejaw to inwektywy, przeklinamy. No bo nie wyszło. Potem to już tylko szukanie wrogów, winnych naszych niepowodzeń . Na których można by zwalić winę za nasze własne niepowodzenia życiowe. Aby zwalczyć "wroga" buduje się do tego ideologię - usprawiedliwienie. Ideologię dlatego, że to nasze działania mają być "słuszne". Jedynie słuszne. Mało znam ludzi, którzy przyznali: "tak, ja zrobiłem błąd", "pomyliłem się", "nie przewidziałem skutków mojego postępowania". Większości włącza się "mechanizm obronny", to nie ja, to Iksiński. Nie będę podawał imion i nicków osób frustratów na tym forum, aby nie dostarczać im argumentów to budowania ich własnej "słusznej" ideologii. Nie twierdzę, że moje wynaturzenia są jedynie "słuszne". Twierdzę natomiast, że wywoływanie agresji do drugiego człowieka jest spowodowane własną frustracją, niepowodzeniem. Dlatego nieudacznik mąż alkoholik bije swoją żonę, skin odmieńca rasowego, człowiek małej wiary wyrzyna Indian............... Ale jak ma się tyle rozumku, co w pięściach zgarnięte, tak jest. Bo swoje własne niepowodzenia trzeba jakoś wytłumaczyć.
|
|
wiec ziomex jak sam napisales nie streesuj sie i odrzuc inwektywy jak mi cos odpisujesz, troche kultury
|
|
„Ziomex” dla mnie możesz być nawet psycholoszką. Załóżmy że problem już istnieje i raczej nie jest to wizja jednostki a real większości tego forum. Nie sugeruj że komuś się coś wydaje bo ma problemy z sobą, z tobą, ze światem, dlatego jest zdegustowany sytuacją emigrantów w naszym mieście i szkoda byłoby gdyby wszyscy mówiący negatywnie o uchodźcach z tego powodu piła i biła swoje żony. Wypowiadanie swoich poglądów, anonimowe wypisywanie wulgaryzmów nie jest agresją a formą prezentacji osoby stukającej w klawiaturę. Agresja ma na celu zranienie lub zadanie bólu i jeśli czujesz się dotknięty słowami internautów to świadczy o twojej wrażliwości i naiwności. Jak to mówią „kto ma miękkie serce to ma twardą dupę” „Coś nam nie wychodzi” … taka natura naszych polityków. Rządzą ludzie bez wizji, sfrustrowani, zawieszeni w matrixie?
|
|
Hm, cały w tym ambaras, że ja nie szukam winnych i wrogów. Nie jestem sfrustrowany, bo mi miejsca na ławce przy ul. Długiej nie zabrakło. Nie wyzywam innych od tłumoków jak to czyni adamosxx,nie wzywam do nienawiści wszystkich i wszystkiego co nie jest zgodne z moimi poglądami. Adamosxx, tobie to już się jaźnie poplątały. Wyzywasz i plujesz na innych, a potem twierdzisz, że to oni ciebie wyzywają. Ja ciebie od tłumoków nie wyzwałem. Żądasz kultury od innych zachowaj ją sam.
|
|
Polacy są bardzo tolerancyjnym narodem. Nie czują wrogości do innej wiary, innego koloru skóry. Mieszkają u nas Litwini, Tatarzy, Wietnamczycy. Oni szanują naszą kulturę, my szanujemy ich kulturę. Jedynie pasożyty, agresywne lenie, śmierdzące nieroby są tępione niezależnie od koloru skóry, a że znakomita większość pasożytów (procentowo) to Polacy nie lubią Czeczenów. Między innymi dlatego, że zarabiamy mało a zabierają nam podatki i oddają Czeczenom jako zasiłki.
|
|
Miało być : znakomita większość pasożytów (procentowo) to Czeczeni, dlatego to Polacy nie lubią Czeczenów.
|
|
realista jakie podatki??Co oni Tobie zabierają?Weźcie się w garść ludzie. http://main.sqipcom.com/?ref=TomHas
|
|
Trza obalić rząd............
|
|
Ktoś nienawidzi Czeczenów to krzyczycie rasista,a co tu sie dziwić zwykłym ludziom jak sam "ekscelęcja"najwyższa głowa naszego panstwa dał nam niejednokrotnie świetny przykład zachowania wobec Rosjan i jego się nikt nie czepia................nikt nie nazywa rasistą.....................
|
|
Thomas - myślisz, że zasiłki, które oni dostają (500 zł na członka rodziny, później nieco mniej, ale też dostają) biorą się z nieba? Nie!!! Te pieniądze pochodzą między innymi z mojej kieszeni!!! Płacę ZUS, składkę zdrowotną, akcyzę, VAT, dochodowy i z tych pieniędzy oni mają lekarza na każde zawołanie - ja muszę czekać miesiącami na wizytę, i żyją jak pączi w maśle a ja musze zapierdalać żeby móc coś do garnka włożyć.
|
|
Realista, akurat te pieniądze nie są z nieba, a z funduszów unijnych (konkretnie Europejskiego Funduszu Na Rzecz Uchodźców).
|
|
A tak za przeproszeniem a unia skąd ma pieniązki -nie przypadkiem między innymi z krajów będących w unji czyli również z Polski a jak z Polski to chyba z naszych podatków....
|
|
a jak z naszych podatków to uczciwie by było podzielić ubogich obywateli Polskich i obywateli Czeczeńskich po równo .......................................chociaż i myślę że by to choć po części rozwiązało problem.............
|
|
czekist --> Polska jeszcze przez kilka lat będzie więcej z Unii pieniędzy dostawać, niż sama wpłaca.
|
|
adamosxx odpeir dol sie od Afryki bo w dupie byles i guwno widziales , w RPA rzadza biali i sa rasistami na obcej ziemi co jest debilizmem wiec nie sciemniaj malolatom bo jeszcze ci uwierza po takich wypowiedziach jestes dla mnie tlyko smieciem tyle w temacie cieniasie easy come\'n\'easy go........ Żyję tak jak chce i nie próbuj mnie zrozumieć...
|
|
a zabijaja bialych bo sie tam panosza dymaja ich kobiety itp itd, od dawna "rasa panów" niszczy ten kraj dlatego sie bronia wiec sie nie udizelaj podejrzewam ze u nas z czeczenami bedzie to samo jak z polakami na wyspach to jest proces samoobronny kumasz cos z tego co pisze? easy come\'n\'easy go........ Żyję tak jak chce i nie próbuj mnie zrozumieć...
|
|
zaczeło się, jakiś debil napadł na 2 Czeczenki, zrozumiem jeszcze jak ktoś napadnie na Czeczenów i wpierdoli im ale napadać na kobiety? nie poważne zachowanie conajmniej
|
|
heh..
|
|
rasizm zniknie jak czeczeny znikną z naszych ziem o :)
|
|
Z jednym się mogę zgodzic z założycielem tego tematu"Inny znaczy wróg" Zastanawiam się kto jest ten inny,moim zdaniem inny to jest: -samotna matka na jałomużnie z mopsu -emeryci,renciści-tu nawet niema co pisać bo każdy wie jak jest To oni są największymi wrogami dla naszego panstwa przez ich "inność"są najgorzej traktowani w tym państwie.
|
|
Gorzej niż uchodzcy -DLACZEGO???
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |