Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
SGGW, UW i UKSW w Wawie |
Witam, proszę o opinię na temat powyższych szkół. Interesuje mnie rekrutacja na studia zaoczne magisterskie, poziom w szkole, koszta itp. Kierunki pokrewne do zarzadzania, ekonomii. Pozdrawiam :)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: SGGW, UW i UKSW w Wawie |
Magisterskie jedolite są teraz tylko na kierunkach medycznych, prawie i psychologii. Na studia zaoczne wszystko zależy jaki kierunek - najtańsze kierunki to pedagogika, socjologia, politologia. Im ciekawsze nazwy i kierunki to i koszt wyższy. SGGW na ten temat nic nie wiem, ale na UKSW jest się o wiele łatwiej dostac niż na UW, na UW na zaoczne zazwyczaj mają określone przedmioty przy rekrutacji na zaoczne studia, zaś na UKSW w II turze, a nawet i w I można się dostac - (dla nie wierzących przykładem jestem ja), zdawalam dodatkowy przedmiot ścisły, a jestem na humanistycznym kierunku. Niestety zjazdy w piątki są już od rana - masakra i szkoła ma 2 czy 3 swoje religijne przedmioty wg mnie zbędne. Koszt studiów okolice 4000 zł. Ale drugie tyle to dojazdy i kserówki.
|
|
ja studiuje na uksw psychologie ;) owszem jest np. taki przedmiot jak antropologia i etyka, Szanowna Pani dr wszystko powiazuje z Bogiem... ech... jezeli zaoczne, to taka psychologia kosztuje 6500zl za rok.. Tak jak wyzej wspomniala kolezanka, na UW ciezej sie dostac... Jestem zmienna jak pogoda, czasem zbyt pewna siebie, ale przeciez to nie powód, aby dzisiaj zmienic siebie!!!!
|
|
O rekrutacji i kosztach to nie problem na ich stronach poszukać. Najlepszą renomę z tych uczelni to ma chyba Uniwersytet Warszawski. Nie wiem jak to na SGH-u wygląda ale też uczelnia warta uwagi. Gdybym miała wybierać to albo Uniwersytet albo SGH. Ale to już wiadomo od wielu czynników zależy. Życzę trafnego wyboru :-)
|
|
jezeli myslisz o takich uczelniach jak UKSW i SGGW to chyba znaczy ze SGH z gory odpada. Mysle ze SGGW jest bardzo fajna propozycja ale na dzienne. Jak dostaniesz akademik to w ogole w raju jestes. Jezeli ekonomia to UW. Najlepsza w kraju. Jezeli szeroko pojety managment, ekonomia i jezyki to SGH, ktory ma zaoczne studia ;) ale pewnie drogie. Nie wiem czy jest sens sie pchac w gorsze uczelnie niz SGH i UW. Pozdrawiam.
|
|
a co możecie powiedzieć o kierunku administracja?
|
|
Jeśli chodzi o administracje to proponuje UW, gdyż jest to najlepsza uczelnia w kraju o tym kierunku.sam uczęszczam na zaoczne studia i muszę przyznać, że czasami organizacja przyprawia o ból głowy ale w końcowym rozrachunku wychodzi na plus.Rok studiów oscyluje w granicach 6500zł ale licz dojazdy + dodatki:) Miłą informacją będzie, iż zjazdy są w soboty i niedziele a co 2 zjazd jedynie soboty(w moim przypadku:) ale decyzja należy do ciebie
|
|
" Jezeli ekonomia to UW." Jeśli interesują Cię zaoczne, to jak na razie są dostępne tylko drugiego stopnia magisterskie (czyli musisz mieć już licencjat, żeby móc studiować).
|
|
A jakie jest z dostaniem się na SGGW, SGH, UW i Politechnikę Warszawską? Jaką opinię mają te szkoły? Chodzi mi o studia zaoczne II stopnia najprawdopodobniej zarządzanie.
|
|
Jak to jest z testami na SGGW? I na czym polega sprawdzian z wiedzy o gospodarce na SGH?
|
|
Idz do WSA i daj sobie spokuj z warszawą
|
|
nie oceniaj mnie swoimi kategoriami "spokój"
|
|
Polecam zarządzanie na UW :)
|
|
a dlaczego polecasz? chodzi mi o szczegóły
|
|
szukam osób z zarządzania na UW, I rok MSM zaoczne - jest ktoś z Łomży?
|
|
|
To lepiej sprawdź datę poprzednich postów ;))) ---------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
mysi żal to tylko ciebie - właśnie się popisałeś swoją inteligencją, następnym razem jak znów będziesz chciał nieudolnie zabłysnąć to pomyśl <naprawdę nie boli> a co do egzaminów to jesteś słabo poinformowany, bo na obu uczelniach były też we wrześniu <chyba 16 i 17>
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |