wtorek, 26 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Do pracowników zuS

Minął mieśiąc jak złożyłem wniosek o rentę do zus,w związku z tym mam pytanie ile jeszcze mam czekać na wezwanie komisji lekarskiej?Czy to nie jest kpina???W zusie nikt mi nie chcę udzielić konkretnych,wyczerpujących informacji(boja się czegos czy nie wiedzą a jak nie wiedzą to co oni robią na tym stanowisku)Odpowie ktoś w końcu......???

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Do pracowników zuS

Dziękuje pracownikom zus za wyczerpujae odpowiedzi,to bylo do przewidzenia wy wogole wiecie że żyjecie??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

?????????????????????????????????????????????????????????????????

???????????????????????????????????????????????????????????????

idz do zusu pacanie i sie dokladnie dopytaj, a nie na forum takie pytania. jak jestes taki madry w swojej dziedzinie to napisz cos i blysnij wiedza:)

Chyba od złożenia wniosku jest jakiś mniej więcej określony termin. Z tego co mi wiadomo, to miesiąc to wcale nie jest długo.Podobno trzeba czekać około 6 tyg.

nie zle...ja Ci powiem tak, co prawda nie dotyczy to ZUS-u, lecz urzedu miasta, ale tak samo jest to urzedowa sprawa. Urzad Miasta ma 3 miesiace na zalatwienie spraw, 3 miesiace w trudnych skomplikowanych sprawach, a moja sprawa trwala przeszlo 3 LATA!!!! uzbroj sie w cierpliwosc i mniej nerwy na wodzy

Zycze powodzenia i lepiej posluchaj rady kamilek83 i idz tam i nie wychodz dopoki nie dowiesz sie wszystkiego, a najlepiej to zapytaj sie o wszystko na pismie, czarno na bialym- rozumiesz???? pisma oczywiscie skladaj za potwierdzeniem odbioru- daty sa wazne!!! chociaz i tu mialam cyrki nie zle, skladalam pismo np. 10.05.2007 a odpowiedz na to pismo dostawalam z data np. 24.06.2004 czyli wczesniej mi odpowiedzieli niz zadalam pytanie, hahaha... tak pracuja nasi urzednicy....
Ja poprosru nie wiem za co ONI biora kase!!!!!!??????????

pozdr.

standard, niby mają 6tyg. a moje przerwy miedzy jedna komisją a drugą to min poł roku, tyle też sutalali wypadek przy pracy, świadczenia rehabilitacyjne itd. W ZUS'ie nikt nie potrafi odpowiedziec konkretnie co i jak!!

czekist widzę że jesteś bardzo zdeterminowany
bo już chyba drugi temat zakładasz tego typu.
Ale najlepiej zrobisz tak jak (już ktoś wyżej napisał)
najlepiej przejdz sie do nich.
tak to już jest w urzędach, biurokracja i traktowanie petentów jak zło konieczne.

Nie Pozdrawiam

czekist ty chyba nie znasz prawa??????????? jesli w ciagu 30 dni nie ma odzewu to zgodnie z kodeksem adm. uznali twoje prawa! ich takze obowiazuje KPA----------zatanczylabym z nimi w twojej sytuacji!!!!

bagrmosen

angielika nie wprowadzaj ludzi w blad!!!!!!!!!!!!!!!!!! powolalas sie na art o zawilej sprawie ( tak podejrzewam ,ze pracujesz w UW Oddzial B-stok-wydz. architektury ) ---ale chyba zapomnialas co mowi KPA! Krotko - nie potrafie , nie umiem , to wydaje decyzje ,czekam na odwolanie do wyzszej instancji i czekam na rozstrzygniecie abys nie umoczyla doopy

bagrmosen

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org