wtorek, 26 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Do J.Babiel

Panie Babiel jak takiś samarytanin to przygarnij paru Czeczenów do siebie!!!

Poraz kolejny powtarzam , jak ktoś sie nie umie zachować jak uchodzca to niech spada tam skąd uciekł , czy rozboje , kradzieże , porwania , przemyt ludzi , narkotyki to lezy w statusie uchodzcy ?????

zastanów sie pan co piszesz !!!!!

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Do J.Babiel

idz na policje i zglos te przestepstwa

jedyny prawdziwy jasio :}

jasiu kretynie , nawet sie nie wypowiadaj bo jesteś nie mile widzianą osobą w tej dyskusji , poza tym te przestępastwa juz dawno wykryła policja i każdy dobrze o nich wie, wystarczy jakiekolwiek wiadomosci obejżeć matole !

tak. zamkneli goscia za przemyt i piepszysz ze kazdy taki i siaki. polecam lekture brytyjskich for na temat polakow.

Lalko rzucasz takie hasła jak Jarek Kaczyński.

--
tomek w.

\"Rzuciłem myśl, że cokolwiek mi się należy\"

\"Żeby mi się chcialo tak, jak mi sie nie chce\"

Panie Babiel w Łomży tylko poseł KOłakowski jest oddany dla mieszkańców i dzieli z nimy radosci i smutki reszta polityków ma swoje prywatne plany i tylko z wyborców się śmieje .

Popieram fruzie. Smoluchy do siebie niech wracają skąd przyjechali. Śmierdziele, złodzieje i nic więcej.

...::: Dobry chłopak był.... i mało pił.... :::...

..my i tak tu nic nie wskuramy..:( Jak z resztą ze wszystkim, i z fałszywym naliczaniem za ogrzewanie,i z Czeczenami.. tyle naszego co se pogadamy..:(

Jak czytam niektóre wypowiedzi to wstyd mi że jestem Polakiem.
Przestępcy i polscy i czeczeńscy są przestępcami, trzeba zrobić z nimi porządek bez dwóch zdań. Ale co winni są ludzie w których kraju jest wojna i uciekają tam gdzie mogą normalnie żyć.
W Ameryce jest wielu Polaków którzy w Polsce mają konflikt z prawem i też świadczą o naszym kraju. Nauczmy się odróżniać ziarno od plew.

Kolejna grupa 3 rzędnych pismaków próbuje zaistnieć w medialnym świecie poprzez stawianie niedorzecznych tez. Moim zdaniem porównanie emigrantów z I i II WŚ ma się nijak do sprawy czeczeńskiej gdyż nie widzę tu jakiejkolwiek zbieżności, natomiast okoliczności są zupełnie inne. Wypominanie o wynajmie mieszkania za dużo więcej jest śmieszne, gdyż każdy człowiek umie liczyć bez względu na przynależność społeczną. Może należałoby wspomnieć również o dopłatach do mieszkań? W kwestii zatrudnienia dedukcja jest do prawdy żenująca. Raz mamy kryzys więc nawet najwybitniejszy umysł ma kłopoty ze znalezieniem zatrudnienia. Natomiast istotną barierą jest język i umiejętność komunikacji, do której czeczeni nie przykładają wagi(kursy), a co by znacznie wpłynęło na wzrost integracji. Artykuł ten wcale do mnie nie przemawia, natomiast może wpłynąć na spotęgowanie negatywnych emocji w społeczeństwie. Czy jednostki, które mają prawo do wyrażenia swojego niezadowolenia z zaistniałej sytuacji stają się nagle rasistami i " plującymi pseudopatriotami" jedynie dlatego, że jest to wbrew powszechnej politycznej poprawności? Temat w ogóle nie został zrozumiany właściwie. Większości społeczeństwa nie chodzi o eksterminację społeczności czeczeńskiej, a jedynie zmianie pewnych kwestii społecznych(socjalnych,prawnych, proceduralnych) Co do kwestii Unii Europejskiej: istniejący kryzys udowodnił jak " dalece zintegrowane" są państwa, które mając na myśli własny interes stosowały politykę protekcjonizmu w różnych dziedzinach(społecznych, ekonomicznych) Dlaczego Polska ma być inna i być znów Mesjaszem Narodów???Temat jest obszerny zaś opowiedzenie się za jednym " słusznym" rozwiązaniem wcale nie rozwiąże tego problemu.

Nexxt popieram twoje zdanie

Robotnica

Ty sie lecz człowieku jesli niezauważasz problemu!

Panie Jacku

Pana dywagacje są całkowicie nie trafione. Myślę, że nie powinien się Pan zajmować poważnymi sprawami tj. "sprawą czeczeńską" czy działalnością Pana Kołakowskiego, ponieważ bardziej radzi sobie Pan w opisie rozwoju cywilizacyjnego po przez badanie ilości toalet publicznych w miastach.

Pisze Pan o tym, że nie wiadomo w czyim imieniu poseł wystąpił? Czy to teraz ważne? ważne, że ma poparcie 90 % społeczństwa, prezydenta, policji i innych urzedników.

Ja chce mieszkać w spokojnym mieście bez obawy, że napadnie mnie jakiś imigrant.

Panie Jacku chyba dzisiaj nie po tej stronie co trzeba Pan stanął.

ewuńcia1 zauważam dlatego zdecydowałem się na napisanie tego posta. Może zamiast tak obszernego wywodu napiszesz swój punkt widzenia poparty jakimiś konkretnymi argumentami huh?

Pleasuremex masz rację, rolą a nawet obowiązkiem posła Kołakowskiego jest wsłuchiwanie się i reprezentowanie lokalnej społeczności nawet gdyby miało to spotkać się z krytyką.Natomiast Pleasuremex niewłaściwe jest posuwanie się do takich stwierdzeń jak "Ja chce mieszkać w spokojnym mieście bez obawy, że napadnie mnie jakiś imigrant", gdyż wtedy uogólniasz problem i wdajesz się już w kwestie o charakterze nacjonalistycznym, a nie w tym rzecz. Równie dobrze mógłbyś być napadnięty przez rodaka i skutki byłyby prawdopodobnie podobne.

Kiedy, ja naprawdę tego chce :)

Więcej nienawiści jest u Pana Jacka w art.( e ta nie ładna )

Nexxxt . Moja "obszerna" wypowiedz była skierowana do J.S który do kazdego tamatu pisze jakies chore komentarze. Co do Czeczenów jestem za tym by deportowc kazdego który nie przestrzega prawa obowiązującego w naszym kraju do pozostałych nic niemam, ale wystarczy nam własnych przestępców nie potrzebujemy jeszcze czeczeńskich.

Panie Babiel nie dostrzegła pan pewnej róznicy w swoim felietonie.

Jeżeli juz pan się wziął za rzemiosło dziennikarskie wypadałoby pisać prawdę zaś swoje prywatne przemyślenia oprzeć na czymś bardziej wzniosłym i ambitniejszym niż to co pan wie lub wydaje się panu że pan wie.

Ale do rzeczy

Krytować jest bardzo łatwo i swoją krytyką przybierac maską wielbiciela wszelkiej ludzkości co wszystkich kocha niczym świety franciszek

Może odniesie sie pan do kilku kwestii :

W którym kraju na świecie uchodźcu maja lepiej pod wzgledem zasiłków, dofinansowań ,stypendiów i szeroko rozumianej pomocy społecznej niz własni obywatele ? Czy taki kraj istnieje? proszę o nazwę

Który kraj na świecie zapewnia prace uchodźcom gdy obywatele danego państwa nie maja pracy ?

Wreszcie dlaczego żaden z krajów muzułmańskiech nie przyjąła uchodźców czeczeńskich do siebie? Zna Pan chociaz jeden kraj muzułmańskie który na tej samej zasadzie przyjmuje chrzescijan? Przecież kraje islamskie są w czołówkach PKB na 1 mieszkańca

I wracając do świetego Franciszka na którego się Pan kreuje :

Nawet on nie zabrałby skromnego posiłku którymi karmi ubogich po to żeby jakiś ubogi najadł się więcej niz inny. Takimi ubogimi jesteśmy więc nie wymagaj od kogoś by patrzył- łaskawie

gdy czeczeniec na dziecko dostaje złotych 1000 a Polak 50 i to pod warunkiem.

Kochani, posluchajcie!

Za kazdym razem, kiedy czytam wypowiedzi ludzi, ktorzy wyzywaja Czeczenow, czuje ogromny wstyd, ze jestem Polka! Czeczeni, tak jak kazdy czlowiek, maja prawo do godnego zycia. Pomyslcie nad tym, co soba reprezentujecie, gdy obrzucacie tych uchodzcow wyzwiskami i obelgami! To naprawde dobrze o Was nie swiadczy! Zrozumcie wreszcie, ze ci ludzie przyjechali tu pelni nadziei na lepsze jutro, bo to, przez co musieli przejsc we wlasnym kraju, nie miesci sie w glowie. Wyobrazcie sobie ich bol, gdy musieli zostawic ukochana ojczyzne, przyjaciol, rodziny. Zrozumcie ich troche. I jesli myslicie, ze wskoracie cos swoimi rasistowskimi wypowiedziami, to sie bardzo mylicie.

Aczkolwiek, ludzie, ktorzy mysla, ze wszystko powinno zostac tak, jak jest, rowniez sie myla! Myla sie, poniewaz jest tez kwestia finansowa tej sprawy. Problem stanowi nizsza pomoc finansowa dla potrzebujacych Polakow, niz dla uchodzcow. Rzad kazdego kraju powinien w pierwszej kolejnosci myslec o swoich rodakach! W Polsce nie brakuje ludzi, ktorzy sa w naprawde bardzo trudnej sytuacji finansowej. Bardzo czesto musza wybierac miedzy jedzeniem, a oplata za czynsz. To im, jako pierwszym powinna zostac udzielona pomoc. Przeciez to oni sie tu urodzili, wychowali. To dla nich wlasnie Polska jest domem. To ich przodkowie gineli za nasz kraj. Dlaczego Ci ludzie maja zostac pominieci na rzecz uchodzcow? I wcale nie uwazam, ze Czeczeni powinni zostac wypedzeni z naszego kraju, mysle tylko, ze pomoc finansowa powinna byc wyzsza dla obywateli niz dla uchodzcow, a nie na odwrot!

Poza tym, jesli Polska decyduje sie na pomoc uchodzcom, to powinny zostac stworzone dla nich miejsca pracy, zeby nie byli oni takim obciazeniem finansowym dla kraju.

To tyle. Dziekuje za uwage:D

Ale czeczeni nie chcą szukać pracy, oni mają dobrze siedząc na zasiłkach. Taka jest różnica. Zasiłki są jak wiemy nie byle jakie.

Bejbe i tu się z Tobą zgadzam.
Tylko zauważ ,że w większości postów sprawy finansowe to tylko głupi pretekst.Żal ,że tylu rasistów chodzi po polskiej ziemi.

http://main.sqipcom.com/?ref=TomHas

W Polsce trzeba kochać wszystkich i wszystko. A do amatorów czeczenów to chyba nie mieli jeszcze z nimi styczności, że tak bardzo im współczują, A co do wojny kilka faktów:
W roku 1993 rozpoczęły się w Czeczenii konflikty o charakterze wewnętrznym pomiędzy prezydentem a parlamentem .W listopadzie 1994 r. zwolennicy opozycji przeprowadzili pierwszy szturm na Grozny, od udziału w którym odcięły się Władze Federacji Rosyjskiej, żądając od obu stron zawieszenia broni.11 grudnia Moskwa oficjalnie zaangażowała się w działania wojenne w Czeczenii. Zgodnie z oświadczeniem władz Federacji podjęte działania miały na celu przywrócenie porządku konstytucyjnego w Czeczenii. Dopiero 31 sierpnia 1996 r. podpisane zostało porozumienie dające Czeczenii prawie całkowitą autonomię.W okresie po zakończeniu I wojny czeczeńskie działania podejmowane przez zwolenników czeczeńskiej niepodległości miały charakter terrorystyczny. Należał do nich atak dowodzony przez Szamila Basajewa, którego celem był szpital w Budionnowsku. Atak ten był częścią akcji prowadzonej przez Basajewa na terenie Dagestanu. Wydarzenia te doprowadziły do wybuchu do dziś nierozstrzygniętej wojny czeczeńskiej. Sami sobie zgotowali ten los.

nie będzie mi żaden żyd gadał jak mam żyć we własnym kraju !

jak mi się czeczeniec nie podoba to mu mówię won, a jak żyd takie dobre serce ma dla tej dziczy to niech go sobie do własnego domu zaprosi, a nie nam rodakom z mordą na pączki, ja nikomu w cudzym domu do lodówki nie zaglądam i nóg na stół nie kładę

kim ty Babiel jesteś ?? pewnie się gdzieś na stołek chcesz wepchać i czas zabłysnąć.

Tak jest już w angli czy tego samego chcemy u nas?

cytat"Jak powiedział jeden z protestujących: "Staliśmy się mniejszością w swoim własnym kraju"

analogicznie moze by tak wygnac kibicuw z kraju?

Akurat wśród kibiców jest najwięcej patriotów, ludzi dla których sprawa kraju jest ważna, którzy więdzą jaką wartość ma godło i barwy i z dumą się z tym obnoszą. Więc zamilknij.

taaa patriotyzm pokazowo-nasladowczy

Taki z niego samarytanin dokładnie niech przygarnie kilku!!!
Za Pana się wielkiego uważa..dno.

Pomysłowo.

Brawo Panie Kołakowski.
Poruszył Pan drażliwy temat. Jak się płaci Czeczenom to powinni pracować , np. sprzątać ulicę. Ja mam 700 zł emerytury, Czeczeni 1000zł na każdą osobę. Gdzie Polska sprawiedliwość ?! Jak Pan redaktor J.Babiel jest samarytaninem, to niech z własnych poborów utrzymuje kilku Czeczenów. Wdzięczność ich będzie ogromna dla Pana, ale ja jako Polka nie zgadzam się, aby z moich odtrącanych składek z emerytury utrzymywać obcokrajowców !!!!!

jeszce do tego trzeba utrzymywać przestepców od nich !

a popieracie schroniska? tez nie kazdy chce na nie placic
tak samo na zus, krus i inne fanaberie polityczne

a moze wysiedlic polowe rencistow? moze nie wiecie ale w polsce mamy ponad 6.000.000 (stan na rok 2005 i wciaz rosnie) niepelnosprawnych ktorzy tak samo pobieraja zasilki. ktos by uwierzyl ze co 5 polak jest inwalida? tylko w naszym kraju to morzliwe. jak myslicie ile jest lewych swiadczen inwalidzkich? tez chcecie ich wysiedlic z kraju? to kropla w morzu. polska rzeczywistosc.

Jasiu co do rencistów czy inwalidów to inny temat, Ci ludzie woleli być sprawni i normalnie funkcjonować w społeczeństwie niż być zależnym od innych. Niektóre firmy stwarzają miejsca pracy dla osób niepełnosprawnych, te osoby chcą pracować w przeciwieństwie do Czeczeńców.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org