wtorek, 26 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Prawojazdy.

jak np. koles chce zdawac na prawko i ma 16 lat to moze czy musi czekac na osiemnastke?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Prawojazdy.

parz rowerem do 18 a pozniej na prawko :)

Możesz zdawać kategorie B1 i będziesz mógł jeździć autem o masie własnej nie przekraczającej bodajże coś ok. 550 kg już od 16 lat. Można kupić takie samochody na allegro. Tutaj masz link i wszelkie szczegóły:

http://moto.allegro.pl/item743422809_autko_na_b1_od_16_lat.html

Z drugiej strony jaka to głupota. Samochód jak samochód, szesnastolatek będzie jeździł w normalnym ruchu ulicznym. A że masa mniejsza jak normalnego auta? Jeszcze gorzej dla niego przy wypadku :/

skuter se kup jak pozostałe 50% gimnazjalistów xD

od 16lat zdajesz B1 (do 550kg samochód) lub też A1 czyli motocykl o poj. 125cc i mocy do 15km. te drugie ja zdałem za pierwszym podejściem i nie jest to trudne a średni koszt kształtuje się w granicach 500-600zł.

Dzieki bascet za pomoc.
Ps. skutery mnie nie jaraja :D :)

jak się nauczy pisać "Prawo Jazdy" rozdzielnie, to może zdawać w trybie pilnym.

B1 to strata czasu i kasy;) lepiej czekać do 18stki

Lukkon a co do tego co Ty mowisz to wiesz ma sie te młode lata trzeba poszalec :P> Póżniej sie bedzie załowalo ze sie tego czasu nie wykorzystalo :D. I mam jeszcze jedno pytanie- dochodzily mnie sluchy ze jak ma sie 16 lat i zdane prawo jazdy na kategornie b1 to trzeba jezdzic z osoba dorosla czy tam z ta ktora ma prawo jazdy prawda?

ps. trackone zalezalo mi na szybkiej odpowiedzi - za bład wszystkich przepraszam :)

nie ty jeden masz 16lat;) motor 125 wystarczy. Nie o ile dobrze się orientuje to nie trzeba jeździć z takową osobą, takie coś występuje w USA, ale tam można zdać normalne prawko.

wiesz motor to motor 2 osoby max :P. I samochodem smigasz nie zaleznie od pogody, pory roku i godziny :D

a przedewszystkim jaki samochod brac jako najlepszy na ta kategorie b1 ?

' Lukkon a co do tego co Ty mowisz to wiesz ma sie te młode lata trzeba poszalec :P> Póżniej sie bedzie załowalo ze sie tego czasu nie wykorzystalo :D'

myślenie szesnastolatka .. , poszaleć hmmn, co rozumiesz przez te słowo? spowodować wypadek ? jechać na kaufland i zapiszczeć dwa razy ? popisać się przed koleżanką ?

osobiście sądzę,że kategoria B1 powinna być wycofana z uwagi na to ,że człowiek w wieku lat osiemnastu zazwyczaj nie myśli co robi na drodze etc, a co tu dopiero mówić o szesnatolatku ,wiadomo , jeden jeździ spokojnie, zważając na innych .. drudzy robią z siebie idiotów przez co nie raz tracą życie oni a przy okazji niewinne istnienia , nikomu nie życzę braku wyobraźni i czystego rozsądku .
Pozdro .

Czy się każdą chwilą bawić
Aż do końca wierząc że
Los inny mi pisany jest
Trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść

Panie i panowie, w USA warunkiem ukonczenia highschool czyli 4letniej szkoly po podstawowce, dajacej "mature" jest uzyskanie prawa jazdy.
To umiejetnosc uwazana za podstawowa w przygotowaniu mlodych ludzi do samodzielnego zycia.
To, co wspomnial ktos o jezdzie z osoba dorosla, to mozliwosc zdania egzaminu teoretycznego i wowczas mozna cwiczyc jazde po drogach publicznych w towarzystwie osoby doroslej. Dla 16latkow.

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
to czego pragnę to świat bez granic."
Chocolate Spoon

poczekaj pare lat i zrobisz se odrazu na ciagnik siodlowy

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org