Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Kurs pedagogiczny w Łomży |
Gdzie zrobie w Łomży kurs pedagogiczny i za ile? Jak długo trwa taki kurs?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Kurs pedagogiczny w Łomży |
Towarzystwo Wiedzy Powrzechnej, poł roku, 1,600PLN
|
|
Także Jański a cennik na stronie:)
|
|
a ja mam pytanie, jeśli robił taki kurs. W jańskim jest to 500 godzin, w Towarzystwie 270. Na stronie Tow. jest informacja o tym, że trwa on 2 semestry, czy w Jańskim również?
|
|
Z tego co wiem w Jańskim jest 3 semestry ale to zależy także od rodzaju kursu. Natomiast w tych 500h są również praktyki w danej jednostce oświatowej
|
|
czy ktoś wie o aktualnym kursie?
|
|
a żeby taki kurs móc ukończyć to trzeba być po magisterce czy w trakcie..?
|
|
nie musisz być po magisterce, ale wymagaja dokumentu ze masz kontakt z oświatą...
|
|
..wymagają dokumentu ze mam kontakt z oświatą..? Bezsens.. Kurs dałby mi możliwość kontaktu z oświatą...na razie to ja nosa spoza książek nie wychylam..a jedyny mój kontakt z oświatą to na studiach...:(
|
|
niestety... musisz mieć jakiś papier.... może w Jańskim jest inaczej ;)
|
|
w jańskim nie jest to kurs a studia podyplomowe i ten papierek zostaje ci na całe życie, natomiast te wszystkie kursy nie warto ich robić bo kuratorium wciąż zmienia liczbę godzin jaki musi mieć ten kurs teraz jest tyle i kurs jest ważne za 2 lata zwiększą liczbę godzin, i kurs który zrobisz będzie nie ważne, także lepiej zrobić studia podyplomowe jest to na całe życie. w jańskim trwa to 3 semestry, my zrobiliśmy to w dwa i papierek mam na cale życie, musisz mieć wykształcenie wyższe przynajmniej licencjat. jak byś miała jakieś pytania pisz. pozdrawiam
|
|
Mam licencjat i jestem I rok na mgr, zawód medyczny ale żeby np pracować gdzieś na uczelni to muszę taki kurs zrobić, tak? Bo bez tego to ani rusz..? Ale kto i na jakiej podstawie wyda mi dokument ze mam kontakt z oświatą..? tego nie kumam..:(
|
|
weronika2222 a jak to możliwe że podyplomówka trwa 3 semestry a zrobiliście w 2?
|
|
Musisz, ale jeśli pracodawca cię potrzebuje, zatrudnia cię i daje zaświadczenie, z którym zaczynasz kurs. Jeśli jesteś w trakcie kursu możesz już pracować na stanowisku wymagającym kwalifikacji pedagogicznych.
|
|
dzięki melosmiacz , już rozumiem ;)
|
|
w Jańskim studia podyplomowe PRZYGOTOWANIE PEDAGOGICZNE 3 semestry po 1300 zł
|
|
normalnie rozłożyliśmy sobie po więcej godz w tygodniu bo u nas to były studia wieczorowe, i te 350 godz zrobiliśmy w rok czyli 2 semestry.
|
|
ale oczywiście zapłaciliśmy za 3 smemstry
|
|
żeby pracować na uczelni nie potrzebujesz takiego kursu, taki kurs jest potrzebny w szkołach niższych, na uczelni nie w zeszłym roku w Białymstoku ruszyły takie studia podyplomowe bezpłatne, właśnie jestem już po jednym roku i w listopadzie ostatni zjazd
|
|
O ile ja się orientuję ( może jestem w błędzie), ale są dwa rodzaje kursów, dla osób mających kontakt z oświatą i dla osób nie mająch kontaktu. Różnią się chyba ilością godzin. Ale tylko tyle wiem:)
|
|
Menka91 na jakiej uczelni?
|
|
Hej, mam coś dla Was!!!!!!!!!!!!!!! Bezpłatne studia podyplomowe przygotowujące do wykonywania zawodu nauczyciela przedmiotów zawodowych w Łomży! http://www.lomza.janski.edu.pl/Uczelnia,studia_podyplomowe_dofinansowane_z_funduszy_unii_europejskiej_pokl.html przed chwilą dzwoniłam i są jeszcze miejsca:)
|
|
Poinformuje sasiadke
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |