Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Mistrzostwa motolotni KONTAKTY |
Czy ktoś się wybiera i ma informacje na temat tej imprezki. z tego co słyszałem to jutro za nowym mostem mają być te mistrzostwa.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Mistrzostwa motolotni KONTAKTY |
to dzis chyba Przyjdzie czas ...
|
|
|
Piątek, 18 września: 17.35 – 18.00 – „nalot” na Łomżę (jednoczesny lot motolotni i paralotni z przelotem nad miastem) 18.00 – Wieczór pod Gwiazdami (piloci, goście, przyjaciele). Kolacja przy ognisku, wśród pochodni,z towarzyszeniem zespołu Itex; towarzyskie powitanie mistrzów świata (paralotniowego Tomasza Kudaszewicza i motolotniowego Alka Dernbacha). 22.00 – powrót (autokarem); czas powrotu elastyczny. Sobota, 19 września: 8.00 – 12.30 – konkurs strzelniczy na Strzelnicy Myśliwskiej Czerwony Bór i rejs gondolami 14.00 - 14.15 – pokaz lotu wiatrakowca. 14.50 – oficjalne otwarcie: prezentacja zawodników, wystąpienie Prezydenta Jerzego Brzezińskiego (i innych gości). 15.15 – celność lądowania paralotni PPG. 16.00 – celność lądowania: motolotnie, ulm. 17.00 - 18.30 – pokaz lotu sterowca. 17.15 - 18.10 – loty zapoznawcze motolotnią. 18.00 – pokaz lotu wiatrakowca, pokaz stawiania balonu, nocne loty motolotni (Krzysztof Kruczyk, Zbigniew Kędziora, Zbigniew Pieciak), nocny lot paralotni (Zbigniew Supiński) 19.00 - kolacja (ognisko, pochodnie) przy występie Tomasza Niecikowskiego z zespołem. Niedziela, 20 września: 9.50 – konkurencja paralotni PPG (koniczynka, „szybko – wolno” lub „oszczędnościówka”). 11.10 – III Mistrzostwo Polski w Przelocie przez bramkę (motolotnie, ulm). 13.30 – oficjalne zakończenie: dekoracja zwycięzców, wystąpienie Prezydenta Jerzego Brzezińskiego 14.00 – podniebny taniec z taśmą motolotni (Krzysztof Kruczyk). 14.10 – obiad dla pilotów na lądowisku. Odlot lub odjazd pilotów w dowolnym czasie. Od piątku popołudnia do niedzieli popołudnia, możliwość odbycia lotów (odpłatnie) balonem przez wszystkich chętnych. W sobotę po południu konkursy dla dzieci, młodzieży i dorosłych, przygotowane z Leader School z Łomży. W sobotę i niedzielę regularne rejsy gondolami z przystani LOK i plaży miejskiej do lądowiska. Od piątku do niedzieli, dostępne stoisko gastronomiczne na lądowisku.
|
|
|
e: Mistrzostwa motolotni KONTAKTY |
|
no i dzieki uzytkownikom ryba22 i krysynab wiemy co bedzie dziac sie w naszym miescie dzieki wielkie dla was widac po raz kolejny ze ten portal to jedno wielkie DNO, wszystkiego dowiadujemy sie zawsze po fakcie.
|
|
z tego co mi wiadome - sterowiec 40 m długości . A co do innych atrakcji , niestety nie mam bliższych danych
|
|
tu jest wszystko na ten temat, w tam tym roku juz te zawody były http://mmpkontakty.pl/
|
|
O tych zawodach to już co najmniej od tygodnia jest wstawka w kalendarzu na 4lomza więc w tym przypadku to akurat winy o niedoinformowanie nie ponosi portal http://4lomza.pl/?co=kalendarz&akcja=wyswietl&data=2009-9-19&miesiac=9
|
|
|
|
|
mi się pofobało, jak panowie z paralotni zrzucali paczki z cukierkami dla dzieci:) sympatycznie Pik-Pok pozdrawia
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |