wtorek, 26 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Obrona Nowogrodu

Może wiecie kiedy to jest? słyszałem, że dziś.. a o której te przedstawienie?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Obrona Nowogrodu

Program uroczystości

15:00 Msza św. w Kościele p.w. Narodzenia NMP

16:00 Przemarsz do miejsc pamięci przy ul. Miastkowskiej pod pomnik „Młodym Bohaterom” oraz pomnik upamiętniający Obrońców Nowogrodu w 1939 roku; złożenie wieńców pod pomnikami i na mogiłach poległych żołnierzy.

16:30 Apel pamięci

17:00 Przemarsz do schronu przy moście na rzece Narew

17:30 Pokaz musztry paradnej szwadronu ułanów – błonia przy Hotelu Zbyszko

19:00 Inscenizacja nocna obrony Nowogrodu z 1939 r.

15:00 – 20:00 Ekspozycja sprzętu i broni historycznej przy Hotelu Zbyszko; giełda kolekcjonerów militariów i pamiątek wojennych.

Pociejewo

W radiu słyszałem wczoraj, że inscenizacja jest o godz. 18:00
Czyżby coś się zmieniło czy też prezenter się pomylił?

ludzi czy nie już dośc tych śmiesznych podstarzałych chłopców bawiących sie w wojne i biegajacych z niby karabinami , co roku to samo do znudzenia.

Robotnica

Ty "Robotnica" to straszny dziwoląg jesteś. Na każdym temacie forum tylko kręcisz nosem. Czy Ty w ogóle masz jakieś zaineresowania, czy coś Cię w życiu zadowala?

dzieki ;) i jutro cos jest na fortach II podobno :P

http://twierdzalomza.pl/

blondloczek1 mysle tak samo jak ty hehe trafna interpretacja, zawsze tylko na cos narzeka

tak na marginesie to ciekawy pomysł zeby w sobotę o 19 robić inscenizacje , nedość ze pogoda hujowa to i ciemno bedzie, a poza tym w sobote wieczorem to chyba ciekawsze żeczy można robić..:) życze powodzenia !

fruzia masz racje ale to nie ma znaczenia ważne ,ze podstarzali chłopcy z brzuchami pobiegają sobie w zielonych rajtuzach i pobawią się we wojne.

Teraz to się naukowo nazywa inscenizacja historyczna - a tak naprawdę to zabawy podstarzłych chłopców , ktorzy maja okazje powrocic do piaskownicy.

Robotnica

A co w tym złego? Rozumiem że najlepiej by było gdyby Ci panowie siedzieli przed telewizorami i żłopali piwsko? Podziwu godne malkontenctwo, nic się nie dzieje - żle, chłopaki coś robią dla siebie przy okazji dla Was - też żle.
Zostańcie w domach, jak szkoda Wam czasu.
Poza tym to nie tylko starsi panowie, przekrój wiekowy jest ogromny.

"rekonstruktor" Indar
www.grod.org

nie rozumiem.. nic sie nie dzieje to piszecie placzecie, ze nic w tym miescie nie ma nic sie nie dzieje pustki!! ktos sie stara o to by ta inscenizacja wyszla jak najlepiej i jest na co popatrzec... nie chodziliscie na historie to przynajmniej zobaczcie jak to wygladalo. i tu ... cos sie dzieje i tez ZLE!!

"a poza tym w sobote wieczorem to chyba ciekawsze żeczy można robić"

Np. chlać wódę, dymać laski i wpieprzać kebab - czyli to, co przeciętny łomżyński dres uważa za pełnię życia!

Rekonstrukcja zapowiada się ciekawie. Deszczowy wieczór to chyba najlepsze warunki do przedstawienia bitwy.

W tego typu inscenizacjach udział biorą i organizują je przeważnie ludzie młodzi, wcale nie "podstarzali faceci w rajtuzach", ba - dziewczyny też, tacy którym chce się robić COŚ wartościowego.

fruzia masz racje ale to nie ma znaczenia ważne ,ze podstarzali chłopcy z brzuchami pobiegają sobie w zielonych rajtuzach i pobawią się we wojne.

Teraz to się naukowo nazywa inscenizacja historyczna - a tak naprawdę to zabawy podstarzłych chłopców , ktorzy maja okazje powrocic do piaskownicy.

Robotnica

K... skończ już te swoje nędzne gadki bo tradycyjnie pitolisz jak potłuczony/a.
Podstarzałe chłopy może i są na inscenizacji ale w mundurach OSP. :)

Inscenizacja była z reguły w dzień, dzisiaj była wyjątkowo w nocy i z tego co widziałem licznie zgromadzeni widzowie byli bardzo zadowoleni. Takie inscenizacje to dobra lekcja historii i patriotyzmu dla jednych i darmowa forma rozrywki po męczącym tygodniu pracy dla drugich. Oby więcej tego typu imprez w tym "smutnym jak p..." regionie !

A to, że komuś to nie pasuje to normalne - są osoby, które krytykują dla zasady. Olać ich.

ha ha ha niech skonam --- ha aha jedyna forma rozrywki po męczącym tygodniu pracy bo się oszcze.

Robotnica

Robotnica idz do lekarza ,jak się moczysz

Byłem, PRÓBOWAŁEM oglądać. Wniosek:

Cóż to za geniusz wymyślił godzinę 19 na początek przedstawienia? Ja naprawdę domyślam się intencji - mając spore jak na taką inscenizację "możliwości pirotechniczne" ktoś doszedł do wniosku, że po ciemku lepiej będzie widać efekty. Jednak skutek był taki, że po półgodzinie niemal nic nie było widać. Panowie: jak będę chciał pooglądać fajerwerki, to pójdę gdzieś indziej. Chciałem zobaczyć OBRONĘ NOWOGRODU, widziałem jak w "Seksmisji" ciemność. Jestem święcie przekonany, że uczestnicy bawili się świetnie, widzowie jednak mniej. Pytanie: dla kogo Panowie to robiliście? Może trzeba było zorganizować imprezę zamkniętą, bo publiczność została przez Was najwyraźniej zlekceważona.
Podkreślam: iście senatorski łeb to wymyślił! Chciał dobrze, wyszło... jak zawsze...

Aha! Rada dla narratora: w przyszłym roku przeczytaj Pan tekst. Po cichu, w domu. Zanim Pan wystąpi. Bo mnie zęby bolały od Pańskich przejęzyczeń.

-----------------------------------------------------------
Hańba więc klechom, wszystkim oszczercom,
co lud tumanią i z niego drwią

robotnica...tobie nikt nie kaze w niczym uczestniczyc... siedz sobie w domu i ogladaj plebanie i klan

ha ha ha niech skonam --- ha aha jedyna forma rozrywki po męczącym tygodniu pracy bo się oszcze.

Przepraszam, jest jeszcze JAK ONI TAŃCZĄ na TVN-ie w kablówce.

A ja wczoraj bylem tu:
http://www.poland1939.com/index_pl.html
Wraz z ponad tysiacem innych rodakow i masa dzieciakow.
Lekcja zywej historii i patriotyzmu. Cos o czym kol. robotnica ewidentnie nie ma pojecia.

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
to czego pragnę to świat bez granic."
Chocolate Spoon

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org