Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Tanie paliwo nie dla nas... |
Zapomnijmy o tankowaniu na MPK! Żaden radny nie będzie działał przeciwko łomżyńskim "byznesmenom". Domyślam się, że z dwóch powodów: są ich beneficjentami/dłużnikami, albo się zwyczajnie boją. Niestety jesteśmy zakładnikami drogiej benzyny na stacjach, kopertowych zabiegów w szpitalu, jedynej słusznej telewizji kablowej i załatwiania wszystkiego po znajomości. Nie wspomnę o horrendalnie drogiej ziemi i łubu dubu dla prezesów spółdzielni, żeby mieszkać normalnie. Dobrze, że internet jest w miarę tani i dostępny...
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Tanie paliwo nie dla nas... |
dzisaj z wspolczesnej Białystok Stacja paliw Auchan Olej Napędowy - 3,68 - 1 gr taniej PB 95 - 4,31 - 7 gr taniej LPG - brak Orlen, ul. 1000-lecia PP ON - 3,89 - bez zmiany PB 95 - 4,53 - bez zmiany LPG - 1,92 - - bez zmiany Paliwko na Składowej ON - 3,79 - bez zmiany PB 95 - 4,44 - bez zmiany LPG - 1,84 - - bez zmiany Suwałki Statoil 123, ul. Mikołaja Reja 2 ON - 3,75 - 1 gr drożej PB 95 - 4,39 - 5 gr taniej LPG - 1,84 - 6 gr taniej Ełk BP, ul. Suwalska 40 ON - 3,69 - 6 gr taniej PB 95 - 4,35 - 3 gr drożej LPG - 1,97 - 2 gr taniej Ostrołęka Auto-Benz, ul. Goworowska 60 ON - 3,79 - bez zmiany PB 95 - 4,39 - bez zmiany LPG - 1,88 - bez zmiany Łomża Statoil, al. Legionów 58 ON - 3,83 - bez zmiany PB 95 - 4,55 - 7 gr drożej LPG - 1,95 - bez zmiany Augustów Orlen, ul. Wojska Polskiego 52 ON - 3,73 PB 95 - 4,52 LPG - 1,79
|
|
Ja tam ON tankuje na bazie PKS i nie zwracam uwagi że nie można tam kupić hot doga albo polansować się myjąc furę za 2 zł. Liczy się tylko cena.
|
|
Kolego jak tak płaczesz to żal mi Cie. Statoil i BP to najdroższe stacje w Łomży zajedź sobie na Orlen przy ul. Pięknej bardzo dobre paliwo i 95 4.39 zł 98 4.49 zł a LPG najlepiej na WZGS 1.74 zł. Po co tak płaczecie, że Łomża to Łomża tamto po prostu poszukajcie a znajdziecie :)
|
|
faza
|
|
Tak LPG na wzgs tylko ile na nim przejedziesz kilometrów? Wszyscy liczą gdzie najtaniej można kupić paliwo tylko nie patrzą jakie spalanie mają samochody na tanim paliwie. Wiem coś o tym bo porównywałem tankowanie na większości stacji paliw.
|
|
Najlepszy gaz na Zjeździe ;) Prosto z Gaspolu a nie jakiś turecki **** ;]
|
|
a ja jezdze na jadalnym oleju
|
|
ktoscik: Na gazie z WZGS przejechałem ostatnio więcej km niż od Kurpiewskiego. I to nie o dwa czy trzy, ale 15% więcej. Przy podobnej trasie. ----------------------------------------------------------- Hańba więc klechom, wszystkim oszczercom, co lud tumanią i z niego drwią
|
|
WZGS dobre sobie :) byłem zatankowac PB wsadzam pistolet do baku naciskam 10gr-> 20gr no i dopiero czuc cisnienie na pistolecie :) miało byc do pełna ale odstawiłem po 20zł. Bo to troche dziwne jak zaczyna leciec przy 20gr na liczniku.
|
|
Co do jakości paliwa, to temat rzeka. Moim zdaniem, każdy tankuje gdzie chce. Ja bym chciał przy wydatnej pomocy miasta tankować w bazie MPK paliwo w cenie podobnej do Auchan'a. Co do jakości, to bym się nie bał (przynajmniej jeśli chodzi o ON), bo MPK zalewałoby tym samym paliwem swoje autobusy. Jeśli chodzi o WZGS, to tankowałem tam przez kilka lat bez szkody dla samochodu - paliwo jest z Rafinerii Gdańskiej. A że nie ma kolorowych pylonów, pięknych święcących daszków i jak pisał Misiekelo hotdogów to mi nie przeszkadza. Jedyna wada to brak możliwości płacenia kartą. Do vivera: jeśli prawdą jest, że ciśnienie jest po 20gr, to szkoda, że nie zatankowałeś do pełna, bo i tak byłbyś jakieś 5zł do przodu.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |