sobota, 30 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Tanie paliwo nie dla nas...

Zapomnijmy o tankowaniu na MPK!
Żaden radny nie będzie działał przeciwko łomżyńskim "byznesmenom". Domyślam się, że z dwóch powodów: są ich beneficjentami/dłużnikami, albo się zwyczajnie boją.

Niestety jesteśmy zakładnikami drogiej benzyny na stacjach, kopertowych zabiegów w szpitalu, jedynej słusznej telewizji kablowej i załatwiania wszystkiego po znajomości. Nie wspomnę o horrendalnie drogiej ziemi i łubu dubu dla prezesów spółdzielni, żeby mieszkać normalnie.
Dobrze, że internet jest w miarę tani i dostępny...

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Tanie paliwo nie dla nas...

dzisaj z wspolczesnej
Białystok
Stacja paliw Auchan
Olej Napędowy - 3,68 - 1 gr taniej
PB 95 - 4,31 - 7 gr taniej
LPG - brak

Orlen, ul. 1000-lecia PP
ON - 3,89 - bez zmiany
PB 95 - 4,53 - bez zmiany
LPG - 1,92 - - bez zmiany

Paliwko na Składowej
ON - 3,79 - bez zmiany
PB 95 - 4,44 - bez zmiany
LPG - 1,84 - - bez zmiany

Suwałki
Statoil 123, ul. Mikołaja Reja 2
ON - 3,75 - 1 gr drożej
PB 95 - 4,39 - 5 gr taniej
LPG - 1,84 - 6 gr taniej

Ełk
BP, ul. Suwalska 40
ON - 3,69 - 6 gr taniej
PB 95 - 4,35 - 3 gr drożej
LPG - 1,97 - 2 gr taniej

Ostrołęka
Auto-Benz, ul. Goworowska 60
ON - 3,79 - bez zmiany
PB 95 - 4,39 - bez zmiany
LPG - 1,88 - bez zmiany

Łomża
Statoil, al. Legionów 58
ON - 3,83 - bez zmiany
PB 95 - 4,55 - 7 gr drożej
LPG - 1,95 - bez zmiany

Augustów
Orlen, ul. Wojska Polskiego 52
ON - 3,73
PB 95 - 4,52
LPG - 1,79

Ja tam ON tankuje na bazie PKS i nie zwracam uwagi że nie można tam kupić hot doga albo polansować się myjąc furę za 2 zł. Liczy się tylko cena.

Kolego jak tak płaczesz to żal mi Cie. Statoil i BP to najdroższe stacje w Łomży zajedź sobie na Orlen przy ul. Pięknej bardzo dobre paliwo i 95 4.39 zł 98 4.49 zł a LPG najlepiej na WZGS 1.74 zł.

Po co tak płaczecie, że Łomża to Łomża tamto po prostu poszukajcie a znajdziecie :)

faza

Tak LPG na wzgs tylko ile na nim przejedziesz kilometrów?
Wszyscy liczą gdzie najtaniej można kupić paliwo tylko nie patrzą jakie spalanie mają samochody na tanim paliwie.
Wiem coś o tym bo porównywałem tankowanie na większości stacji paliw.

Najlepszy gaz na Zjeździe ;) Prosto z Gaspolu a nie jakiś turecki **** ;]

a ja jezdze na jadalnym oleju

ktoscik:

Na gazie z WZGS przejechałem ostatnio więcej km niż od Kurpiewskiego. I to nie o dwa czy trzy, ale 15% więcej. Przy podobnej trasie.

-----------------------------------------------------------
Hańba więc klechom, wszystkim oszczercom,
co lud tumanią i z niego drwią

WZGS dobre sobie :) byłem zatankowac PB wsadzam pistolet do baku naciskam 10gr-> 20gr no i dopiero czuc cisnienie na pistolecie :) miało byc do pełna ale odstawiłem po 20zł. Bo to troche dziwne jak zaczyna leciec przy 20gr na liczniku.

Co do jakości paliwa, to temat rzeka. Moim zdaniem, każdy tankuje gdzie chce. Ja bym chciał przy wydatnej pomocy miasta tankować w bazie MPK paliwo w cenie podobnej do Auchan'a. Co do jakości, to bym się nie bał (przynajmniej jeśli chodzi o ON), bo MPK zalewałoby tym samym paliwem swoje autobusy.
Jeśli chodzi o WZGS, to tankowałem tam przez kilka lat bez szkody dla samochodu - paliwo jest z Rafinerii Gdańskiej. A że nie ma kolorowych pylonów, pięknych święcących daszków i jak pisał Misiekelo hotdogów to mi nie przeszkadza. Jedyna wada to brak możliwości płacenia kartą.
Do vivera: jeśli prawdą jest, że ciśnienie jest po 20gr, to szkoda, że nie zatankowałeś do pełna, bo i tak byłbyś jakieś 5zł do przodu.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org