środa, 04 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
prosze o pomoc!

sluchajcie potrzebna mi Wasza pomoc, musze napisac do spoldzielni mieszkaniowej upowaznienie dla osoby ktora bedzie opiekowala sie moim mieszkaniem podczas mojej nieobecnosci. Ja od wielu lat nie mieszkam w Polsce nie mam doswiadczenia w pisaniu takich podan. Niedlugo znowu wyjezdzam i zostawiam puste mieszkanie, w spoldzielni poradzili mi by upowaznic jakas osobe ktora mozna byloby powiadomic jakby dzialo sie cos nie tak wlamanie zalanie itp. Moze ktos z Was ma pomysl jak to napisac.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: prosze o pomoc!

To chyba nie takie trudne :
Upoważnienie

Upoważniam (dane osoby,pesel,adres) do opieki nad moim mieszkaniem na ul. ............podczas mojej nieobecności od dnia ... do dnia ...

twój podpis

A w spółdzielni nie mówili ci jak to mniej więcej miałoby wyglądać..?

idz do notariusza bo cokolwiek sama nie napiszesz tam i tak sie nie spodoba, na miejscu ci cos podyktuja, potwierdza i bedzie ok.

green dzieki wielkie!! mysle ze masz racje ze takie proste podanie bedzie dobre, osoba ktora chce upowaznic do opieki nad mieszkaniem ma juz stosowny papierek od notariusza do zalatwiania jakich kolwiek spraw podczas mojej nieobecnosci ale kazdy urzad czy instytucja rzada dodatkowych podan, wiecie jak to u nas jest. Dzieki Wam wielkie:)

oprócz danych osoby znaczy peselu i adresu dodaj jej nr dowodu osobistego

Nie ma miłości, są ciężarówki ;)

Ja się zaopiekuje mieszkaniem bez upoważnienia :)

Zapytaj się czy musisz zrobić to notarialnie, żeby uniknąć problemów. Druga sprawa to czy osoba, która opiekuje się mieszkaniem musi należeć do spółdzielni w której składasz takie zaświadczenie.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org