Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Bat na chuliganów |
Policja ma bata na chuliganów. Nazywa się Tajfun. http://www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090902/REG00/725095615 Co sądzicie o takich metodach walki z chuligaństwem ? Nie sądzicie, ze są przestarzałe?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Bat na chuliganów |
Uważam, że na fałszywych kibiców, którzy tylko przychodzą robić zadymy to jest ok, a może trochę za mało, powinno się do debili strzelać i tępić głupotę chuliganów. Pjotr
|
|
Ale tak na marginesie, to uważam to też trochę za przestarzałe, wg mnie powinny być monitoringi i ogromne kary pieniężne za nawet najmniejszy wybryk na stadionach. Pjotr
|
|
Zgadzam się wybryki na stadionach powinny być karane, jednak większość kibiców zwanych kibolami jest pełnoletnia i uważam, że powinno im się pozwalać na tzw. "ustawki" na wyznaczonych do tego terenach. Jeżeli ludzie dorośli świadomie idą się tłuc po mordach to powinno im się na to pozwolić, są sami za siebie odpowiedzialni. Wolność wartością najwyższą
|
|
Zgodzę się z Osiem, jeżeli chcą się prać na zamkniętym terenie gdzie nie zrobią nikomu innemu krzywdy to niech się leją, tylko trzeba coś zrobić by się nie pozabijali (kibol to niestety nadal człowiek choć zachowujący się jak wściekłe zwierze). __________________________________________________________ http://www.interost.pl sklep z wannami, kranami, kotłami itp.
|
|
A ja uważam, że właśnie ta adrenalina, że coś może się złego stać ciągnie do ustawek. Jak już mówiłem to dorośli ludzie, jeżeli chcą się wzajemnie pozabijać i się na to zgadzają to ich sprawa, chodzi o to, żeby krzywda nie działa się osobom postronnym i nie niszczyli mienia publicznego/prywatnego.
|
|
tosiek86 SPOŁECZNIAKU Pomysłowo.
|
|
najlepiej zajmijcie się swoimi dupskami zakompleksieni społeczniacy, telewizja i system wyprał wam mózgi. To są ludzie zasad a nie tak jak wy obracacie się z lewej na prawą jak kurewki z pod latarni i śpiewacie jak wam zagrają. Precz ze społeczniakami!!
|
|
Według Waszego rozumowania powinno im sie pozwolić na "ustawki"? W takim razie co należałoby zrobić z kibolem,który w trakcie takiej ustawki zabił innego kibola? Miałby nie odpowiadać za zabójstwo?
|
|
Uważam, że kibole powinni mieć kary pieniężne i zakaz wstępu na wszystkie mecze. Np w Anglii są wielkie kary za mały nawet wybryk i nie ma chuligaństwa. A jeżeli nawet by doszło do tych niby ustawek, to wysyłać tam odziały prewencji i strzelać gumowymi kulami i do tego nagrywać, a potem jeszcze większe kary. Z nieogarniętymi ludźmi i kibolami, którzy szukają tylko zaczepki trzeba walczyć. Sport to nie miejsce na bijatyki, a wiem że czasami rodziny boją się iść na mecz z powodu tych pokemonów. Jestem za monitoringiem i większymi karami. Pjotr
|
|
Oczywiście, że powinni odpowiadać za śmierć kogoś w takiej bijatyce dlatego wspomniałem o kontroli. Rbn kto jest ludźmi zasad kibole? To,że niszczą czyjeś mienie jest dobre? Jak się sami piorą, na swojej ziemi to niech to robią, ale niech nie uprzykrzają życia zwykłemu kowalskiemu, czy to rozróbami na mieście czy głośnym śpiewaniem w nocy. __________________________________________________________ http://www.interost.pl sklep z wannami, kranami, kotłami itp.
|
|
Odkąd mieszkam w Łomży, a mieszkam dosyć długo, nigdy nie słyszałem o "rozróbie na mieście" czy "śpiewaniem w nocy". Jest to jakaś pasja a odgłosy w nocy to raczej banda dzieciaków która nie ma co ze sobą zrobić. Wiem że przez medialną nagonkę macie się kogoś czepnąć ale jak to ująłeś przeciętnemu "Kowalskiemu" czyli osobie postronnej PRAWIE zawsze nic się nie dzieje. Napisałem "PRAWIE" ponieważ wiadomo jak jest i może zdarzyć się jakiś wybryk lecz jest tego małe prawdopodobieństwo. Więc spójrzcie na to obiektywnie a nie przez pryzmat mediów i powiedzcie sobie szczerze czy to My KIBICE robimy tyle szkód. Pozdrawiam. AVE ŁKS!
|
|
Np w Anglii są wielkie kary za mały nawet wybryk i nie ma chuligaństwa Dobre hehe. Proszę, specjalnie dla ciebie: WHU-MILLWALL (25.08.2009) - 54 wyjazd na Millwall Na ten mecz czekal caly Londyn. Wiadomo ze teraz za czesto nie mozemy na siebie trafic. Nie musze tlumaczyc jak wielka byla radosc zobaczyc ze trafiamy na odwietrznego rywala WHU. Przed meczem pelna mobilizacja. Male grupki Millwall zbieraly sie w knajpkach po calym Londynie. Ustalone bylo ze o 5pm zbieramy sie na stacji Blackhorse Road (teren Totenhamu) i z tamtad jedziemy pociagiem na okolo i jak sie uda bez eskorty policji od przeciwnej strony idziemy na spotkanie z WHU w poblize Upton Park (najblizsza stacja pod stadionem). Plan byl taki zeby zaskoczyc policje i przybyc z nieoczekiwanej strony. Okolo 4.50 jestesmy na stacji. Juz jakies 60 osob w malych grupkach kreci sie pod stacja. Na nieszczescie przejzdzajacy patrol policji dostrzega nas i zostajemy namierzeni. Probujemy szybko ewakuowac sie w pobliskie osiedla ale podazaja za nami. Od tej pory juz maja na nas oko. Wracamy na stacje. W miedzyczasie sporo ludzi dojechalo i bylo nas ok 200 osob (sama chuliganka - duzo ludzi z zakazami i tacy co przez lata nie pojawiali sie na Millwall oraz troche mlodych chlopakow). Zawiedzeni tym ze mamy patrol na glowie udajemy sie wzdloz glownej drogi do duzego pabu (LORD PALMERSTON). Tam mala alkoholizacja i decyzje co robimy dalej. Decyzja podjeta: Jedziemy tak jak planowalismy!!! W pociagu straszny scisk. Po dwoch stcjach wysiadamy i czekamy na nastepny pociag wiedzac ze w nim jedzie jeszcze troche osob krore sie nie zalapaly na pierwszy pociag. Jak docieraja do nas dosiadamy sie. Teraz jest nas ok 250-300 naprawde konkretna zaloga. Wysiadamy na stacji Woodgrange jakies 20 minut od stadionu. Telefonicznie jest o tym poinformowany WHU. Idziemy jakies 15 minut bez obstawy policji. Nigdzie nie ma sladu po WHU. Kilka ulic przed stadionem zostajmy odcieci przez policje z dwoch stron ulicy i zatrzymani. Trzymaja nas tam do ok 19.30. Potem prowadza juz w silnej eskorcie pod stadion. Jako ze prawie wszyscy byli bez biletow pod kasami barierki metalowe sluza nam do walki z policja i ochrona i po jakiejs minucie walki wszyscy wtargneli na stadion przez wyjscie ewakuacyjne Inna grupa chuliganow Millwall dojezdza metrem i probuje sie dostac do Whu ale policja zabezpiecza dobrze teren i dochodzi tylko do malego starcia. Pozniej tylko proby przebicia kordonow policji (to wiadomosc uslyszana). Na stadionie dochodzi do starcia z ochrona po stronie Millwall. Po stronie WHU tez starcia z policja i ochrona. Po strzelonych bramkach WHU wbiega na murawe i szaleje z radosci. Nieliczni podbiegaja na bezpieczna odleglosc i ublizaja nam. Millwall nie reaguje na to wiedzac ze nie wiele sie zdziala na stadionie a kary za to beda niewspolmiernie duze. Tylko jeden koles wbiegl przez murawe w sektor WHU, trafil kogos a nastepnie przez murawe i ochroniarzy udaje mu sie wbic z powrotem do nas. Respekt :) Po meczu jestesmy trzymani ok godzine i pod scisla eskorta prowadzeni na stacje Upton Park. Podczas gdy nas trzymaja na sektorze WHU walczy z policja. Gdy nas prowadza jest juz spokonie. Pakuja nas do metra i bez zatrzymywania sie dowoza az do stacji Monument (centrum Londynu). Podsumowujac: 2 osoby zostaly ugodzone nozami (po jednej z kazdej strony). Po stronie WHU wiem ze oberwal jeden z czolowych chuliganow (mimo nienawisci szkoda bo nie o to tu chodzi). Wielka szkoda ze nie dochodzi do bezposredniego spotkania MILLWALL-WHU a byla ku temu okazja gdy szlismy niepilnowani przez ok 15 min. Nie wiadomo dlaczego WHU nie decyduje sie wyjsc nam naprzeciw a podejmuje walke z policja (okolice pabu The Queens). WIELKI MECZ!!! WIELKIE EMOCJE!! PELNA MOBILIZACJA ODYDWU FIRM (jak dla mnie zdecydownia to najlepszy mecz na wyspach). W mediach szaleja. SKY caly czas pokazuje zamieszki w telewizji, w kazdej gazecie pelno zdjec. Napewno wiele osob odczuje to wszystko. Beda dozywotnie zakazy stadionowe i duze kary finansowe a pewnie troche osob zalapie sie tez na odsiadke. Tu nie maja litosci za takie zachowanie. Zwlaszcza ze staraja sie o organizacje Mistrzostw. Ps. W najblizszy wtorek inne derby Londynu Barnet-Millwall to juz nie to samo ale ciekawostka jest to ze Millwall w calej swojej historii nigdy nie gral z tym klubem. Pozdrawiam
|
|
Rbn jacy ludzie honoru ??? przecież to są idioci z patologicznych rodzin albo dzieci które na złość mamie chcą odmrozić sobie uszy Rada: załóż sznur na szyje drugą końcówkę przyczep do mostu i siup
|
|
Niech się biją w wyznaczonych miejscach. Powinni jednak podpisać papier, że biorą pod uwagę tzw. ryzyko sportowe i jak w boksie, w przypadku śmierci nie powinno być postępowania przygotowawczego, zarzutów itp. No i jeszcze jedno - idiota z ustawki, który straci zdrowie nie powinien mieć prawa do otrzymywania renty z państwowej kasy.
|
|
Ahmed popieram. będzie mial uszczerbek na zdrowiu czy nawet zostanie kaleką.. to już jego problem. na ustawki nikt na siłe nie ciągnie. do rbn: honorowy kibic to taki dla którego priorytetem jest dopingowanie swojej drużyny nawet jak przegrywa, i taki który mógłby podejść do kibica z przeciwnej druzyny i powiedzieć cos w stylu: ładnie wasi grają, są lepsi etc. kibole nawet pewnie nie wiedza co sie na boisku dzieja tylko wypatrują po trybunach komu by tu najebac. to ma być honor? zasady? bzdura Nawet przy najlepszej taktyce decyduje odwaga
|
|
nie znacie ludzi tylko oceniacie ich po nagłówkach gazet i nagonce medialnej. W dupie byliście i gówno widzieliście tyle wam powiem. Chyba nie wiesz co to jest patologia barania łąko.
|
|
Ludzie,czy Wam kiedykolwiek coś się stało na stadionie?Chodzę na mecze już z 15 lat i nigdy nie mam problemów z tymi tzw.chuliganami.Są to ludzie tacy jak my wszyscy tylko inaczej postrzegani bo od kilku lat telewizja,jakieś szmatławe gazety piorą mózgi temu naiwnemu społeczeństwu.Jeździłem też nie raz na wyjazdy i powiem Wam ,że Ci prawdziwi chuligani to pilnują porządku wśród tej całej grupy.Są to ludzie zasad jak już ktoś wyżej wspomniał i żeby oni tego nie trzymali to dopiero rozpierduchy by były bo małolaty poczuli by samowolkę i robili głupoty,a tak ktoś czuwa nad wszystkim.Co najważniejsze nie raz widziałem jak sami tłumili w zarodku jakiś plan awantury u osób z dużą ilościa zażytego alkoholu.Nie chcę bronić chuligaństwa na stadionach,bo nie jestem zwolennikiem dymów,ale trzeba odróżniać chuligana z zasadami od bandy niewyżytej młodzieży co niszczą siedzenia w autobusach lub coś w tym stylu.Chcą się lać na ustawkach to bardzo proszę ich sprawa.Przynajmniej nie wciągają postronnych ludzi i za to ich szanuję. A ten cały tajfun to zardzewieje gdzieś w hangarze hehhe
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |