Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
O rapie i życiu - rozmowa z Dziku |
Nigdy nie siadam i nie robię wiesz grafiku ze 1 numer ma być o ulicy, 2 o życiu, 3 o skrętach i HWDP, 4 o seksie i laskach, a 5 na dyskotekę do jeziorka NIEEEEEEEE!!!! Dziku wywiad dla gazety wspolczesnej zczekuj to http://www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090829/REG20/638937583 siea
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: O rapie i życiu - rozmowa z Dziku |
zczekuj to gdzie się używa takiego slangu w getcie?
|
|
Dziku, przeczytałem cały wywiad. jednym słowem : rządzisz. 100% racji. pozdro i zapraszamy do Ojczyzny :) piona.
|
|
Totalna żenada.
|
|
PleasurmexC18 żenadą są Twoje wypowiedzi. zapewne Ty jesteś jednym z tych kolesi, tak jak mówił Dziku, którzy wyznają ideę "JP", "CHWDP" itp a jak Ci rower czy telefon zapieprzą to pierwsze co robisz, zgłaszasz to na policję. To jest właśnie żenadą.
|
|
dokładnie hehe ... Dziku się wybił z szarych bloków i szacunek za to dla niego . Wykorzystał swoją szanse i robi coś dobrego , porządnego. Ktoś powie że komercja , banan , ale jak jest okazja trochę zarobić przy czymś co się kocha to co w tym złego.
|
|
żenua chłopcy wracajcie do normalnego świata zajmijcie się czymś ciekawym zamiast podnicac sie byle czym. Nie mam pojęcia czemu fascynują was tacy ludzi czy wy naprawde nie wiecie co to są autorytety?
|
|
CyberMass to powiedz KTO dla Ciebie jest autorytetem? no słucham? nie pie**ol tylko, że nie chciałbyś być na miejscu Dzika, wybić się ponad resztę swoich "kompanów" rapu i robić karierę muzyczną tam gdzie WIĘKSZOŚĆ może tylko pomarzyć. no sorry, Ty raczej nie "produkujesz" żadnej muzyki. pewnie żyjesz w świecie tanich dropsów i kiepskiej jakości marychy. i szczerze Ci powiem, że po tym co osiągnął Dziku, wybił się z szarych bloków, tak jak wspomniał o tym JP, wybił się ponad innych, to szczerzę mogę przyznać, że jest dla mnie autorytetem. wiesz dlaczego? bo ciężko pracował na ten "chleb", jaki konsumuje teraz. a może Ty robisz jakąś muzykę i nie wydajesz "byle czego"? jeżeli tak, to pochwal się swoim arcydziełem. i ponawiam pytanie. mianowicie, KTO jest dla Ciebie autorytetem?
|
|
JP, eŁKeSiak: JP i CHWDP to slogany, na których ludzie robią pieniądze a nie jakieś idee. Siedzicie w Parzęczewie i zajmujecie się bzdetami. Dorośniesz, zrozumiesz, a teraz do szkoły. a co do szarych bloków to pokaż mi je w Łomży, bo ja raczej nazwał bym je małymi osiedlami. A po za tym on siedzi w USA, a tam nawet największe tłumoki potrafią się dorobić :)
|
|
racja, JP i CHWDP to slogany, na których ludzie robią pieniądze, ale "dresy" z Łomżyńskich osiedli REPREZENTUJĄ te idee :) oni na tym nie zarabiają, tylko się tym lansują. myślą, że jeżeli mają bluzę "HG CHWDP" to mogą zawojować wszystkich i są kimś, bo REPREZENTUJĄ JP. okazują to wszystkim, a większość z nich nawet nigdy nie została spisana przez "organy władzy". powiedzmy, że za dorosłego mogę się uważać. wskazuje na to moja data urodzenia i przekonania. racja, w USA każdy tłumok może się dorobić, zmywając w chińskich restauracjach bądź też zasuwając jako robotnik na budowie, ale nie KAŻDY "tłumok?" potrafi w USA dorobić się robiąc muzykę. Wymień mi chociaż jednego "tłumoka" z Łomży bądź też z innego małego, polskiego miasta, który dorobił się w USA robiąc hip-hop. oczywiście zostaw wyszukiwarkę google w spokoju, skorzystaj ze swojej wiedzy? na ten temat, skoro uważasz, że każdy może się w ten sposób dorobić w stanach. moim zdaniem bez talentu,chęci i determinacji nie dorobisz się niczego.
|
|
aha i chciałbym sprostować zdanie o "dresach". miałem tutaj na myśli osobników w przedziale wiekowym 15-18 lat, którzy nigdy nie miel nawet z policją do czynienia. znam kilka osób, które rzeczywiście mogą nienawidzić policji za ich bezkarność i nadużywanie władzy, ale nie przesadzajmy. na pewno co druga osoba na łomżyńskich ulicach nie znienawidziła policji, bo tamci wyrządzili krzywdę im bądź ich bliskim. często też w MPK'ach można usłyszeć piosenki hip-hopowe typu JP, CHWDP itp. z telefonów "zawistnych" młodocianych wrogów policji, którzy jak już wspomniałem wcześniej, nigdy nawet nie zostali spisani.
|
|
i wracając do tematu, DZIKU - jesteś wielki. podziwiam Cię za to, że udało Ci się stąd wyrwać i za to, że nigdy nie brakuje Ci determinacji w dążeniu do celu.
|
|
policja jest fajna :) , to tylko dzieki niej takie cfaniaczki jak elkalesiak i mu podobne wiedzom iz podpierdzielanie babciom na ulicy torabek z rentom nie popłaca , tak samo jak bicie słapszych i tym podobne osiedlowe zabawy wiec co innego wam pozostaje nieódacznicy .... tylko slóchac rzali i nazekan innych nieódolnyh paralitykóf ... w tekstach disko polo chopaki ze sledzikofa jósz bardziej powaszniejsze tematy porószajom nisz w tym zasranym hipkopie "Nigdy nie siadam i nie robię wiesz grafiku ze 1 numer ma być o ulicy, 2 o życiu, 3 o skrętach i HWDP, 4 o seksie i laskach, a 5 na dyskotekę do jeziorka NIEEEEEEEE!!!!" wtf o_0 ? co to ma byc ... iscie wybitny tekst ... jak na 6-latka CHWDHH Tempiem głópote na foróm
|
|
elkesiak, to jakis lans byc spisanym... ?
|
|
DZIKU szczerze ci gratuluję, sukcesu i tego, że możesz sobie pozwolić na życie z tego co kochasz robić, a nie co musisz, żeby mieć na chleb. Jak byłem młodszy słuchałem starego dobrego hip-hopu, nie tego masowego syfu, który teraz nas zalewa z bezsensownym tekstem. Dla zazdrośników pozwolę sobie zacytować starą nutę WWO: "Ej, czy ty też wyrównujesz do dołu? Za mądry dla ciebie, kto mądrzejszy od ogółu matołów? Za bogaty ten, kto bogatszy niż ty? Ludzie zachowują się jak ogrodnika psy. Ej, czy równasz w dół? Skoro tobie brak, to niech też braknie mu? Brak mi słów na takie podejście -zawiść, zazdrość, zamiast starać się mieć więcej, tylko myślisz żeby inni mieli mniej... Ej, śmiej się, śmiej, zobaczysz jednak, twój śmiech urwie się jak hejnał. Niech myśl jedna ogarnie tu wszystkie umysły... " POZDRAWIAM "Nikt nie jest bardziej zniewolony niż ci, którzy błędnie myślą, że są wolni"
|
|
666 czytaj między wierszami. spisanie podałem jako przykład.
|
|
przedewszystki chciałbym podkreślić że hip hop to nie muzyka poniewaz muzyką moge nazwac cos przy czym autor sie napracował dla mnie autorytetem są nie konkretne jednostki ale ludzie zaradni życiowo którzy nie narzekają na to co mają tylko dążą do polepszenia sytuacji zapewnie niejaki dziku coś tam osiągnął ale czy wspomni ktos o nim za 20 lat albo chociaż za 10 poza tym o dziku usyłyszałem dopiero czytając ten temat miał farta znalazł sie w odpowiednim czasie i miejscu ale zapewne jego kariera i legenda nie będzie trwała tak długo jak legenda sław takich jak Jimi Hendrix'a Bethowena czy znanych większosci ludziom Beatelsow jego "zacne" dziła nie zostaną puszczone w radiu za 10 lat i zgasnie jak mała iskierka
|
|
możę trochę nieodpowiednie zestawienie muzyków podałem ale nieszkodzi
|
|
Brońcie swego idola... Kozak, aż tak się z bloków wybił, że aż musi sam osobiście się na forach reklamować. Swój fanklub też pewnie założy ?
|
|
ludzie , nie ogarniam was ?! Ja jestem dumny z tego że Grzechu pochodzi z łomży i mam ogulnie jaja na to co sobie myślicie. Rozmawiałem z Adkiem , Hindusem i cieszy ich to że chociaż jeden z ich koleszków robi coś na większą skale. Tak jak Dziku mówił w wywiadzie (...) " za pierwsze ciężko zarobione pięniądze kupił legalne bity" , nikt mu ich nie dał od tak , na wszystko trzeba robić a że teraz ma lżej w życiu to jest na to jakiś paragraf ? Nie rozumiem. CYBERMASS trochę porównanie nie na miejscu , nie chodzi o to żeby być ciągle sławnym ale o to że się coś w życiu osiągnęło nie ważne przez jaki czas ludzie będą to pamiętać , ważne żebyś Ty o tym wiedział .
|
|
┏┫ |||┣┓ ┏┓ skopiuj i wklej ┗┫━━ ┃ ━━┣┛ ┣┫ jeśli ten idiota ┃ ━━━━━ ┃ ┏┳┫┣┳┓ zmarnował Twój cenny czas ┗━━━┳━━━┛ ┃ ┃ Pik-Pok pozdrawia
|
|
JP troche kultury i z jajami sie odsun od monitora
|
|
DP marka Łomża Reprezentant. Pozdro Dziku oby tak dalej i do przodu. Olewaj krytyke.. Nie jeden tu zazdrości i sie wywyższa lamus jeb.any.W Łomży pełno spoleczniaków itp.Nie każdy się stąd wybije.Ty dałeś rade,szacun za to. Ziomek czekamy na koncert w Łomży. Pozdroo. Pomysłowo.
|
|
dziku i jego menaczer .. LANS i BAŁNS !! Tempiem głópote na foróm
|
|
"W Łomży moje utwory usłyszeć można na klatkach schodowych, na ławce, w szkolnych radiowęzłach, a dzieciaki mają je w telefonach komórkowych..." /fragment wywiadu Dzika dla bodajże "Polish Times"... Nasuwa się więc myśl, że może powinien zamiast tekstów bajki pisać....
|
|
dobromil kogo nazywasz lamusem
|
|
www.dzikudpmarka.com PREMIERA 4 PLYTY !!!!!!!!!! ZAPRASZAM !!!!!!!! ORAZ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - GALERIA ZDJEC - NAJSWIEZSZE NEWSY - VIDEO - WYWIADY - WSZYSTKIE PLYTY DO SCIAGNIECIA WSZYSTKO ZA FREE CZYLI MOWIAC JEZYKIEM ZROZUMIALYM ZA DARMO !!!! siea
|
|
www.telewizjadetroit.com/2009/Wrzesien/Dziku.flv premiera najnowszej plyty Dziku "RAP" (VIDEO) siea
|
|
"Nigdy nie siadam i nie robię wiesz grafiku ze 1 numer ma być o ulicy(...)" yyyyyyy?;/ ;p
|
|
ziomy ziomele ziamiaki miemniaki :) jo siata faka
|
|
Jest na tyle dobrze ze ktos cos w lomzy robi... pochodzi z lomzy nie wstydzi sie, bo nie ma czego i rap powinien wypelniac ulice... CyberMass twoj bethoven nie powie Ci co jest dobre a co zle, a w rapie mozem wyodebnic too bo bez zła nie zobaczysz dobra! i przestan krytykowac bo w kazdym temacie widze twoje krytyki Elo Łomża nie raz blizny! ale nigdy pęknięcie
|
|
mam prawo do krytyki i z niego korzystam lubie rap ale na poziomie
|
|
ej mikula kto Ty jesteś? mieszkasz w norwegii???? być może się znamy
|