czwartek, 28 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Fajne to logo :)

http://www.4lomza.pl/index.php?wiad=2916

---
PGG

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Fajne to logo :)

W ramach Promocji powinnismy dostac po takim znaczku wpinanymw marynarke:) Co oznacza, ze tez mi sie podoba :)

Logo to logo. A co z nim stoi?
Tak jak Teraz Polska logo jak logo, ale cała otoczka, treści jakie przekazuje to logo, żę to Polski produkt o jakości światowej itd. wyjasnia to logo. Ja teraz czekam na te treści, komu, co ma mówić. Na czym to będzie jak przyznawane itd. To będą konkrety.
Jako znak graficzny, jeszcze nie wiem, ale napewno negatywnie nie odbieram. Ciekawe co na ten temat myślą ludzie z poza Łomzy. Jak oni postrzegają to logo, czy zgodne z wyobrażeniem o Łomży, ...

Czlowieku, przeczytaj http://www.4lomza.pl/index.php?wiad=2916 i pozniej komentuj.

A ty wyczytałeś tam coś więcej? To tylko opisuje jakie to logo jest a nie jakie treści niesie. Logo zakładam jest zaprojektowane w jakimś celu, promocja to tak rozległe określenie, że trudno zgadnąć wjakim kierunku ma to promować. Jeśli to ma być naklejka, to ja wolę herb, też z jeleniem. Proponuję ci spokojnie poczekać na resztę (zakładam że będzie) a potem entuzjastycznie lub mniej do tego podchodzić.

Rzeczywiście, ciekawe, w jaki plan promocji Łomży wpisuje się (czy raczej "wrysowuje") tenże znak graficzny. Ktoś w mieście chyba interesuje się tym nie (bez- jak my)interesownie, a horyzontalnie i perspektywicznie...? No, i ciekawe, czy w tej sprawie komunikat na chybił trafił zacznie komponować Biuro Prasowe, któryś z naczelników czy może i sam wiceprezydent...? Czar z Boru zapyta zapewne, jaką częścią kosztów kampanii jest znaczek w klapę, kto go wpina i na czyj wniosek...)

MRD WJP

Pod kątem artystycznym nie oceniam. Ale pod technicznym jest do dupy. Jeżeli ma służyć promocji to często powinno być eksponowane. Jest w nim pełno tzw. "przejść tonalnych". Nie bedzie mozliwośći wykonania egzemplarzy wielkoformatowych metodą najtańszą, tj. wycięcie ploterem tnącym z folii. Jasne, ze mozna zrobic to metodą plotera drukujacego. Nie robiąc kryptoreklamy wiem, że może zrobić to tylko jedna firma w Łomży. A więc znowu: albo monopol, albo pieniążki powędrują gdzieś do Wa-wy.

ADALL

Jelonek tak jakby bąka puścił ;)

To już mamy ze sześć oficjalnych kolorów miejskich: we fladze trzy, w logo jeszcze zielony, którego we fladze nie ma (bo ten pomarańczowy to podobno zółty) a w herbie brązowe bobki pod jeleniem. Znaczy kamienie.
Czekamy na nastepne propozycje znaków graficznych bo przecież nawet kredek w pudełku jest 12!!!
_______________________________________-

... & vice versa!

Proponuję zamienić flagę miasta na czerwono - białe prostokąty wzbogaconą o bociana siedzącego na jeleniu skaczącym przez bobra siedzącego przy Via Baltice w Biebrzańskim Parku.

Jest jeszcze herb z czasów zaborów - "błękitna trójmasztówka" - proponuję umieścić ją na mieliźnie a za sterem tej łajby posadzić jak najbardziej jelenia.

Ja jako "ludź" spoza Łomży niestety nie mogę byc w pełni obiektywna ze względu na fakt, iż wszystko, co z Łomżą związane, kojarzy mi się pozytywnie :). Nawiasem mówiąc jestem dla Waszego miasta żywą reklamą :D
A nieco poważniej (choć wcale tak bardzo se nie pożartowałam),
jak dla mnie kolorystyka tego, jakże dynamicznego, jelonka jest trochu zbyt jaskrawa - przecie kredek w pudełku jest nieco więcej nawet niż 12...
Piszą na 4lomza, że Prezydent zatwierdził, ale czy był rozpisany jaki konkurs w tym względzie?
Pozdrowionka

Brzydkie logo. Zła kolorystyka, jeleń nieproporcjonalny, słabe. :/

--
"Religia jest bardzo pożyteczna społecznie, bo dzięki niej kobiety tak się nie puszczają, a i służba mniej kradnie..." (Winston Churchill)

Napisano, że logo opracowała firma łomżyńska. Potem skorygowano, że warszawska. Podpisano umowę przed wykonaniem logo. Kupywano "kota w worku". Koszt - to: 11,6 tys. zł. Nieźle, nieźle. Można było to dać jako temat pracy dyplomowej dla naszej uzdolnionej młodzieży z Liceum Plastycznego. Logo byłoby zapewne nie brzydsze, a szkoła miałaby na zakup pomocy szkolnych. Ale cóż: Wa-wa sercu bliższa niż lokalne problemy :(((

ADALL

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org