Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Druh mgr Marian Mieszkowski |
Czuwaj, Druhu! Tak niedawno jeszcze śmiały się do każdego Twoje oczy zza wielkich okularów; tak niedaleko byłeś ze swoimi pomysłami na ożywienie działalności Towarzystwa Przyjaciół Ziemi Łomżyńskiej; tak ubolewałeś, że padły Twoje ukochane "Zeszyty Łomżyńskie"; tak cieszyłeś się, że po 10 latach prac wreszcie ukazały się tomy historii harcerstwa łomżyńskiego... Tak; chyba przyjdzie mi kilka słów o Tobie do gazet napisać, żebyś się wpisał w historię Twojej ukochanej Łomży, więc... Czuwajcie, Forumowicze! Pogrzeb w poniedziałek, chyba w południe, ale dorzucę więcej szczegółów za jakąś godzinę (jak dożyję, dożyjecie...). Tymczasem proszę o Wasze wspominki na temat, w związku, przy okazji odejścia na wieczną wartę Druha Prezesa, Druha Redaktora, Druha Magistra. Uchowało się coś w Waszych sercach - dopiszcie (może skorzystam/y). Mogą być anegdoty, powiedzonka, skojarzonka - może z czasem większą rzecz popełnię z poczucia wdzięczności dla Niego (a i dla Was, żeście i Jego, i moją pamięć wspomogli). Czuj Duch! MRD WJP
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Druh mgr Marian Mieszkowski |
Zawsze zamyślony, spokojnie przenikał ulicami miasta, obserwował, rozmyślał. Coz mogę powiedzieć, CZUWAJ! [*] [*] [*]
|
|
Wiadomość o Twojej śmierci jest nadal szokiem. Jest tak niewielu ludzi, którzy robią tyle dobrego nie żądając nic w zamian. Wydawałoby się, że tak niedawno żegnałeś innego Przyjaciela Ziemi Łomżyńskiej słowami: "Spieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą". Nie dałeś nam zbyt wiele czasu, ale wystarczyło by przekonać się, że jesteś nie tylko Społecznikiem, ale przede wszystkim dobrym Człowiekiem i Przyjacielem. Wierze, ze tam u góry stworzycie z Tadeuszem Wasze Zeszyty Łomżyńskie!
|
|
Wspólnie z Tadeuszem i Marianem oraz licznym gronem czytelników tworzyliśmy "Zeszyty Łomżyńskie". Tak jak brata, tak i Ciebie Marianie nie spytam już nigdy o dawną Łomżę, o lata powojennej odbudowy, o zawikłane losy łomżan. Myślę, że w niebie będziecie dalej razem propagować piękno ziemi łomżyńskiej. Będzie mi Ciebie brakować...
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |