poniedziałek, 17 lutego 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Druh mgr Marian Mieszkowski

Czuwaj, Druhu!

Tak niedawno jeszcze śmiały się do każdego Twoje oczy zza wielkich okularów; tak niedaleko byłeś ze swoimi pomysłami na ożywienie działalności Towarzystwa Przyjaciół Ziemi Łomżyńskiej; tak ubolewałeś, że padły Twoje ukochane "Zeszyty Łomżyńskie"; tak cieszyłeś się, że po 10 latach prac wreszcie ukazały się tomy historii harcerstwa łomżyńskiego...

Tak; chyba przyjdzie mi kilka słów o Tobie do gazet napisać, żebyś się wpisał w historię Twojej ukochanej Łomży, więc...

Czuwajcie, Forumowicze!

Pogrzeb w poniedziałek, chyba w południe, ale dorzucę więcej szczegółów za jakąś godzinę (jak dożyję, dożyjecie...).

Tymczasem proszę o Wasze wspominki na temat, w związku, przy okazji odejścia na wieczną wartę Druha Prezesa, Druha Redaktora, Druha Magistra. Uchowało się coś w Waszych sercach - dopiszcie (może skorzystam/y). Mogą być anegdoty, powiedzonka, skojarzonka - może z czasem większą rzecz popełnię z poczucia wdzięczności dla Niego (a i dla Was, żeście i Jego, i moją pamięć wspomogli).

Czuj Duch!
MRD WJP

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Druh mgr Marian Mieszkowski

Zawsze zamyślony, spokojnie przenikał ulicami miasta, obserwował, rozmyślał. Coz mogę powiedzieć, CZUWAJ! [*] [*] [*]

Wiadomość o Twojej śmierci jest nadal szokiem.
Jest tak niewielu ludzi, którzy robią tyle dobrego nie żądając nic w zamian. Wydawałoby się, że tak niedawno żegnałeś innego Przyjaciela Ziemi Łomżyńskiej słowami: "Spieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą". Nie dałeś nam zbyt wiele czasu, ale wystarczyło by przekonać się, że jesteś nie tylko Społecznikiem, ale przede wszystkim dobrym Człowiekiem i Przyjacielem.
Wierze, ze tam u góry stworzycie z Tadeuszem Wasze Zeszyty Łomżyńskie!

Wspólnie z Tadeuszem i Marianem oraz licznym gronem czytelników tworzyliśmy "Zeszyty Łomżyńskie".
Tak jak brata, tak i Ciebie Marianie nie spytam już nigdy o dawną Łomżę, o lata powojennej odbudowy, o zawikłane losy łomżan. Myślę, że w niebie będziecie dalej razem propagować piękno ziemi łomżyńskiej.
Będzie mi Ciebie brakować...

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org