poniedziałek, 17 lutego 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Telebimy

Witam. jak myslicie czy telebim z reklamami w miescie podobnym do Lomzy lub troche mniejszy to oplacalny interes? Wiecie moze cos na ten temat? jak wychodza na tym wlasciciele tych lomzynskich telebimow ??? ale moim zdaniem chyba nie narzekaja bo juz 3 powstal w lomzy. co o tym myslicie? a moze ktos juz do tego sie zabieral. dzieki pozdrawiam

--- SaMi2009 ---

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Telebimy

Telebim tego pokroju może kosztować około 100-150 tysięcy złotych. Jest to uzależnione oczywiście od rozmiarów oraz jakości takiego ekranu. Do tego dochodzi ubezpieczenie, dzierżawienie miejsca, grafik, obsługa.
Cena 1 reklamy za 7 dni - około 350zł -600zł :)

Przelicz i sam odpowiesz sobie na pytanie czy opłacalne.

to, że są trzy, nie znaczy, że właściciel jest jeden... Popatrz trochę na każdy, a zauważysz, że numery tel do ludzi przyjmujących reklamy są różne - nie jesteś więc pierwszym, który wietrzy w tym biznes ;) Wg mnie trochę trzeba czekać na zwrot inwestycji, a w czasach kryzysu pierwsze, na czym oszczędzają firmy, to reklama...

Mariusz...

w lomzy od 500 zl najtansza reklama na tydzien

bledos- nie wiem jak ty patrzyles, ze na kazdym jest inny numer:)

a wiecie moze ile kosztuje ubezpieczenie tego telebimu??

--- SaMi2009 ---

Zakładam, że w zależności od miejsca, wielkości i ceny telebimu - za telebim około 6m2 na kwotę 60 000zł za pełne ubezpieczenie +/- 2000zł za rok a nawet do 4 tyś. rocznie.

Obiło mi się o uszy, że wartość ubezpieczenia to jakieś 1,6% rocznie od wartości ekranu netto.

Zwrot z inwestycji z takiego telebimu to max 1 rok czasu. Zdarza się że zwrot następuje w 3-5 miesięcy przy odpowiednim zaangażowaniu i odrobinie szczęścia. Wystarczy dobre miejsce i sukces gwarantowany.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org