piątek, 28 lutego 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Chińczyk czy kawiarnia- co bardziej potrzebne?

Jak w temacie- zastanawiam się nad zainwestowaniem pieniędzy w jakiś lokal. Po przemyśleniach wybór został niewielki- porządny chińczyk lub kawiarnia/herbaciarnia. Byłabym wdzięczna za wszystkie opinie i rady. :)

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Chińczyk czy kawiarnia- co bardziej potrzebne?

ludzie nie mają czasu i Pieniędzy na kawiarnie.

czynczyk bo to co jest jest do du py

chinczyk? ludzie opanujcie sie!!! Kobieto zainwestuj w jakas kawiarnie gdzie kazdy porzadny czlowiek bedzie mogl isc i kulturalnie posiedziec, a nie w to badziewie rakotworcze, chinczyk, jeszcze chinszczyzny malo

ja również jestem za kawiarnią, człowiek nie ma nawet gdzie wyjsc zeby spokojnie pogadać spotkać się ze znajomymi a chociażby iść na randkę, jedzenia mamy w łomży pod dostatkiem a z kawiarni to kojarzę tylko to na starym rynku w lodziarni.

ja również jestem za kawiarnią, człowiek nie ma nawet gdzie wyjsc zeby spokojnie pogadać spotkać się ze znajomymi a chociażby iść na randkę, jedzenia mamy w łomży pod dostatkiem a z kawiarni to kojarzę tylko to na starym rynku w lodziarni.

chinczyk jest i to calkiem dobry
kawiarni nie ma wiec chyba logiczne

Łomża leży na Mazowszu !

Najlepiej zrób pub , w którym w tygodniu będzie np. karaoke , bilard . Ludzie już spokoju za dużo mają w tym mieście .

polecam kawiarnie z naleśnikarnią będzie można przyjść posiedzieć,wypic dobrą kawę z naciskiem na dobrą kawę i przekąśić świetnego naleśnika tego w łomży nie ma

akapulko12

Dobry Chinczyk z tanim dowozem w dobrym punkcie

Zdecydowanie Chinczyk,ale taki z prawdziwego zdarzenia!

a ja jestem za kawiarnią

chinczyk. Tylko taki prawdziwy, z żółtym ryżem w curry:)

Dobra kawiarnia (moze by alkohol) dla klienta w wieku 30+ . Spokojna atmosfera, ceny zaporowe dla nastolatków ale bez przesady :-) Dobrej klasy kawa, herbata, ciacho. Rano mogą byc zestawy sniadaniowe (z dowozem katering dla urzędów - zróbcie ankietę w urzędach czy nie chcieliby o 10:00 kanapeczki gotowej zjeśc ? szczegolnie jak kurier przyniesie z serwetką do wytarcia okruszków ) Rano śniadania - żeby utrzymac lokal bo na kawę sie chodzi zwykle po 17:00 ale wczesniej czasem tez ktoś zechce wypic kawę np. spotkanko biznesowe. Przyjechali do mnie znajomi i ciężko było znaleśc kawiarnie w centrum Łomży otwartą o 12:00. Są lodziarnie, pizzerie, Mc Donald ....długo nic ... Retro, Polonez. Brakuje lokalu dla średniaków.

zdecydowanie chinczyk

Dobra kawiarnia potrzebna jest także dla ludzi w wieku 20+ :) nie tylko 30+ ale pomysł sam w sobie jest niezły

Kropko01 lepiej sama zadecydyj w co zainwestowac bo kazdy ci tu na tym forum doradza a pozniej pies z kulawa noga do Ciebie nie zajrzy a jak zajrzy to Cie pozniej obsmaruja na tym forum a to herbata byla za goraca albo sciany za ciemne we wnatrz.

sexshop jest najbardziej potrzebny.

Bo niema .

A pozatym to chińczyk z ryżem po kantońsku.

pyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyycha.

zdecydowanie kawiarnia, nie ma takiego miejsca zeby mozna bylo wypic jakas dobra kawe albo herbate na spokojnie i do tego moze jakies ciastko

Ja ubolewam że nie ma gdzie dobrego sushi zjeść. Knajp to w Łomży pełno. Można wypić kawę na rynku, w retro (moje ulubione), w jamie, w polonezie, w labiryncie, na skarpie, mcdonaldzie... no jest tego trochę. A nie ma takiego super orientalnego miejsca gdzie można zjeść dobre azjatyckie jedzenie, wypić zieloną herbatę ,no przynajmniej ja nie znam. Gdyby było to bym była stałym bywalcem.

:>

Również chętnie posiedziałbym w jakimś klimatycznym lokalu z DOBRĄ herbatą :)

Prawda nie ma żadnych bogów ponad sobą. Wiara w prawdę zaczyna się od zwątpienia we wszystkie prawdy, w które się uprzednio wierzyło.

Cześć.
Najpierw otwórz lokal, z którego będziesz miała większą kasę. A potem, jak zarobisz, to otworzysz ten drugi. ;)

Chińczyk, bez dwóch zdań!!! Z prawdziwego zdarzenia a będzie ludzi od zatrzęsienia... Zwróć uwagę ile ludzi przewija się u tego pseudo chińczyka na Giełczyńskiej, gdzie smród, brud i ubóstwo... Łomżyńskie społeczeństwo żyje chińskim jedzeniem...

Łomżyńskie społeczeństwo żyje chińskim jedzeniem...

Odarles mnie z resztek zludzen... :>

A jakby ktos tu otworzyl "chinczyka z prawdziwego zdarzenia" to prawdopodobnie wiekszosc by uciekla z powodu cen. Mowimy o restauracji, gdzie danie bedzie kosztowac powiedzmy 40-60 zl, czy o kolejnej budzie z fast foodem, tyle ze z lepszym wystrojem? Bo tutaj wszystko musi byc TANIE, to glowny wniosek z czytania podobnych tematow.

Jesli chodzi o moje zdanie, to dobra, spokojna kawiarnia, z mila atmosfera. Tego w Lomzy chyba nie ma... jak jest to dajcie namiar.
Knajpa to co innego niz kawiarnia, kawiarnia to nie kazde miejsce gdzie mozna wypic kawe, to moge zrobic nawet w domu. A juz wymienianie McDonalda jako argument, ze kawiarni nam nie trzeba, to chyba zart?
Ludzie czasem chca np. cos omowic, czy spotkac sie towarzysko w spokojnym miejscu, a nie w ruchliwej restauracji, gdzie co chwila beda biegac ze schabowym z surowka i gdzie beda sie krzywo patrzec, bo siedzisz nad kawa pol godziny i zajmujesz miejsce...

Kawiarnia/herbaciarnia, bo w mieście nie ma takich miejsc, ale w Łomży chyba bardziej opłacalna i częściej odwiedzana będzie miejscówa gdzie można coś przekąsić. Chińczyk ma powodzenie tyle lat, więc i Twój powinien je mieć :) Czekam na jedno i drugie, na co byś się nie zdecydowała :)

Siedzę na brzegu świata, macham nogami.

dobry profesjonalny hińczyk plus odpowiedni do tego wystrój lokalu

Robotnica

Ja proponowałbym lokal z daniami kuchni czeczeńskiej , gdyż rynek ten w Łomży nie jest brany pod uwagę , a grono potencjalnych klientów powiększa się w zastraszającym tempie. Jeszcze jakaś dobra lokalizacja w pobliżu hotelu emigrantów to mogło być to xD

suszi w lomzy jest w amadeusie i to podobno calkiem dobre... nie jadlem dlatego nie wiem

Kropko, czy nie zauważyłaś jeszcze, że Łomża to wiocha? Ani kawiarnia ani dobry chińczyk nie mają tu prawa bytu. Pomysł jest ciekawy, ale ja bym kombinował w większym miejscu. Chyba, że zdecydujesz się otworzyć kolejnego Kebaba albo jakąś budę z zapiekankami;D

Krótki bilans:
pizzerie - 38
kebabownie (:D) 128
kawiarnie -no...jest kilka, kawa całkiem całkiem
chińczyk - 1 (a ja uważam,że to nie chińczyk a ryżodajnia)

Sam kiedyś myślałem o otwarciu chińskiego żarcia, jest dobre,tanie i ciągle popularne
Fajny wystrój to podstawa (na zachodzie modne są figury Buddy z fontannami - efekt piorunujący) i złapać sobie jakiegoś skośnołoookiego do pracy, polecam na starcie zainwestować w wiedzę,czyli szkolenia np. jak przyrządzić kota - dodać imbir czy sól i pieprz wystarczy.... , obedrzeć ze skóry czy w futerku gotować... i takie tam...

Ich bin fur Berlin...

Zdecydowanie chińczyk

Słońce, oświeć mnie, gdzie w Łomży jest KAWIARNIA? Jakoś nigdy żadnej nie widziałem...

Kawiarnia zdecydowanie.

Też sądzę, że kawiarnia, bo nie ma tego w Łomży. Każdy by pewnie chciał chińczyka, ale mamy w Łomży za biedną społeczność. Myślę, że skończyłoby się tym, że parę osób by wpadło do chińskiej restauracji, spojrzało na ceny i ...wyszło, bo za drogo. Zdecydowanie kawiarnia!

zdecydowanie kawiarnia ale na dlugiej z ogrodkiem na zewnatrz zrobisz taka kase jak nikt dotad

na długij jest bar to znaczy kebab na pocztarskiej idadz debtakiem w gore po lewej stronie swietne mieso i dobre zapiekaniki no i piwko tanio

a czy to przypadkiem nie za blisko kosciola z tym piwkiem ?

Osobiście, gdybym miał na pieniądze na lokal zainwestował bym we francuską restauracjo-kawiarnie, taką gdzie można by zjeść croissanta z kawą z prawdziwego zdarzenia.

"Nikt nie jest bardziej zniewolony niż ci, którzy błędnie myślą, że są wolni"

To ten chinczyk kolo Katedry jeszcze istnieje???
Spalil sie chyba z 5 razy !?!

Witam
Ja również jestem za kawiarnia jakimś przytulnym miejscem gdzie można miło spędzić czas i porozmawiac spokojnie

Oczywiście porządna kawiarnia, ale raczej się nie utrzyma (chyba, że się naprawdę mocno postarasz i znajdziesz dobrą lokalizacje)

http://www.interost.pl sklep z wannami, kranami, kotłami itp.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org