czwartek, 28 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Problem z LG

Mam maly problem z LG PC Suite.Sciagnelam to oprogramowanie,ale nie moge przeslac plikow z muzyka z kompa na tel.Mam LG KU990i.Gdy wlaczam w ustawieniach pamiec masowa to wyskakuje mi informacja,ze sprzet podlaczony do komputera ma awarie.A gdy jest wlaczona usluga danych,to wlasnie nie moge nic przeslac z kompa na tel.Moze jest tu ktos,kto sie zna na tym troche lepiej ode mnie?:)Za pomoc dziekuje.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Problem z LG

ja mam lg cookie

u mnie dzieje sie tak samo

dane przesylam z kompa przez bluetotch

i jest fajnie

Posiadam LG Cookie i nie mam żadnego problemu z przesyłem z kompa na telefon gier, muzyki, tapet.

Wytłumacz mi skąd Ci taki głupi pomysł do głowy przyszedł, żeby przesyłać pliki przez program LG PC Suite?? To nie jest program do tego.

W telefonie włącz rodzaj łączności - pamięć masowa. Podłącz kablem USB do komputera. NIE OTWIERAJ programu LG PC Suite bo do niczego nie jest Ci potrzebny. Otwórz "Mój komputer" i tam powinien pojawić się nowy dysk (dysk wymienny), otwierasz i najprostszą na świecie metodą Kopiuj- Wklej wrzucasz do folderów na telefonie wszystko co sobie życzysz.

Napisz czy podziałało.

Przy podlanaczaniu telefonu do usb wyswietla sie komunikat Sprzet podlaczony do komputera ma awarie, i nie wykrywa

i jest fajnie

Zrobilam tak jak napisales(as) i rzeczywiscie w tym dysku wymiennym pojawila sie nazwa LG Phone.Tylko,ze nie moge jej otworzyc.Wogle nie chce sie otworzyc.Pytanie,dlaczego?A przesylac chcialam przez LG PC Suite,bo mialam kiedys Nokie i tez przez PC Suite przesylalam pliki.I bylo super.

Dokladnie,mi tez pojawia sie dymek z napisem "awaria" przy podlaczeniu kabla USB.

A może ten telefon miał źle ściągniętego Sim Locka i przy zwarciu występuje brak komunikacji z komputerem czyli urządzenie nie jest wykrywalne bądź ma awarię.

Moj tel.jest nowy,z salonu wiec to raczej nie to.moze to od kabla usb zalezy?

to trzeba zamknąć to okienko o komunikacie z awarią albo anulować i zrobić tak jak napisał
Autor: <> (---.lomza.mm.pl)
Data: 20-08-09 02:48

i wszystko gra bez problemu.>
ja tak mam i działa wsio ok.

kobieta powinna być na salonach damą w domu matką a w sypialni dziwką

Niestety problem nadal jest,mimo zamkniecia tego okienka.Juz mi rece opadaja:)Mam pytanie:czy kabel usb musi byc oryginalny?A jesli najprawdopodobniej nie jest,to czy to wlasnie moze byc przyczyna tej "awarii"?

Kto wie, może to być problemem, kup oryginalny kabel do LG i wówczas spróbuj. Taki kabel to nie majątek ;) P. S. a na pewno nie zapomniałaś, żeby w telefonie ustawić "pamięć masowa" przed podłączeniem?
Jeśli nie, to spróbuj z oryginalnym kablem, bo ja np. mam telefon nowy z salonu, kabel też oryginalny i ani razu nie było problemu z jakąś "awarią", więc może faktycznie wina leży po stronie kabla?

I tak zrobie-kupie nowy kabel i zobaczymy:)Dziekuje za pomoc.A pamiec masowa mialam wlaczona.Pozdrawiam!

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org