sobota, 30 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
egzamin - prawko

Jeśli są tu ludzie dobrej woli, którzy zdawali na prawo jazdy i mogliby sypnąć jakimiś radami na czas przed egzaminem..byłoby miło..., za sensne odpowiedzi z góry dziękuję.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: egzamin - prawko

hej.. eh rozumiem CIe,,sama mam w srode egzamin ,, niedaj im poznac ze jestes zestresowana i ze sie boisz naprawde bo oni to wykorzystaja nigdzie sie niespiesz jak niejestes pewna np.np jak ktos cie przepuszcza to mozesz go zapytac ja ostatnio trafiłam na takiego ze prawie godzine mnie trzymał i pospieszał mnie niemogłam szyby uchylic nic .. w pewnym momencie przegiął to przeklełam a on do mnie w 56 min mówi wracamy i zajezdzam na plac a on niech sie pani manier nauczy i o taka z nim gadka była:(

nie ma prawa Cię usadzić za brak manier, albo umiesz jeździć, albo nie, koniec, uważaj na to, co Ci mówi, bo często robią podpuchy mówiąc, żebyś skręcił tu a tutaj akurat nie wolno, także trzeba uważać na wszystko, powodzenia

zwracaj uwagę na znaki -> ograniczenia prędkości , znak stopu , wszystkie znaki zakazu ... tak jak osoba nademną napisała egzaminatorzy lubią ludzi podpuszczać zwłaszcza na zakazach -> np. zakaz skrętu w prawo
zdradzieckie są u nas ronda -> nie wymuszaj pierwszeństwa i uważaj na pasach przy rondzie
nie rób niepotrzebnych gwałtownych ruchów kierownicą i staraj się w miarę płynnie ruszać :) -> jest to jedna z wytycznych u egzaminatorów na karcie
pamiętaj o takich pierdołach jak kierunkowskaz , światła itp itd
UWAŻAJ na jednokierunkowych! -> bywam często na ul.wiejskiej i widziałem już parenaście osób które oblewały na jednokierunkowych -> na ulicy jednokierunkowej jak np. skręcasz w lewo ustawiaj się przy lewej stronie ulicy :)

a przede wszystkim SPOKÓJ I OPANOWANIE :)

Powodzenia!

Bo gdybym miał narodzić się znów to tylko w Łomży i tylko Tu !!

Ja miałam egzamin miesiąc temu. To było moje drugie podejście. Na pierwszym egzaminie stres wziął górę i niestety nie wyjechałam nawet z placu. Egzaminator był ok.
Za drugim razem podeszłam już bardziej na luzie i warto było- zdałam.
Myślę, że stres może bardzo komplikować zdanie egzaminu- popełnia się wtedy naprawdę dziecinne błędy. Na dodatek cała atmosfera Wordu jest niefajna- wszyscy są na maxa spięci, przejęci i często opowiadają jakieś niestworzone historie o egzaminach ich znajomych lub tez o swoich nieudanych podejściach itp. Chyba lepiej tego nie słuchać, bo to nie nastraja pozytywnie...
Moja rada oprócz tego o czym napisał lokalny patriota- patrzeć w lusterka! Naprawdę pozwala to na unikanie sytuacji typu wymuszanie pierwszeństwa czy zmuszanie, żeby to egzaminator hamował(a wtedy już po egzaminie).

Powodzenia!!!

dream on

1. Musisz pamiętać, żeby po odpaleniu samochodu przełaczyć na gaz, bo egzaminatorzy nie lubia jak sie jezdzi na paliwie.
2. Jeśli zapali się kontrolka o rezerwie paliwa musisz zajechać na najbliższą stacje.
3.Podając kopertę należy uważać, żeby nie została zarejestrowana przez kamerę
4.Używaj ręcznego tylko na zakrętach(no i ostatecznie na górce na placu)
5. I pamiętaj: 50-60 km/h - nie mniej!

Powodzenia ;D

WKS

nie wsiadz z tylu auta, heh, a tak powaznie, to jedyna rada jaka mozna dac to postaraj sie jak najmniej stresowac. Ja jak zdalem za 1 razem to puscilem sobie dobra nute przed egzaminem na sluchawkach. Nie sluchaj ludzi, ktorzy gadaja o wczesniejszych porazkach. Jesli dobrze jezdziles na kursie to badz pewny(a), ze dasz rade. Kazdy do tego podchodzi indywidualnie

ja radzilbym ci zdawac we srode alblo czwartek tak od godz 16 hmmm mi powiedzieli ze najlepiej tak sie zdaje i tak to sie stalo za 1 razem poszlo gladko i przedewszystki nie stresowac sie miec wszystko gleboko w d... i bedzie git pozdro i powodzonka

no ja mam w srode o 16 .. ajjj:( niema co sie stresowac niewolno im dac po sobie poznac ze sie denerwujesz:)

to egzaminator będzie mnie pospieszał? (rozumiem, ze tylko po to by wprowadzić mnie w błąd?) a właśnie jak to jest, bo podobno od teraz egzaminatorzy nie mają prawa wprowadzać kursanta w błąd (typu skręć w prawo na zakazie skręcania w prawo) i jak to szyby uchylić nie można!?

Dobrze, że uprzedziliście o atmosferze jaka tam panuje, ostaram się sama w skupieniu nikogo nie słuchać, bo naprawdę gadki panikarzy okropnie stresują ;\

To jeszcze mam pamiętać by na gaz przełączyć? - tu juz chyba zartujecie, co? to jest możliwość, że trzeba będzie zajechać i zatankować samochód? (przecież zawsze dbają o to ich ludzie)
50-60 km/h ? mi mówili, żeby 40 jechać... to jak w końcu najlepiej?

ayla bakari sie z ciebie smieje a ty myslisz ze to na serio hehe , pewnie po jego radach kazdy zakret na recznym twoj :)

co do ręcznego to wcale go nie uzywam, jedynie na placu się przyda, wlasnie tak niedowierzalam, co bakari pisze, ale faktycznie jakby zabraklo paliwa ot checa by była..

jedz jak umiesz!!! i sama mysl !! - jakby nie bylo obok ciebie egzaminatora!!!!!!!!! jedz tak , jakbys jechala wlasnym samochodem i nie rozpraszaj sie jakie miny robi niby doskonaly kierowca obok ciebie :)))

bagrmosen

ayla na zakaz ci nie bedzie kazal jechac.. ale !!!

jedziesz sobie i on nic nie powie jezeli bedzie zakaz wjazdu a jedyna inna droga bedzie w prawo,musisz sama sie domyslic i skrecic. :P o gaz sie nie martw auto samo sie przelacza he :D n

nie jedziesz 40 tylko staraj sie jechac tyle ile trzeba jesli jest 50 to jedz te 48
cale wojska polskiego jest ograniczenie 40,i przy dawnym lider szajsie jest teraz ograniczenie 30. zatrzymuj sie na stopach tylko tak zeby calkowicie sie zatrzymac. A i staraj sie wrzucac czwurkę tam gdzie jest mozliwosc :P

szybe uchylic mozna,pamietaj o zwolnieniu hamulca awaryjnego przy pierwszym kontakcie z autem

nie najezdzaj na linie ciagla nie najedz na kraweznik przy zawracaniu,pamietaj ze na strzalkach nie zawracamy :D

przy ruszaniu nie wciskaj niewiadomo ile gazu a SPRZEGLEM POPRACUJ jesli je przytrzymasz w odpowiednim momecie ok 1 s samochod ruszy i na malych obrotach :D

a ja ma dopiero wykłady, za dwa tygodnie pierwsza " oficjalna jazda L ". Ej gdzie najtańszy gaz w Łomży, bo egzaminatorzy nie lubią, gdy tankuje się na droższych stacjach w Łomży, heh, potem specjalnie cały czas wprowadzają błąd. I pamiętajcie, egzaminatorzy podobną nie lubią eski, wolą RMF MAX xD

Łomża, Łomża, Łomża . . .

nie wyrzucaj tez na luz lepiej odrazu wrzucaj 1 bieg przy wysprzegleniu podczas zatrzymywania bo pozniej zielone a ty bedziesz proboala bieg wrzucic ,no i nie rusz na pomaranczowym a na ZIELONYM :D kiedy kolo rynku pieszy se stoi na pasach a czesto stoja bo pasy sa za zaparkowanymi samochodami musisz go przepuscic wiec nie jedz na pewniaka nawet jesli se stoi,kazdego tez nie przepuszczaj bo sie wkurwi egzaminator, tylkojezeli piesze wszedl na pasy i poczekaj az zejdzie na przeciwny pas ruchu wtedy ruszasz :D

jezeli bedzie ci sie kazal nagle zatrzymac najpirf sporz w lusterko fsteczne

niemaja takiego prawa ale wiesz np sa takie miejsca ze jedziesz prosto uliczka a tu zakaz wjazdu to on nic niemówi to sama musisz skrecic oni ciagaja po takich uliczkach on Ci na poczatku oegzaminu powie ze jak nic niemówi to prosze jechac prosto.. i ciagnie Cie w taka uliczke gdzie jest zakaz wjazdu to musisz skrecic w prawo albo w lewo ludzie ze stresu wiesz ufaja jego słowom ... ale trzeba miec sie na bacznosci....

Angel19 gratuluje umiejetnosci przepisywania moich slow :D

oj jak je przepisałam to sorki.. nieczytałam wszystiego...ehhh człowiek zestresowany:) jestem:)

:) ayla rozumiesz to wszystko ? :)))

'pamietaj ze na strzalkach nie zawracamy :D' tłumacz ;]

jasiu twych postów nikt nie czyta, bo się nie da ich rozszyfrować :):)

o_0 ?

najwazniejsze to sie niedenerwuj... wiem ze to trudne sie niedenerwowac ale taka prawda.. .jesli mnie trzymał prawie godzine przy nowych zasadach to chciał mnie uwalic i tyle.. ale niema co słuchac innych sama wiesz jak jezdzisz i badz dobrej mysli...zycze POWODZENIA ..pozdr

'pamietaj ze na strzalkach nie zawracamy :D' tłumacz ;]

jezeli kaze ci zawrocic ... i masz swiatelka :)

a te swiatelko w lewo to strzalka a nie zwykla lampka to nie mozesz zawracac.. musisz pojechac dalej np na rondzie zawrucic lub na nastepnych swiatelkach :)

rozumiesz ? he he he

juz tak jej namieszaliscie w glowie -------------- ze :))))) na bank!!! nie zda!!!!!!!!

bagrmosen

toc jejn dobze gadam

i przez jasia fajny temat upadł :(

ja dzis miałam i zdałam:) miałam super egzaminatora:) pana Krzysztofa Załeckiego:) super:) ale gdyby niewsparcie taty i chłopaka to nerwy by mnie zjadły jezdziłam 26 min po miescie i zdałam:) niedenerwuj sie nie ma co:) i niesłuchaj innych sama wiesz jak jezdzisz:) a jak zechcesz dobrego instruktora to moim zdaniem Karol Rucki jest super:) pozdrawiam

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org