Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Angielska przejściówka |
Witam. gdzie w łomży mogę kupić angielsko-polską przejściówkę?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Angielska przejściówka |
przestrzegam nad kupowaniem przejsciowek , w innych krajach np w usa napiecie jest 110v a u nas 220v wiec spali wszystko (wiem po sobie :) , w angli jest 240v , poczytaj troche zanim zrobisz glupote ...
|
|
omg, wielka filozofia, wystarczy zobaczyć na zasilaczu/urządzeniu jakim napięciem może być zasilane i jazda. btw. jeśli urządzenie jest na 240V to nie spalisz go niższym napięciem ;)
|
|
w sklepie elektrycznym (chyba każdym)
|
|
sadze ze bardziej mu chodzi o to ze gniazdka sie roznia w polsce a tu. a wiec nie chcodzi mu o przejsciowke ze 110 na 240. pozdrawiam
|
|
no szamac zrozumial , no nizszym nie spalisz , ale glownie chodzilo mi o te z usa , bo mozna lipy narobic
|
|
Ja kupowałem przejściówki w Polmarze - elektroniczny obok telepizzy, dwa lata temu chyba 3 czy 4 złote za sztukę. Oczywiście jeśli chodzi o to że masz sprzęt angielski i do polskiego gniazdka, jak w drugą stronę to nie wiem czy tam mają ale możliwe. A na sprzęcie powinno być napisane jakim napięcie może być zasilane, najczęściej w nowych sprzętach jest ot już przedział od 110 do 240 V ale sprawdź. W Polsce jest 230V więc jak tam nawet pisze że w Anglii 240 to i tak jest git bo te 10 woltów to prawie nic. Pjotr
|
|
no i oczywiście tak jak szleszym napisał...niższym nic nie spalisz :) Pjotr
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |