wtorek, 26 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
krew AB rh+ pilnie potrzebna

Witam,

Pilnie potrzebna jest krew AB rh+ bardzo prosze osoby chetne pomóc do oddania krwi w punkcie krwiodawstwa w szpitalu lomzynskim jutro do godziny 13, z gory dziekuje

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: krew AB rh+ pilnie potrzebna

ja bym dal ci 0RH- ale dzis po 22 bo jutro nie moge

y

ja mam 0RH+ chetnie bym pomogla swoja droga to juz dawno myslalam o oddaniu krwi ale nie mam czasu. Moze wiecie w jakich godz otwarty jest punkt krwiodawstwa?? wieczorami tez mozna oddac krew?

W godz. 7.30 - 13.30 (w każdą pierwszą środę miesiąca oddział pracuje do 18.00, natomiast pobiera krew do 17.30). Na życzenie lekarz wypisuje zwolnienie lekarskie za dzień, w którym krew bądź jej składnik został pobrany więc w pracy problemów być nie powinno. Gorąco zachęcam- satysfakcja gwarantowana.

może byc arh+

mariusz

biorca z grupą AB+ może dostać każdą grupę krwi!

Z chęcią bym oddała, bo mam taką samą grupę krwi, ale niestety mam niski poziom hemoglobiny i trzeba chyba 50 kg wazyc :/

większosc oddaje krew zeby czekolady dostac ;] Co za ludzie !

Zaara pusta samotna idiotka :)

Płytki czlowieku.... To nie Uganda że ludzi na czekolade nie stać.

Autor: AdminAdmina (---.lom.netster.pl)
Data: 12-08-09 18:13

większosc oddaje krew zeby czekolady dostac ;] Co za ludzie !

Szlak trafił

Nie obrażaj DAWCÓW.

Może kiedyś będziesz miał oddane tyle co niektórzy z nas i wtedy będziesz wiedział co to jest oddawanie krwi.

Ja mam 0rh+ ale oddawałem w zeszłym tygodniu.:(

Mogę jutro rano oddać. Mam 0 Rh -

light

masz racje plytki czlowieku to nie uganda... to lomza !

Zaara pusta samotna idiotka :)

AdminAdmina mam do ciebie pytanie oddawałeś kiedyś honorowo krew?
Jeżeli tak to jaki jest twój dorobek i dlaczego w ogóle zdecydowałeś się oddawać ?
Natomiast jeżeli nie oddawałeś i nie wiesz po co się to robi to może lepiej nie wypowiadaj się w tym temacie .
Jestem honorowym dawcą od 1997r. i nie robię tego dla żadnej czekolady robię to dla takich ludzi jak założyciel tematu. Musisz zrozumieć że to może uratować (i nie raz tak było) czyjeś życie.

Goździkowy spokojnie - jak on mógł oddawać krew jak on ma 16 lat... (żeby oddać krew trzeba na początku pokazać dowód osobisty)

wiecie ja nigdy jeszcze nie oddawalem krwi czy potem mozna zle sie czuc i jak dlugo czy bede mogl po paru godzinach na piwko isc?

mariusz

Nie wiem, czy można przewidzieć reakcję danego organizmu po oddaniu krwi. Różnie ludzie reagują. Podejrzewam, że większość ludzi czuje się normalnie, jednak historia zna przypadki chwilowych zasłabnięć. Ja nigdy nie narzekałem ;)
A co do piwka - to nie zrobi to żadnej różnicy czy napijesz się go zaraz po oddaniu krwi, za pare godzin czy następnego dnia. Jakby nie patrzeć to ubyło Ci 0,5 litra krwi, 10% tego co masz w sobie i z dnia na dzień Ci jej nie przybędzie. Żadnych przeciwskazań nigdy nie słyszałem, że nie można spożywać alko po kłuciu więc... czemu sobie go odmawiać ;) A dla pewności warto zapytać na miejscu.

oj szkoda.. ja tez mam 16 lat i chcialabym oddac krew ;/
i nie dla jakiejs tam czeklady tylko zeby ludziom pomoc..
a za zgoda rodzicow nie mozna??.. ee

Wszystkich zdrowych i chętnych zapraszamy do oddania krwi 19.08.2009 w Łomży przy Poznańskiej 156 (Urząd Celny w Łomży) w godz 9-16.
Przyłączcie się do akcji "Oddaj krew ze Służbą Celną"
Zapraszamy

KREWNIACY ŁOMŻA

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org