wtorek, 26 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
windows vista

co myslicie o vindows vista czy juz jest lepiej czy lepszy xp

mariusz

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: windows vista

vindows vista od ponad roku i nigdy nie narzekałam

ja również korzystam z visty już prawie 2 lata i jest ok

Javieer

Microshit tylko powiem na ten temat ;] szkoda że nie ma konkurencji dla takiego badziewia by wreście się wzięli za klienta i by pomyśleli że tańszy lepszy stabilny i sprawdzony system więc przyniesie zysku niż badziewie które wciskają ludziom za kawał siana .

A ja mam modyfikacje XP :) Windows MX RGB ;) i jest świetny, szybki , ladny design, w połączeniu z ZA i Nod32 narazie od roku niezakażóny ;] polecam ;)

Zespol Amor

www.zespolamor.dzs.pl

Wystarczy poczytać ekspertyzy i zobaczyć testy porównawcze, że Win XP Professional jest lepszy od Visty. Chodź jeden i drugi to czysta komercja i raczej powinniśmy przesiąść się na Linuxa :)

64 bitowa wersja smiga jak nalezy na i7

Wiecie "Whiskas" nie jest zły jeśli ktoś ma dobrego kompa...Jeżeli masz dużo ramu i dobry procek to nie jest źle,ale ogólnie Vista to skopany system...Jego wydanie było zbyt szybkie i nie zoptymalizowali swojej pracy - Vistę miałem dwa dni i wyrzuciłem...Teraz jadę na Windows 7 i jestem zadowolony. Instalowałem u kumpla który miał pół giga ramu i procek 1,7 chyba a system "śmigał" . W sumie zajmuję się komputerami,odzyskuje dane,optymalizuje system do wymagań użytkownika,naprawiam ,ale klientom i tak polecam i instaluje Windows 7 jeżeli chcą ,bo ten system pobił wszystko na głowę....
Vista jest ciężka...A "Seven" ...Cóż cytat z wortalu o oprogramowaniu

"(...) ze swoim sprzętem składającym z 266 MHz procesora, 96 MB ramu oraz kartą graficzną, która była wyposażona w 4 MB pamięci zdołał nie tylko zainstalować system Windows 7 ale i poddał go wbudowanemu modułowi oceny. (...)"
Więc w kwestii wydajności to jednak albo Windows 7 albo XP ...
Vista?? Do kosza

Windows 7 używam od mniej więcej pół roku, instalując coraz nowsze wersje. Teraz mam 7600 (spolszczoną) Uruchamia się b. szybko, wolniej zamyka. Jest tylko problem ze sterownikami. Do skanera Plustek ST12 mimo, że mam stery od Visty - nie pasują, inny problem to instalacja dodatkowych czcionek. Może to w wersji finalnej zostanie poprawione. Vistę miałem z tydzień i wyrzuciłem.
AMD Athlon 64 3000+, pamięć 1Gb

a ja mam dobrego kompa, ma nie całe 4 miechy i wyłożyłem za sam procek ponad 3tys., a mimo tego śmigam na XP, na razie gry, wszystkie programy chodzą, to po co przechodzić ?

Łomża, Łomża, Łomża . . .

7 i nie ma ma innej opcji W prawdzie nie ma moze all drivers for all hadware ale szybkoscia wyprzedza viste o 2 epoki

y

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org