Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Usługi Fotograficzne w FotoPartner |
Witam! Jakiś czas temu miałem nieprzyjemność skorzystać z usług firmy FotoPartner mieszczącej się na ulicy Małachowskiego (w ciągu tych sklepików). Sami pracownicy są uprzejmi i pomocni, czego nie można powiedzieć o właścicielach. Próbują zrobić z klienta idiotę, udają, że wiedzą wszystko najlepiej, a co najważniejsze to oszukują. Prosty przykład: Umawiałem się z nimi na pewną usługą wartą pewną kwotę, nagle po jakimś czasie usługa mocno podrożała o jakieś 50zł. Wmawiał mi, że taka jest cena, ale gdy chciałem od niego cennik to zmiękła mu rura, a gdy sam zobaczył to nawet mnie nie przeprosił. Utwierdzał mnie, że on - wielka alfa i omega - pamięta wszystko najlepiej i liczyć umie tez najlepiej. Mam nadzieję, że skończył chociaż podstawówkę. Mnie na studiach mat-inf trochę liczenia i myślenia nauczyli, jego na pewno nie. Kolejnym przykładem jego złych intencji (czyt. chęci oszukania klienta) było zastosowanie wobec mnie innego triku marketingowego, czyli niedopowiedzenie, bądź celowe ukrycie faktów. Wspomniana miła obsługa powiedziała mi, że za umówioną cenę będę miał zdjęcia + CD (na niej elektroniczna wersja fotek). Zgadza się, ale fotek nie dostałem! Czemu?! Bo zapłaciłem za usługę, za to, że ktoś mi zrobił zdjęcia i to wszystko. Na CH#$J mi takie coś? Po co mi ktoś ma robić zdjęcia, których nie mogę wziąć? Nie powiedziano mi, że dodatkowo trzeba zapłacić za wydrukowanie zdjęć. Kilkaset złotych to już chyba zobowiązuje do tego? A może nie? Jeżeli nie, to powinienem zostać o tym poinformowany. Zostały jeszcze dwie kwestie, które mi się nie podobały, a może nawet trzy. Po pierwsze, musiałem siedzieć jak ten debil przy ich komputerze i przenosić zdjęcia z jednego folderu do drugiego, przy czym blokowałem innym ten komputer, bo też sobie chcieli pooglądać zrobione im zdjęcia i powybierać jakieś do wydruku. Na moje pytanie, czy mogę sobie zgrać te fotki (to były wersje do przeglądania, a nie do wydruku, więc i tak bym musiał do nich przyjść, żeby mi wydrukowali, bo z tamtych niezbyt by się dało), oczywiście usłyszałem negatywną odpowiedź. Nie lepiej w domu na spokojnie wybrać? Musiałem tam chodzić kilka razy, bo w spokoju nie mogłem wybrać fotek. Kazano mi wybrać 150 zdjęć z 1000 zrobionych, czyli potrzeba na trochę czasu, to chyba oczywiste. Jakby bali się, że je jakoś wykorzystam mogliby znak wodny nałożyć na nie i po kłopocie! Druga kwestia jest powiązana z tym nieszczęsnym komputerem. Otóż, podczas przeglądania zdjęć możemy sobie wejść w inne foldery, gdzie są zdjęcia innych osób, które już mogły sobie powybierać zdjęcia do wydruku i umieścić w odpowiednich folderach, i te fotki poprzenosić w inne miejsce lub skasować, co utrudniłoby później prace obsłudze, bo klienci od razu by zauważyli, że brakuje zdjęć lub są w innych formatach niż chcieli. To generowałoby dodatkowy koszt dla firmy, ale widać mają za dużo kasy, bo nie szanują w ogóle klienta. I ostatnia kwestia. Naturalnie, że przy odbiorze brakowało zdjęć i pomylili formaty!!! Pozwolili pogrzebać w naszych zdjęciach i nic się nie zgadzało!! No nie mam słów na nich! Panowie! Komuna już się skończyła! Klient powinien być najważniejszy! W mojej firmie tak jest, ale oni są dobre 20 - 30 lat do tyłu. Reasumując, nie zrobiłbym tam żadnego zdjęcia, nawet gdyby już nie było żadnego innego studia w tym mieście, pojechałbym do pierwszej lepszej miejscowości, ale nie do nich!!! PS. Naturalnie, że nie można wziąć od nich zdjęć i wywołać sobie gdzieś indziej, po prostu to się nie opłaca. Liczą sobie kolejne kilkadziesiąt złotych (gdy nie bierzemy u nich odbitek), co niweluje, to co mógłbym zaoszczędzić zlecając wydruk np. w Rossmanie. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów i STANOWCZO NIE POLECAM FOTOPARTNERa.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Usługi Fotograficzne w FotoPartner |
Era takich studiów już odchodzi w zapomnienie. Teraz liczą się wolni strzelcy, którzy przekładają jakoś nad zasrane logo firmy. W FotoPartnerze wywołałam raz zdjęcia i więcej tego błędu nie popełnię. Obsługa studia na plus, właściciele na minus i to duży
|
|
Ja jakoś nigdy nie miałem problemu z FotoPartnerem. Za to z FotoGabsem tak. Raz poszedłem zrobić zdjęcia paszportowe i więcej nie pójdę. Jestem ciemnym blondynem a wyszedłem rudy i jeszcze mi właściciel wmawiał, ze każdy jest troche rudy i tak zawsze wyjdzie przez oświetlenie. W FotoPartnerze nigdy takiego problemu nie miałem. Nigdy z niczym nie miałem u nich problemu.
|
|
Ja zawsze wywołuję zdjęcia w fotoPartnerzw i nie mam żadnych zastrzeżeń. Obsługa jest spoko. Robią piękne zdjęcia i właśnie tam będę zamawiała sesje ślubną. Rzeczywiście jest tak że płaci się za samą usługę a oddzielnie za zdjęcia i nie jest to żadną tajemnicą, wystarczy uważnie słuchać. Ciekawe jak to miałoby byc że płaci się od razu za fotki... i co dostajesz 200 zdjęć z czego podoba ci się 50, a zapłacone jest za wszystko Lepiej sobie samemu wybrac zdjęcia do wywołania. StefanBator a ile razy tam byłeś? Poszedłeś raz, coś Ci się nie spodobało i teraz jedziesz po jednym z lepszych zakładów w mieście. Chcesz sobie ulżyć obsmarowując kogoś na forum!? ________________________________ Myślę, mówię i znikam, a ty będziesz wnikał w treść tego tekstu.
|
|
Nic nie jest całkiem czarne... ja w Partnerze robię odbitki od lat i nigdy sie nie zawiodłem pomimo, że miewałem szczególne kłopotliwe wymagania. Jakość zdjęć zawsze była taka, jak sobie życzyłem- czyli wysoka. Ludzie są tylko ludźmi, ale być może "osobowość" klienta też ma wpływ na prorzumienie miedzyludzkie. Zbych
|
|
:) Zawsze robie u nich odbitki i kilka razy dostali z mojej strony "dziwne" zlecenia i nie mialem problemu. Skoro nauczyles sie myslenia na studiach, to trzeba bylo wszystko ustalic i wziac na pismie, wtedy nie bylo by problemu.
|
|
Formalności faktycznie nie zostały dobrze dopełnione. Obsług (czyt. personelu) jako taka jest OK, jednakże ci właściciele...są tragiczni. Dogadywanie klientowi, złośliwe podteksty w jego stronę i wyczuwalne szyderstwo nie są atutami, dzięki którym można przyjść do nich więcej niż raz. Sprawy czysto techniczne też pozostawiają wiele do życzenia, np. wspomniany komputerek, gdzie wybiera się fotki i gdzie każdy może komuś nawet niechcący pozamieniać czy pokasować jakieś zdjęcia.
|
|
to że samemu wybiera sie fotki to u nich rzecz normalna, tak po prostu mają. Jednakże powinno być to pod jakims nadzorem Z tego co mi wiadomo to właściciel jest spoko gościem, ale jeśli zachował sie tak jak piszesz no to rzecz jasna nie popisał się...przymknij na to oko, może miał zły dzień, choc i to go nie tłumaczy, ale ludzie sa tylko ludzmi nie przekreślaj dobrego zakładu z powodu jednego takiego zdarzenia bo naprawdę w Łomży jest to jeden z lepszych który można polecić. ________________________________ Myślę, mówię i znikam, a ty będziesz wnikał w treść tego tekstu.
|
|
a co to za problem podpisac jasna i wyrazna umowe ? nie posiadaja takiej to trzeba ja napisac. ja mam podobny problem z klientami tu gdzie jestem, podpisuje umowy nawet za zdjecia darmowe, zeby pozniej nie bylo niejasnosci. umowa to podstawa ! nawet w takim kraju jak polska gdzie prawo jest tylko na papierze. pozdrawiam
|
|
Sebi, podobna sytuację miałam ze zdjęciem do paszportu w Gapsie, ale na szczęście osoba, która pracowała tam już nie pracuje - UfFf... Co do sesji ślubnym ze świadkowania moge potwierdzic, że jeśli ktoś robi studio w Foto Partnerze to stanowczo odradzam, schodzi im to do 2.5 h, gdzie w Gapsie wszystko odbyło się perfekcyjnie i bezproblemowo i czasu dużo nie zmarnowaliśmy i zdjęcia przepiękne :) Dlatego mój ślub i sesja cała bedzie w Gapsie, bo naprawdę warto!! A co do zdjęc z całej sesji ślubnej od przygotowań w domu panny młodej aż po oczepiny z ponad 600 zdjęc dostaliśmy do zdjęcia w mniejszym formacie do domu do wybory i tam przeglądaliśmy i wybieraliśmy, które chcemy do albumu :)
|
|
ile kosztowała całość? jeśli można wiedzieć?! Ja widziałam zdjęcia z fotoPartner i sa rewelacyjne, 2,5h jak na pamiątkę na całe życie to bardzo mało i osobiście nie wyobrażam sobie aby robił to ktos inny, ale to oczywiście kwestia wyboru. ________________________________ Myślę, mówię i znikam, a ty będziesz wnikał w treść tego tekstu.
|
|
No tak, niby malo, tylko w tym czasie trwa Twoje wesele, na ktorym pewnie tez chcialabys byc i miec co wspominac ;) 2.5h plus dojazdy, nie ma Cie minimum 3h na imprezie... O firmie sie nie wypowiadam, bo nie mam doswiadczen. Ogolnie cala historia brzmi malo zachecajaco, chociaz widac, ze cale nieporozumienie dotyczy glownie "polityki cenowej". Jesli faktycznie sa takie niespodzianki, ze nagle po fakcie zaczynaja sie zmiany cen i nieplanowane koszty dodatkowe, to nieladnie... No i dziwi troche ten sposob wybierania zdjec. Faktycznie, siedziec na tylku w zakladzie i wybierac sposrod 1000 zdjec, to malo przyjemne, czlowiek by sie chcial dobrze zastanowic, obejrzec itd. to raczej ladnych pare godzin z glowy... Czemu az taki wielki problem, zeby dac to na plycie do domu? Z takich zdjec do wyswietlania i tak sie nic nie wydrukuje, chyba ze miniaturki, a skoro i tak zostaly zrobione, klient zaplacil, to w czym problem? Chyba i tak mu zalezy na duzym formacie, z ktorego da sie cokolwiek uzyskac... Tym bardziej, ze z tego co rozumiem, zaplaciles kilkaset zl za te fotki (same fotki, bez wydruku), to dlaczego nie chcieli Ci ich dac do domu? Totalny bezsens... Wyglada na takie potraktowanie klienta "teraz to juz i tak nie ma wyboru, to nie pofika".
|
|
Nigdy nie miałem z tą firmą problemów. Są jak najbardziej OK. _________________________________________________________
|
|
Ja na przykład nie chciałabym aby ktoś wybrał zdjęcia za mnie wiec dla mnie wybieranie samemu fotek, a czemu nie dają do domu? nie wiem, widocznie tak juz jest choć fakt lepiej jakby dawali Co do czasu to z reguły plener robi się w inny dzień niż jest ślub więc czas nie gra tu roli. Co do kosztów to po to podpisuje sie umowę żeby pozniej nie było problemów a FotoPartner takie umowy oferuje. Np kościół (bez wesela) i plener kosztuje 700zł i to jest koszt samej usługi zrobienia zdjęć i obróbki później płaci się za każde wywołane zdjęcie jak za normalną fotkę (chyba 10x15 1,60zł) ________________________________ Myślę, mówię i znikam, a ty będziesz wnikał w treść tego tekstu.
|
|
Album od przygotowan w domu panny mlodej az do oczepin w nim 160 zdjec roznego formatu okolo 1400 zl, a ze studia chyba 1600 dokladnie nie pamietam juz i oczywiscie albu ze studia jest jakby w wersji ksiazkowej, wogole zdjecia no boskie :)
|
|
A i do domu dostalismy jak najbardziej zdjecia miniaturki do obejrzenia i wybrania, a i rodzice dostali mniejsza wersje albumow ze studia :) My akurat na plener czasu nie mielismy... Pozatym malo prawdopodobne, ze na plener umaluja Cie tak samo i uczesza jak w dniu slubu :P
|
|
z makijażem i fryzura to akurat najmniejszy problem :) a wg mnie po kościele plener to najlepsze fotki Ja jednak zostanę przy FotoPartner ________________________________ Myślę, mówię i znikam, a ty będziesz wnikał w treść tego tekstu.
|
|
Zaara nie zawsze plener mozesz miec w dniu slubu zwlaszcza jak pada, a wtedy padalo :/ Oczywiscie ja na wlasny slub z doswiadczenia przez znajomych wybieram Gapsa, chociaz nad Partnerem tez sie kiedys zastanawialam :) A i mam nadzieje, ze Ty Zaaro bedziesz rowniez miala sliczne zdjecia :)
|
|
Ja plener bede miała w innym dniu, tak jest łatwiej :) Osobiście zdjęcia z FotoPartner ścieły mnie z nóg w pozytywnym znaczeniu tego słowa jednakże odwiedzę równiez Gabsa i zobacze jaka maja ofertę ________________________________ Myślę, mówię i znikam, a ty będziesz wnikał w treść tego tekstu.
|
|
Ja tez ostatnio tam bylam. Własciciel probowal ze mnie zrobic idiotke to sie wkor**lam, powiedzialam mu co o nim mysle i wyszlam. On mysli ze jest najmadrzejszy na swiecie i nawet nie potrafi sie do bledu przyznac. Zal:/
|
|
Zaara domyslilam sie, ze plener w innym dniu, ale jak wspomnialam wyzej nie kazdy ma na to czas :/ Szkoda, ze panstwo mlodzi zabrali ze soba juz albumy, bo bym Ci z checia pokazala jak to wszystko wygladala :/ EcH...
|
|
Masz na mysli ze a fotopartner zle wyszło (sugeruję się minką :/)? Widziałam już niejedną sesję z tego zakładu i uważam że zdjęcia są rewelacujne, oże robił to inny fotograf niż w Twoim przypadku i stąd mamy taka różnicę zdań, ale każda uwaga jest słuszna gdyż teraz sprawdze rózniez w innych zakładach ________________________________ Myślę, mówię i znikam, a ty będziesz wnikał w treść tego tekstu.
|
|
Nie. Nic nie sugerowałam. Miałam na myśli to, że poprostu odebrali Państwo Młodzi ode mnie już te albumy :) Nie, ja nic nie sugeruję, widziałam zdjęcia z FotoPartnera i nie mam do nich zastrzeń również są śliczne i jak kiedyś wspomniałam to są dwa studia godne polecenia, bo zdjęcia są perfekcjyne i źle CI nie życzę - nie jestem z tych osób!! I w koncu każdy ma swoje zdanie :)
|
|
a gdzie znajduje sie Gabs? to ten przy Ratuszu? ________________________________ Myślę, mówię i znikam, a ty będziesz wnikał w treść tego tekstu.
|
|
Znajmi mieli tam sesję ślubną-tylko studio. Zrobiono ok. 200 zdjęć i wywołali nie wiem czy 50, a reszta oczywiście za dodatkową opłatą-8 złotych od zdjęcia... 1200 złotych wzięli za coś takiego w ubiegłe wakacje.Siostra zaś wynajęła fotografa nie z Partnera na całą noc, dwa plenery...1000 zdjęć zrobionych, 200 wywłanych i wszystko na CD na własność-1100 złotych ;p Zdjęcia fakt ładne, ale jakiś dziwny cennik ;/
|
|
co to fotopartner jest tak (bez wesela) kościół 300zł plener 400zł + 1,60 zł za każde wywołane zdjęcie w rozmiarze 10x18cm czy 10x13 juz nie pamietam album mały 440zl duzy 640zł *Benia* a o jakim fotografie mówisz? ________________________________ Myślę, mówię i znikam, a ty będziesz wnikał w treść tego tekstu.
|
|
dobra napisze tak: Fotopartner obslugiwal moje wesele i zrobili mi sesje+dodatki: 1' Kosciół + Przyjecie + maly plener po drodze 2' Na oczepiny dostalem wywolane moje zdjecie i malzonki (zrobione tuz po slubie) w postaci obrazu slubnego. 3' Plener mialem 2 dni po uroczystosci i cala sesja trwala okolo 4-5 h. 4' Po 3 dniach mialem juz wybrane zdjecia 5' Po 3 tygodniach dostalem gotowy album ze zdjeciami (2 tygodnie to byl czas oczekiwania na niestandardowe albumy). 6' Za wszystko zaplacilem okolo 2000 ( w tym albumy + ramy do obrazow). 7' Albumy ogladalo kilku fotografikow i bardzo pozytywnie ocenilo wykonano prace. 8' Za dobra prace trzeba zaplacic dobra cene...
|
|
a możesz mi powiedzieć czy fotki do albumu sa juz w cenie albumu? z tego co liczyłam to do 1500zł wyrobie sie (bez wesela) ________________________________ Myślę, mówię i znikam, a ty będziesz wnikał w treść tego tekstu.
|
|
U nas było tak - jak się nie mylę: Album dosc duzy i ciezki, ale zarazem ladny i ze skory, a zdjecia roznych rozmiarow i to byl fotoreportaz okolo 160 zdjec - 1200 zl, plus dodatkowo na plyte wykupilismy pozostale zdjecia ponad 600 sztuk za 500 zl (gdzie koszt jednego zdjecia to 1 zl) Ksiazka ze studia (nie wiem ile tam bylo zdjec) oprawa naprawde boska :d Koszt bodajze 1400 zl + dwa mniejsze albumy dla rodzicow i koszt ich to 150 zl (taka sama oprawa i zdjecia, tyle ze mniejszy rozmiar) i fakt co Benia napisala zdjecie dodatkowe ze studia 8 zl A i portret duzy na sciane za free :)
|
|
Nie wiem jak było jakiś czas temu ale w ubiegłym roku za około 200 zdjec 2 portrety i album znajoma zapłaciła około 1500zł a zdjęcia tak jak pisałam w normalnej cenie jak za wywołanie ________________________________ Myślę, mówię i znikam, a ty będziesz wnikał w treść tego tekstu.
|
|
Dziewczyny nie ma znaczenia czy wybierzecie ten czy inny zakład ważne żeby przed obiektywem czuć się dobrze i mieć zaufanie do osoby fotografującej. W ubiegłym roku miałam sesję zdjęciową w foto partnerze. Spokojna miła, ciepła atmosfera spowodowała, że poczułam się fajnie, pani i panowie pracujący nad wykonaniem moich fotek dokonali cudu. Mam dużo dobrze wykonanych zdjęć oprawionych w album a co najważniejsze poczułam się docenioną atrakcyjną kobietą. Myślę że burza wywołana prze kolegę jest złośliwa. Próbuje swoje roztargnieni i brak umiejętności słuchania ze zrozumieniem usprawiedliwić posiadanym wykształceniem mat inf na jakimś uniwersytecie muszę nadmienić że znam paru informatyków po uniwersytetach mają podobne problemy jak kolega skończ POLITECHNIKĘ i możesz się mądrzyć. Jeżeli nie potrafisz słuchać innych to jak możesz dobrze prowadzić swoją firmę może pochwalisz się gdzie ta firma istnieje bo ja w Łomży nie znam firmy informatycznej dobrze wykonującej swoje usługi. Przed wykonaniem usługi bardzo dokładnie i rzeczowo zostałam poinformowana o kosztach, nie miałam wątpliwości co do płaconej kwoty. Jeżeli chodzi o foto gabs nie miałam okazji korzystać z ich usług. POZDRAWIAM!
|
|
Całkowicie zgadzam się z opinią powyżej. Właściciele wykonują sesje fotograficzne bardzo profesjonalnie, a do swojego zawodu podchodzą z prawdziwą pasją. Pan chwali się swoim wykształceniem, które jednak nie przekłada się na kulturę słowa i szacunek do innych. Z całym szacunkiem, ale w pańskiej firmie prawdopodobnie także zdarzają się drobne wpadki. Własciciel na pewno nie używał w stosunku do pana obraźliwych słów, ani nie odnosił się arogancko, więc nie widzę powodu aby wątpić w jego wyższe wykształcenie. Jak widać studia nic nie wniosły w pańskie życie, a już na pewno nie umiejętność słuchania innych. Jestem pod wrażeniem zdjęć ślubnych, które wykonuje ta firma w plenerze!!! na prawdę piękne!! Moja siostra zaufała im rok temu i nie zawiodła się na nich. panowie potrafią operować światłem i w porównaniu do innych firm to prawdziwi profesjonaliści! Polecam ich usługi wszystkim.
|
|
Czyli wychodzi, ze kolejna burza w szklance wody ;)
|
|
Czasem dobrze posłuchać opinii innych (nie licząc pierwszego postu) Teraz upewniłam się że do sesji ślubnej tylko fotopartner wchodzi w grę :) ________________________________ Myślę, mówię i znikam, a ty będziesz wnikał w treść tego tekstu.
|
|
Witam ponownie. Jeżeli byłem kilka razy u nich i mieli złych humor, to musiałem mieć wyjątkowego pecha. Trzeba by było zobaczyć zachowanie, żeby zrozumieć o co mi chodzi. Tak czy siak, ja tam nie pójdę. Obsługa klienta jest bardzo ważna, ja dla swoich zawsze jestem uprzejmy, nawet gdy mam zły dzień. Klient ma gdzieś złe czy dobre dni obsługi czy szefostwa, obchodzi go tylko jakość, cena i dobra, w tym i miła, obsługa. PS. Do osoby, która wspomniała o Politechnice:) Jeżeli dla Ciebie skończenie Polibudy jest czymś w rodzaju złapania Boga za nogi, to pewnie skończyłaś(eś) TWP i jest to dla Ciebie szczyt możliwości. Przepraszam, jeżeli obraziłem tych z TWP.
|
|
ja też co do usług w FotoPartner nie mam zastrzeżeń Zawsze zdjęcia wychodziły bardzo ładnie
|
|
Kultura obsługi to bardzo ważna rzecz na płaszczyźnie sprzedawca - klient. Czasami wręcz ważąca na opinii o danej firmie. Gdy sprzedawca mi nie leży w swoim zachowaniu , moja noga tam więcej nie wstępuje. Nawet gdyby tam były cuda niewidy. Jest takie stare przysłowie: "Jaki Pan , taki kram".
|
|
Zgadzam się w 100%
|
|
Wszystko ok, ale nie w porządku jest pobierać dużo więcej za odbitkę niż przy normalnym wywoływaniu fotek. Za usługę, tj za ładnie wykonanie zdjęcia przecież płaci się oddzielnie. Odbitki nie powinny być zatem droższe!!!
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |