niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
wirusy

Często zdarza się wam ściągnąć jakiegoś wirusa,trojana itp. z neta?
Jakiego antywirusa używacie?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: wirusy

nie zdarza się, używam avast - dobry i za free, oraz TDS

Ave

Wirusy mam bardzo rzadko.

Norton System Works 2004 PL.

Pozdrawiam

Antyvir kit profesional edition 12 mam i jest git

Osoba, która twierdzi, że nigdy nie miała Trojona lub Spyware-a, używając jednocześnie Windowsa jest całkowicie w błędzie.
Proponuję, przeskanować komputer programem Ad-Aware SE Personal lub GIANT Anti-Spyware.
Antywirus bez dobrego Firewalla też jest nic nie wart. Powiem więcej. Zaawansowany użytkownik może sam tak skonfigurować system, mowa cały czas o Windows, aby ograniczyć możliwość zainfekowania bez potrzeby instalacji dodatkowego oprogramowania. Radzę zacząć od Explorera i nie klikać OK wszędzie gdzie zobaczycie okienko z przyciskami.

Inna sprawa, jeśli chodzi o Blastera i Sassera, gdzie zaraz po instalacji systemu i podłączeniu Internetu, już na starcie jesteście na przegranej pozycji.
Pozostaje zainstalowanie najnowszego SP2 (ble) przed podłączeniem Internetu albo przesiadka na inny system i nie siedzenie w tym bagnie.

Chociaż z drugiej strony, znowu pojawiła się dziura w jądrze systemu Linux, jednak mniejsza liczb użytkowników tego systemu daje nam w sumie mniejsza liczbę osób zainteresowanych pisaniem wirusów na ten system. Gwarantuje wam, ze po zmianie proporcji, Linux będzie miał nie mniejsze problemy jak teraz Windows.

Windows nie jest złym systemem, liczba sprzedanych kopii mówi sama za siebie, ludzie go po prostu lubią i nie ma się, co oszukiwać. Co innego, że istnieje banda szajbusów, którzy dostają orgazmu na kolejna wieść o znalezieniu kolejnej dziury w Windows i piszących wirusy na ten system. Kiedyś nie było takiego problemu, bo ludzie byli mądrzejsi. Teraz w nagrodę dostają za to prace w firmach specjalizujących się w tworzeniu oprogramowania antywirusowego.

--
Samotność to emocjonalna trzeźwość.

Najpierw haker a potem dużo $$$$ w firmach tworzących oprogramowanie antywirusowe--->czytałem o tym ,z jednej strony to dobrze bo haker zna się na rzeczy i oprogramowanie dobre

Norton SystemWorks 2004 ale z kąd można ściągnać spolszczenie do Nortona ?? bo ja mam jak narazie angielski a nie myślałem że Polski też jest ;/

markac napisał:

Zaawansowany użytkownik może sam tak skonfigurować system, mowa cały czas o Windows, aby ograniczyć możliwość zainfekowania bez potrzeby instalacji dodatkowego oprogramowania. Radzę zacząć od Explorera i nie klikać OK wszędzie gdzie zobaczycie okienko z przyciskami.

A może coś szerzej, albo dobry program poleć, bo ja tego cholerstwa miałam od groma i ciut ciut (zaawansowanym użytkownikiem niestety nie jestem). W końcu znalazłam te Adaware, i jakimś programikem udało mi się usunąć te trojany (komp już świrować zaczynał). Jak skaner on-line pandy pokazuje, że komp nie jest zainfekowany to można w to wieżyć?
Ps: Linuks od windowsa trudniejszy jest w obsłudze, a po polsku jest?

Ja mam nod32 i avasta

Ja Słyszałem że jak się ma dwa programy anty wirusowe to różne dziwne rzeczy się robiły ...

U mnie nie działa lux

markac u mnie Ad-Aware znalazł 1 (słownie jeden) wpis w rejestrze i to dotyczący firmowego Media playera - nawiasem mówiąc zapisywany do rejestru przy instalacji tegoż ble-ustrojstwa. Od poprzedniego skanowania upłyneło ciut ponad pół roku. Używam Windows:) 2003 SEE + patche, zrobiony na stację roboczą, usunięty IE, jako przeglądarka Opera + The Bat, GG oparte o Operę. Antywirus avast + skaner TDS. Dzięki temu komputerek zdrowy, nie choróbsk :). Czasem avast raportuje obecność wirusków w sieci osiedlowej (przy dostępie do zasobów).

Ave

Ja polecam krotka lekture: http://www.idg.pl/forum/thread.asp?ForumID=84&TopicID=10740

Lekture to ja mam w szkole i to do **** nie krótką bo to PAN TEDEUSZ ehh bida :(

najlepszy jak do tej pory antywirus to jest fdisk a pozniej format :D

PajeL

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org