niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Alkohol w szkole, pijaństwo wśród nauczycielii

Witam
Chciałbym poruszyć temat picia alkoholu na terenie szkoły przez nauczycieli. Nie wiem jak wygląda sytuacja w innych szkołach ale w II Liceum w którym się uczyłem był to proceder poprostu powszechny. Żaden z nauczycieli nie ukrywał się ze spożywaniem alkoholu na studniówce, poprostu wódka stała na stołach, dodam jeszcze, że zakupiona ona była za pieniądze ze składek uczniów. Dlaczego tak wielokrotnie poruszany jest problem picie alkoholu przez uczniów a nie mówi się o PIJAŃSTWIE wśród nauczycieli? Przecież to ludzie którzy powinni wychowywać a nie demoralizować młodzież. Pomijam fakt że spożywanie alkoholu na terenie szkoły jest poprostu sprzeczne z prawem. Osobiście jestem zdegustowany wspomnieniem widoku, jednego z nauczycieli, który to po studniówce opuścili budynek dosłownie na czworakach. Jestem ciekawy czy problem ten istnieje również w innych szkołach, czy też II Liceum im. Marii Konopnickiej jest tu wyjątkiem?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Alkohol w szkole, pijaństwo wśród nauczycielii

hehe u mnie w szkole tez sie skladamy na wodke dla nauczycieli :-))
przykre to ale co na to poradzisz???

W mojej szkole było OK a uczniowie mieli oddzielnie impreze ;) byli pilnowani przez trzeźwych nauczycieli

U mnie w byłej szkole (konkretnie w gim) nauczyciele sobie nieźle pozwalani wraz z dyrekcją. Po koniec 3 klasy na biwak naszym (absolwentów) zjechała się prawie cała rada pedagogiczna i rodzice uczniów (leserów) i urządzili sobie imprezę w altance z grilem a nas wywalili na deszcz do lasu. Mi to się bardzo nie podobało. A naszego instruktora można powiedzieć, że zwolnili, bo niechciał nam zorganizować zabawy w deszcz w lesie jak oni pili, ( bo powiedział, że nie jest tu po to, aby zabawiać uczniów jak oni piją). Ale jak wytrzeźwieli następnego ranka jakby niby nic się nie stało udawali szczęśliwych. Mój kumpel zaczął się kłuci z wychowawczynią, która była konkretnie skacowana, że chce się wspinać po ścianie z instruktorem, a nie biegać za piłka z przepitym nauczycielem od w-f. Odraz poskutkowało ona mu nic nie powiedziała tylko poszła i powiedział instruktorowi żeby prowadził zajęcia. A późnej z wielką pretensja ciągle do niego wyskakiwali, że im przeszkodził w piciu. I powiedzieli, że więcej nie przyjadą do OLSZYN na biwak.

Na balu po zakończeniu roku nie było lepiej. Facet z Fizyki kompletnie pijany tańczył na środku sali z panią z Angola.

"kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamieniem"
...sami pijecie,a do nauczycieli macie pretensje?
...sam jeszcze jakiś czas temu byłem uczniem,i wiem jak jest...z resztą,nauczyciel też człowiek,a to że polacy ciąg do alkoholu mają niestety w genach,to już inna historia
...wiele razy widziałem "raczkujących" po szkolnych imprezach gimnazjalistów,czy też uczniów szkół średnich,którym jakoś wtedy alkohol w szkole nie przeszkadzał hehe...ba!...mało tego,sam taki etap lat temu ileś przeszedłem...a z drugiej strony,pewien jestem,że najgorliwsze potępienie dla tychże nauczycieli płynie właśnie z klawiatur wspomnianych wcześniej "niewiniątek" hehe
...z resztą,póki co,nie mój to problem :-)
Pozdro!

podobno w II Lo na zebraniu zorganizowanym w związku ze studniówką dyrektor tegoż LO jasno i wyraźnie powiedział ,że dla nauczyciela jest przeznaczone o,7 wódki.Nie wiem czy to prawda,ale o takich rzeczach to chyba nie mówi się "głośno".Wiadomo wszystko dla ludzi ,ale nie rozumiem dlaczego to ucznowie "stawiają" nauczycielom i piją w oddzielnych pokojach.Może czasem powinni i toast wznieść z uczniami niekoniecznie szampanem!U mnie tak było ale nikt dosłownie NIKT nie chodził na czworaka!!Takiej zabawy z umiarem i granicą życzę wszystkim maturzystom nauczcieloem i reszcie :)

Alkohol czemu nie ale trzeba wiedzieć gdzie wolno, a gdzie nie !!!!!!!!!

i pomyslec ze ja ucze sie w tej szkole :D

co komu przeszkadza ze nauczyciele piją. po co halo z tego 2 LO robi to nie wiem a z tym biwakiem to musze przyznac ze jesli ekipe do lasu na noc wyprosili to trzeba pogratulowac tym wszystki pasterzom co sie dali *******. A Tadeuszowi L. kupcie na dzien nauczyciela chełm i wszystko

3773455

1. niech nauczyciele za siebie płacą
2. nie róbcie studniówki w szkole
3. jeśli sami pijecie alkohol na studniówce, nie wytykajcie tego nauczycielom
4. jeśli chodzi o biwaki i wycieczki, jest na to paragraf. w końciu biorą na siebie opiekę nad ludźmi, gdyby coś się stało, idą do więzienia. i dobrze.

tyle z mojej strony

pozdr.
K.

Wy to macie problemy.

Nauczyciel też człowiek.

Z tego co pamiętam ze swojej Studniówki to my nie zwracaliśmy aż takiej uwagi na nauczycieli, bo bawiliśmy się w swoim gronie (oni nam zresztą też za bardzo nie przeszkadzali). Teraz też zresztą, z tego co wiem, nawet niekoniecznie w Studniówkę ale podczas dyskoteki, zabawy a bywa że i w czasie lekcji łatwiej w szkole trafić na narąbanego ucznia niż belfra.
Co ciekawe: rzadko wylatują ze szkół z hukiem i wilczym biletem!!!

uu... 2 lo moja szkola...
w koncu na dobra sprawe nie tylko u nas na 100 dniowkach
pija nauczyciele i uczniowie!!
moze niektorych to dziwi, ale mnie jakos wcale...

Płynę pod prąd, bo z prądem śmieci płyną.

W mechaniaku 4 lata temu miałem studniówkę (zreztą na pólmetku było to samo) i ten proceder miał też miejsce, niektórzy nauczyciele to się mocno kiwali i byli za bardzo rozweseleni o ucznich nic nie mówiąc

Alkohol był jest i będzie :)ale to już wiecie:)

Wyobrazacie sobie, zeby nauczyciele nie pili na stodniowce? Ja nie :D
Nie widze problemu w tej sprawie, chca niech pija, to jest bal, kazdy pije :)

**** !! w 2 lo dyrektor nie miał zbyt dużo do powiedzenia w sprawie tego, co będzie na studniówce. trza podziękować rodzicom, którzy ją organizują i nie przyjmują sprzeciwu i są zamknięci na jakiekolwiek propozycje. moim zdaniem organizują oni na siłę imprezę dla nauczycieli a uczniowie są obsługiwanie przy okazji. powtarzam jeszcze raz !! ani nauczyciele 2 lo ani pan dyrektor nie decydował o tym, że na studniówce będzie woda ognista. w sumie to najlepsze są soki pomarańczowe bo zawierają dużo witaminy c !!

i bardzo dobrze sie dzieje. uczylem sie w II LO. kilka lat temu.nie mam nic do zarzucenia nauczycielom. lepiej jak pija tak jak uczniowie niz mieli by chodzic i tylko wszystkich pilnowac! ogolnie studniowka jest po to aby sie dobrze bawic i z tego co pamietam studniowki w II LO zawsze sa zaje... :P bylem na 3. a co do dyrektora to nie mozna miec zadnych pretensji, on po prostu wie jak z kim rozmawiac, a na studniowce sam rozumie ze trzeba sie bawic,a nie chodzic nadasanym. zle gadaja tylko ci ktorzy sie zle bawili bo... sa pewnie jacys lewi skoro przeszkadza im to ze nauczyciele sie dobrze bawia. mi az milo bylo popatrzec jak wapniaki tancza z uczniami w koleczku albo robia wlasne. sam nawet tanczylem z wychowawczynia :P

Wkońcu pują z dorosłymi ludźmi. W sumie nie powinni, ale co poradzimy:)

MaYkel: uczyłem sie w LO2 i nigdy nie zauważyłem takiej sytuacji, o której piszesz. Chyba masz jakieś kompleksy lub wyjątkowo nienawidzisz swoich nauczycieli. Dwa lata z rzędu bawiłem się na studniówce w tej szkole i za każdym razem panowała tam wspaniała atmosfera, a nauczyciele świetnie bawili się razem z nami, uczniami. A nawet jeśli okazałoby się, że pili alkohol , to nie widzę w tym nic złego: wszystko dla ludzi. Skoro Ty tak się czepiasz Nauczycieli z LO2, to albo musieli Ci nieźle zajść za skórę (jeśli miałeś złe oceny, to nie ich wina, że jesteś głupi:) albo jesteś zadufanym w sobie kretynem i myślisz, że jest najświętszym człowiekiem (przynajmniej w Łomży):p

sluchaj MAYKEL uczyles sie w 2 lo wiec powinienes dziekowac Bogu ze wlasnie je wybrales! czlowieku nigdy nie widzialem bardziej "ludzkich" nauczycieli...ja skonczylem 2lo 2 lata temu i mysle ze nie powinienes sie czepiac nauczycieli! pewnie Tobie uzywki etz nie sa obce wiec nie oceniaj innych! stodniowka to szczegolne swieto, podczas ktorego mozna odreagowac...problem pijanstwa na stodniowkach nie dotyczy tylko nauzcycieli, dotyczy on szczegolnie uczniow! ja sam popijalem na stodniowce i mialem ochote wypic kielonka z nauczycielami! mysle ze nie jest nic zlego w tym! koles mowisz jkbys sie urwal z choinki:/ daj se spokoj z takimi osądami! z ogolniaka mam same dobre spomnienia i mysle ze tylko to sie liczy! chcialem dodac pare ladnych "zwrotow" po lacinie ale sie powstrzymalem;) a od pana Tadeusza L. to sie odp....ol i od dyra tez.
3m sie koles ramy i pomysl zanim cos napiszesz bo az rece opadaja:/
pozdrawiam wszytskich absolwentow 2lo!!!

Ja tez sie w II ucze i to w dodatku w maturalnej klasie. Wszystko spoko dla mnie nauczyciele mogliby nawet przez okno haftowac ale nie za moj hajs!!!

O czym wy w ogole piszecie? Narobiliscie tylko szumu na cala okolice! Szczerze watpie w te wszystkie oskarzenia, ktore sa zemsta jakiegos ucznia na nauczycielach za to ze dostawal 1 lub 2

Ehh co za temat... co za tuman to napisał !!, jak mozna tak bezpodstawnie oskarżac nauczycieli z naszej kochanej szkoły... to mi sie w głowie nie mieści. Czemu przez taki głupi wybryk biedni 3-cio klasiści mają mieć popsutą studniówkę. Nie wiem jak ktoś mogł tak obrazić naszego dyrektora, ktory absolutnie sobie na to nie zasłużył. Zawsze jest dla nas wzorem zachowania i to jakiś absurd pisać o nim takie rzeczy. Jak wogóle można wierzyć w te głupoty co jakis majkiel napisał ! Tylko osoba która poważnie podpadła ktoremuś nauczycielowi mogła cos tak bezsensownego wymyslić.
II LO to szkoła ktorej nie mozna nic zarzucić. Ktoś naprawde nieprzemyślał skutków swojego idiotycznego zachowania. Mam jednak nadzieję, że wypowiedż ta nie zostanie potraktowana poważnie i tegoroczna studniówka bedzie równie udana jak wszystkie do tej pory. Przecież to co napisał majkiel jest zmyślone i każdy kto się uczy w II LO moze to potwierdzić.

Witam
Po pierwsze nie mam zamiaru obrażać obecnego dyrektora tej szkoły bo najzwyczajniej niewiem kim on jest. Po drugie, nie opisałem tego co słyszałem, tylko to co widziałem na własne oczy. Po trzecie tak się złożyło, że nigdy nie widziałem pijanego jedynego nauczyciela który mi zaszedł za skórę. Po czwarte, nie osądzam, tylko stwierdzam FAKTY zaserwowane PRZEZEMNIE. Na studniówce na której byłem Ja zostało zakupionych dokładnie 75 litrów wódki (150 butelek), plus alkohol skonfiskowany uczniom (nigdy nie słyszałem by został im zwrócony) Po piąte chodzi mi o zauważenie problemu picia alkoholu na terenie szkoły, co jest sprzeczne z prawem, oraz picia alkoholu przez nauczycieli co jest wielką hipokryzją, studniówka posłużyła tu za przykład. Nie jestem w stanie stwierdzić czy to o czym pisałem trwa nadal, lecz nie dostrzegam powodu przez którego miało by się coś zmienić. Z postów które można przeczytać powyżej domyślam się, że grono pedagogiczne chce wprowadzić atmosferę zastraszenia w związku z poruszeniem tego tematu, co chyba jedynie dowodzi, że to o czym pisze jest prawdą. Gdyby było inaczej mój post został by poprostu zignorowany.

Maykel jezeli dobrze cie kojarze , to z II LO zostales wyjeb... bo byles za tepy i glupi (a teraz tylko to potwierdzasz). Proponuje zamknac ten temat , bo gdy czytam te brednie jakie wypisuje Maykel to mnie skreca.

Maykel ty jakbyś był uczniem tej szkoły to bys nie pisal tych rzeczy. Widocznie jesteś rozgoryczony, bo pewnie więcej nauczycielie wypili od ciebie:))) A twoje rozgoryczenie moze być jak najbardziej na miejscu, tym bardziej że wszystko poszło za pięniadze uczniów..... Jezeli sie myle, to prosze napisz w jakim celu nasunąłes ten temat?? Bo ja i większosc internautów zapewne chciałaby wiedzieć.
Poza tym zanim ten post został opublikowany, chyba w listopadzie było zebranie dot. tegorocznej 100dniówy. Ktoś podsunął koncepcję, aby tegoroczną uroczystość zorganizować w lokalu. Dyrektor powiedział , że jak bedzie w lokalu to on nie przyjdzie, uważa że lepiej byłoby studniówka 2005 odbyła sie w szkole. Ten fakt tym bardziej dowodzi, że dyrektor nie toleruje pijaństwa..... Także proszę odczepić sie od dyrekcji!!
A jeśli to co piszesz o tych pijanych nauczycielach jest prawdą, no to powiem że nauczyciel też człowiek! A takie sytuacje jak ty piszesz w innych szkołach tez sie zdarzały kiedys... tak przynajmiej słyszałem.
Ciekawy jestem czy byłoby Ci tak wesoło jakby o tobie cos takiego napisali?

Żeby nie zrozumiec mnie źle, nie jestem zwolennikiem pijaństwa wśród uczniów i nauczycieli.

Re5pect & Pozdro4ALL!!

wuuu - ile kosztowała Ciebie taka składka na nauczyciela? Założe się, że nie więcej jak 10zł. Nie wydaję mi się, żebyś strasznie zbiedniał, jeśli raz na trzy lata wydasz taką kwotę na nauczycieli. Taki MaYkel i Ty jeteście strasznie odważni na forum, gdzie jesteście anonimowi. Skoro jesteście tacy pewni swoich racji, to ujawnijcie się lub zabierzcie głos na zebraniu klasowym. A jeśli nauczyciele obrażą się przez Was i nie przyjdą na tegoroczną studniówkę, to mam wielką nadzieję, że uczniowie LO2 dowiedzą się kim jesteście i "wbiją" Wam trochę rozumu do głowy!

MaYkel - analogicznie jak Ty mogę zmyślić i napisać, że widziałem, jak np. zaczepiasz małych chłopców:p Będziesz wtedy zadowolony? A tak wogóle pomyślałeś nad sensem zakładania takiego tematu na forum? Jesteś kretynem... I tak jak większość uważam, że jest to po prostu twoja zemsta...

MaYkel wez nie rozsmieszaj innych i nie rob z siebie kompletnego debila! Piszesz ze dyrektor szedl na czworaka ( juz szczyt glupoty twojej, nie bede pisal z duzej bo nie mam dla ciebie szacunku) a potem stwierdzasz ze go nie znasz i "najzwyczajniej niewiem kim on jest". Bardzo dobry przyklad twojej glupoty. A "FAKT" ze bylo 150 butelek jest dopiero najlepszy!!! 150 butelek, to chyba bylo tam pol Lomzy i pilo. Od razu widac ze albo cie z tej szkoly ( najlepszej w Lomzy) wyje... za glupote albo w ogole nie wiesz gdzie to miasto lezy.
Pros Boga, zeby tylko nikt z tegorocznych maturzystow z 2 LO nie poznal twoich danych, bo nie chcialbym byc w twojej skorze jak cie dorwa bo zjebales im cala 100dniowke!
A 2 LO rzadzi i nauczyciele tez sa najlepsi!

A nauczyciele zamiast się obrażać powinni dopłacić parę złotych do całości sumy (jak to się dzieje w innych szkołach).

ech maykel. pilnuj majtasów bo jak ktoś się dowie kimś to będziesz musiał europę opuścić... przez Ciebie nauczyciele nie chcą iść na studniówkę !! a obrażasz też tych, którzy nie mieli nic do czynienia z alkoholem.

PROSIMY WAS SZANOWNI NAUCZYCIELE II LO !!!! NIE ZWRACAJCIE UWAGI NA JAKIEŚ PROWOKACJE PSYCHOPATY I ZAKOMPLEKSIONEGO NIEDOUKA !!

Witam
W odpowiedzi na post Pana Kameleona chce powiedzieć, że poruszyłem ten temat nie poto by kogoś oczerniać, ponieważ nie wymieniam nikogo z nazwiska, choć mógł bym to zrobić, lecz by zakomunikować istnienie pewnego problemu. Jak widzę po poprzednich postach problem jawnego pijaństwa wśród nauczycieli istnieje w wielu placówkach i II LO nie jest tu odosobnione. Nie chce bazować na domysłach i zasłyszanych informacjach więc posłużyłem się przykładem II LO ponieważ w tej właśnie szkole z tym problemem zetknąłem się w sposób empiryczny. Osobiście jestem oburzony pijaństwem nauczycieli na oczach uczniów ponieważ powinni być oni wychowywani a nie demoralizowani przez swoich opiekunów, którzy w ten sposób dają przykład głębokiej hipokryzji zakorzenionej w ich społeczności. Nie może tak być, że wychowawcy swoim zachowaniem wyrażają społeczną akceptacje na picie wódki w szkole. Natomiast zakup alkoholu z uczniowskich składek na studniówkę i nie ważne czy jeden uczeń przeznaczył na ten cel złotówkę czy dziesięć złotych, jest w moim mniemaniu czynem wyjątkowo niemoralnym. Jedynie bardziej niemoralnym wydaje mi się fakt, że obecne grono pedagogiczne stwarza problemy organizatorom studniówki przez to, że ktoś odważył się głośno powiedzieć o procederze który ma miejsce jak mi się wydaje w wielu szkołach. Ludzie spójrzcie wieczorem w lustro i nie karćcie młodych ludzi za to czego sami jesteście sobie winni. Natomiast maturzyści powinni wiedzieć, że to nie nauczyciele, lecz oni sami organizują sobie studniówkę i nikt im w tym przeszkodzić nie może.

"...by zakomunikować istnienie pewnego problemu..."
Człowieku jakiego problemu! ty masz problem chyba ze sobą. Co za genialny temat! Na jakim ty swiecie zyjesz!
Normalnie weś sie juz nie odzywaj bo mi cie szkoda...a szczegolnie jak sobie pomysle co bedzie jak sie dowiemy kim jestes.
I CO ZADOWOLONY ZE JESTES ZE ZEPSUŁES NAM STUDNIOWKE?
brak słow..

polowa nauczycieli nie chce przyjsc na bal,obarczajac cala spolecznosc uczniowska za to,co napisales ośla łąko.mam nadzieje,ze juz wiedza kim jestes.wogole nie szykuj sie na studniowke.

O mój Boże!..jaka ja jestem boska.

SRASZ WE WLASNE GNIAZDO!

Witam
Nie, nie jestem zadowolony z tego, że zepsułem wam studniówkę, gdybym wiedział że wasi nauczyciele zareagują w sposób tak infantylny nie poruszył bym tego tematu. Jednakże myślę, że do czasu studniówki ich jak podejrzewam teatralne naburmuszenie minie.

to może i ja wtrącę swoje...

jeśli idiota dorwie się do pisania czegoś to nie dziwne, że takie goopoty powstają. Ja też ucze sie w maturalnej w IILO i nigdy nie uwazalam jej za zla szkole, wrecz najlepsza jaka istnieje. Jej klimat, ludzie, pracownicy i nauczyciele nie maja sobie rownych. A jesli ktos chce zrobic wielki skandal ze studniowki to mu sie udalo. Jest mi tylko szkoda Dyrektora, ktory cale serce oddal tej szkole i nauczycieli, ktorzy sa rownie swietni i nieprzecietni. Poza tym normalnym stanem rzeczy jest, ze my zapraszamy nauczycieli i za nich placimy, a teraz wychodzi, ze w mojej szkole sa sami SKAPCY. Zaluja kazdego grosza, az smiech bierze... A o piciu tez jest pieknie przerysowane. Lipiniak byl jednym z najmilej wspominanych nauczycieli... szkoda, ze przeszedl na emeryturke... A nie wierze w jego picie, gdyz to czlowiek przewrazliwiony na punkcie kultury. Ktos chce zaszkodzic tej szkole, bo wie, ze ma najwiekszy prestiz w naszym miescie i jest najczesciej oblegana przez uczniow.. Wstydz sie czlowieku, osiagnales swoj cel, za to popsules nam atmosferke w szkole.

Jestem absolwentem II LO a swoją studniówkę miałem parę lat temu, jeszcze gdy LO było 4letnie. Czytałem ten wątek od początku i zdziwił mne taki olbrzymi odzew, a najbardziej to że kadra II LO tak sobie to wzięła do serca i chce "zastrajkować"-zupełnie niepotrzebnie.
Ja nie pamiętam żeby było tankowanie wśród nauczycieli na studniówce ale nie zdziwiłbym się gdyby tak było. I co z tego? To nie podstawówka. W godzinach pracy to robią? Młodzież demoralizują? Maykel, o czym ty mówisz. Wyglądasz na żywcem wyjętego z XVII wieku. Młodzieży nauczyciele nie muszą demoralizować-sama sobie świetnie radzi!
Właściwie zarzut Maykela odnosi się do picia na terenie szkoły (demoralizacji nie biorę poważnie). Czyli zgodnie z literą prawa wystarczy się do lokalu przenieść i sprawa załatwiona?
A Lipiniak faktycznie super gość, też się dowiedziałem że w czerwcu na emeryturę się udał. Nie wierzę żeby się z Dyrektorem aż tak, za przeproszeniem, nachlali. Jest on (L.) wdzięcznym bohaterem wielu anegdot, także zmyślonych, i niech tak zostanie.
Co do bycia w stanie "wskazującym" w godzinach pracy to w II LO ja osobiście w ciągu 4 lat zaobserwowałem JEDEN taki przypadek ale nie był to nauczyciel (ani Dyrektor, który notabene nauczycielem jest). Ale że latka lecą sprawa ulega przedawnieniu więc na tym zakończę :) I nie róbmy z II LO jakiejś wylęgarni alkoholików bo akurat to się mija z prawdą.

Thx Maykel za sprostowanie, ale pomimo samego problemu pijaństwa i zabawy w prezesa AA:) , wybrałeś nieodpowiedni moment na poruszenie tematu wlasnie przed studniówką, na która ja również ide!! Także jak widzisz wszystko popsułeś... HAPPY?!!! A twój "powód" podany przez ciebie to nie powód! Narobiłes sobie więcej wrogów jak przyjaciół, zarówno wśród uczniów jaki pewnie nauczycieli. Ja Ci nie groże, ale uważaj żeby ktoś z 2LO sie nie dowiedział kto ty jestes, bo wtedy będzie źle....... dla >ciebie< .

Re5pect & Pozdro4ALL!!

NIECH ŻYJE ELYTARNE 2LO!!!!!

Nauczyciele nic nie maja do alkoholu, ktory jest na ich stolach w trakcie studniowki. To rodzice kupuja alkohol i namawiaja nauczycieli, zeby ci wzniesli toast za pomyslnosc ich pociech. Jeszcze kilka lat temu bylo to nie do pomyslenia, by na stolach stal alkohol. Teraz jest, ale na pewno nie z inicjatywy nauczycieli. Mam duzo znajomych wsrod nauczycieli kilku roznych liceow, a takze wsrod uczniow. Zazwyczaj jest tak, ze uczniowie i wychowawcy blagaja innych nauczycieli, zeby zechcieli przyjsc na studniowke. A dzieje sie tak po czesci dlatego, ze czesc kadry nie chce wysluchiwac komentarzy "przyjdzie sie pan/pani najesc za darmo" osoby, ktore ja znam jak szly na studniowke to z dwoch powodow- by sie dobrze bawic oraz by spedzic ten niezapomniany wieczor razem z mlodzieza, ktora uczyli 4 a teraz 3 lata.

Ja to nawet nie wiem po co to wszystko!!! jakiś idiota (maykel??? czy jakoś tak) wymyślił sobie coś bo tu jakiejś zemsty próbuje dokonać za to że go ze szkoły wyrzucili. Boże człowieku idz sie w Narwi utop bo sie niedobrze robi. co ci ta szkoła zawiniła, tego nie rozumiem!! Widać że nigdy w IILO nie byłeś, co kolwiek wspólnego z nauczycielami i dyrekcją raczej tez nie miałeś!!! Nie wiesz jak jest to siedz cicho tak sie składa że sie tam ucze i myśle ze przez te trzy lata na tyle grono pedagogiczne poznałam że wiem jacy nasi nauczyciele są. Nikt o jakiś składkach na nauczycieli nie wspominał, a jeśli nawet to przecierz my uczniowie ich zapraszamy to takze za nich płacimi bo tego kultura wymaga a widac tobie Maykel jej brak! Poza tym to są dorośli i jak chcą to niech piją uczniowie takze przecież mamy te 19 lat i dowód w ręku jest. A co do dyrektora to każdy uczeń go szanuje, chyba w żadnej szkole tak nie ma jest naprawdę wspaniałym człowiekiem i robi wszystko aby młodzież wychować, więc dla mnie chore są opinie że demoralizuje młodzież!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

o tym zapraszaniu i kulturze to gdzieś słyszałam ;-))

Ok, moza ja sie w koncu odezwe bo nie moge juz sluchac tych glupot!!! tak sie skalda ze bylam uczennica II LO przez 2 lata (obecnie jestem za granica - mozliwe ze niektorzy wiedza kim jestem). Powiem Ci cos, maykiel czy jak Ci tam, nie masz pojecia o czym mowisz!!!! Akurat bylam na ostatnie studniowce i wiem ze nikt sie nie "zataczal" a tym bardziej nie chodzi na czworakach. Studniowki w II LO sa chyba najlepsze!!! Bylam na wielu w wielu szkolach i wlasnie te w II LO SA THE BEST!! Nie wiem dlaczego rozgrzebales to wszystko, co zreszta jest nieprawda ale jestem pewna ze nie zastanowiles sie przed opublikowaniem tego!! Widac ze nie wiesz co to jest II LO i jakie sa jego priorytety i jakie wartosci probuje wpajac i pwaja uczniom. Obrazajac dyrekcje i nauczycieli tez nie masz pojecia co mowisz. ja wlasnie ucze sie za granica i mam porownanie w sposobie nauczania i w tym co nauczyciele probuja przekazac uczniowm i powiem Ci ze Ci nauczyciele w II LO sa najlepszymi jakich mialam przyjemnosc spotkac na drodze swojej dotychczasowej edukacji!!! Nie wiem dlaczego to opublikowales, z wypowiedzi innych forumowiczow wierm ze jestes bylym uczniem naszego LO i zapewne, tak jak to jedna osoba zasugerowala, zostales wyrzucony z naszej szkoly. Chyba kazdy kto czytal te glupoty jakie wypisujesz (jestes kozak bo jestes anonimowy) juz wie dlaczego wyleciales: po prostu nie rozumiesz idei nauczania w II LO a napewno nie chodzi o to zeby demoralizowac uczniow!!!! jestem bardzo ciekawa ile masz lat bo tylko ktos bardzo niedoswiadczony i zyciowo i "wiekowo" moze pisac takie glupoty. Odpowiedz mi na jedno pytanie: skoro (Twoim zdaniem- nie powinnam pisac zwrotow grzecznosciowych z duzych liter bo na to nie zaslugujesz ale wlasnie miedzy innymi tego, zeby miec szacunek do wszystkich, naucvzylo mnie II LO) nauczyciele i dyrekcja II LO demoralizuje uczniow, wpaja im chore zasady i daje zly przyklad, to dlaczego sa ogromne rzesze absolwetow, ktorzy dostaja sie na najlepsze uczelnie nie tylko w kraju, dlaczego co roku do naszej szkoly sklada podania najwiecej uczniow ( w porownaniu do inncyh szkol), dlaczego nasza szkola jest znana w niemalze calej Polsce. Gdybys byl choc troche bystry to bys zauwazyl ze W II LO NIE MA ABSOLUTNIE MOWY O JAKIMS ZLYM PRZYKLADZIE I ZLYM I NIEMORLANYM ZACHOWANIU!!!! Zal mi tylko Dyrekcji i nauczycieli bo oni naprawde wkladaja cale serce w to zeby przekazac nam, mlodziezy jak nawiecej i jak najlepiej umieja a takie patalachy jak ty psuja wszystko, wypisujac glupoty na forum publicznym. Wiesz ze z klamstw sie trzeba spowiadac??!!! nawiazujesz w jednej z wypowiedzi do jednego z bylych nauczycieli naszego LO. powiem Ci ze tez mialam przyjemnosc miec z nim lekcje i powiem Ci ze to jest wspanialy czlowiek (napewno nie mozna powiedziec tego o Tobie!!!). Chyba trzeba Ci pogratulowac bo popsules studniowke, m.in. moim kolezankom i kolegom z bylej klasy!!! Wiesz co ja bym sie nawet wstydzila odpowiadac juz na komenatrze i chyba bym wogole sie zamknela na Twoim miejscu po takim steku klamstw jakie wypisales!!!
MAM TYLKO PROSBE DO SZANOWNYCH NAUCZYCIELI I DYREKCJI II LO: NIE PRZEJMUJCIE SIE TYMI WYSSANYMI Z PALCA WYPOWIEDZIAMI KOGOS KTO KOMPLETNIE NIE ZNA NASZEJ SZKOLY, POJDZCIE NA STUNIOWKE I BAWCIE SIE DOBRZE BO NIE MA SENSU PSUC COROCZNEGO SWIETA MATURZYSTOM, KTORZY CZEKALI NA TEN DZIEN 3 LATA, UCZAC SIE ZRESZTA PILNIE!!!
POZDRAWIAM!!!

ej człowieku o co Tobie chodzi
po tylu godzinach uzerania sie z tymi głąbami musza dac sobie w gaz a to ze ty problem masz to twoj problem i nie rob afery ...
co ty chcesz byc slawny przez to ????
kolejny idiota

i czego to czytasz maślaku :)

MaYkel - zamilcz
Ta szkoła ma swój priorytet i to że Ty masz coś do niej (dostałeś wilczy bilet [przypuszczenie]) nie oznacza że możesz kogoś oczerniać.
A gdyby nawet ktoś(nauczyciel [wniosek z Twojej wypowiedzi, w który nie wierzę]) spożywał alkohol w ilościach ogromnych i poruszając się „na czworaka” opuścił budynek szkoły. To, to nie jest Twoim problemem. (Nie widzę tylko dlaczego nie zareagowałeś podczas imprezy or podczas jej organizowania :) )
Oczerniłeś go (nauczyciela) i jeśli złapią Ciebie licealiści(IILO i może innych szkół integrując się ze sprawą :]) i zaciągną za „fraki” i odszczekasz wszysto
II LO budzi powszechny respekt poziomem narzuconym przez belferów- najwidoczniej MaYkel niepodołał
Pozdrawiam

ty maykel uwazam ze jestes kompletnym idiota,nie moge zrozumiec czemu takie niedorozwoje jeszcze zyja na tym swiecie,takich ludzi powinno sie tepic jak chwasty :p zastanawiam sie jak ty wygladales na swojej studniowce przypuszczam ze byles tak pijany ze chodziles po scianach! gadasz na innych a sam pewnie nie lepszy byles!!!! lepiej jest oceniac innych co nie??? pomysl czasami nad tym co piszesz !!no bo wiesz myslenie nie boli atobie napewno by sie przydalo!!! tak sie sklada ze jestem tegoroczna maturzystka i mnie to wkurza ze przez taka oferme niektorzy moga miec popsuta studniowke!!! twoje zarzuty sa zupelnie bezpodstawne wydaje mi sie ze masz jakies kompleksy i dlatego umieszczasz takie bzdurne klamstwa by sie dowartosciowac ale wiesz co ci powiem twoje dzialania sa zupelnie bezcelowe bo NIKT nie bierze do serca takiego debila!!!

Nie chciałem się wypowiadać na ten temat, choć ze smutkiem przeczytałem pierwszy post, ale coś jednak powiem: MAykel pozuje na moralistę, ale nie ma absolutnie wyczucia słowa i brakuje mu elementarnej wyobraźni o skutkach tego co pisze. Jeśli chciał podjąć ogólny problem w dyskusji, to powinien zrezygnować z konkretnych odniesień do miejsc i ludzi, a tak to wyszło zwykłe zniesławienie, które może być z powodzeniem prawnie ścigane i jak wtedy udowodni swoje oskarżenia, bo same słowa tu nie wystarczą?W efekcie obraził ludzi i zepsuł temu rocznikowi uczniów uroczystość. Rozgoryczeniu nauczycieli wcale się nie dziwię, tym bardziej , że znam tę kadrę pedagogów i wiem, że te 'zarzuty" to zwykła zniewaga.
I ogólnie:czy nie sensownie byłoby wrócic- zamiast studniówek- do starej tradycji bali maturalnych organizowanych już po maturze, bez zobowiazań, stresów i pomówień. Nikt i nikomu wtedy nie będzie mógł nic zarzucić. Uczniowie wtedy już nie są uczniami, a nauczyciele za nich nie odpowiadają . To spotkanie dorosłych ludzi, którzy chcą dobrowolnie pobyć jeszcze ze sobą dla upamiętnienia spędzonych wspólnie lat. To byłaby zupełnie czysta i dobrowolna sprawa. I kiedyś tak było.

Zbych

Witam,

powiem krótko: brak taktu i drobnomieszczaństwo powodują coś w rodzaju wysypki internetowej czyli po prostu rozwój tematu na forum.

Interesująca jest inna sprawa: twórca pierwszego postu czyli MaYkel wysuwa dość śmiałe, a przy tym poważne oskarżenia w stosunku do konkretnej instytucji publicznej i do konkretnych osób. Sprawę można więc skierować na policję i do prokuratury, która zbada zjawisko i opisany mechanizm działania, a w przypadku braku podstawności oskarżeń, osoby bądź dyrekcja instytucji, w stosunku do której zostały one wystosowane może złożyć do prokuratury wniosek - oskarżenie autora o zniesławienie.

Sprawa ma podłoże prawne, także wszystkim zainteresowanym polecam spojrzeć na nią właśnie z tej strony.

A póki co, żeby nie wiało powagą, pozwólcie na cytat za jedną z forumowiczek: "wódka lepsza od chleba, wódki gryźć nie trzeba":-)

Pozdrawiam (zazdrośników równiez),

Zafir - nocny wiatr...

P.S. Z dedykacją dla MaYkel'a: "Kochasz ty dom, rodzinny dom,
Co wpośród burz, w zwątpieniu dnie, ..." - http://2lolomza.propl.com

Witam
Zdecydowałem się odpowiedzieć na ten post choć nie chce wywoływać ożywienia dyskusji co napewno nie przyniesie nikomu nic dobrego. Zacząłem ten watek ponieważ byłem ciekawy reakcji ludzi na poruszenie tego tematu oraz tego w jakim stopniu społeczeństwo akceptuje picie alkoholu na terenie szkoły. Była to z mojej strony pewna prowokacja, która jak się później okazało przyniosła więcej złego . W treści swojego postu wskazałem konkretne miejsca i mniej konkretne osoby aby mocno zaakcentować prawdziwość swojej wypowiedzi. Kierowanie sprawy na policje lub prokuraturę uważam za absurd bo pomimo tego, ze prawdopodobnie potwierdziła by się prawdziwość czynów o których wspomniałem to jednak wyrządziło by to tylko szkody. Po pana wypowiedzi można poznać, że ma Pan wiedzę na temat prawa lub też interesuje się nim, dlatego jestem ciekawy co Pan myśli na temat tego: czy należy zmienić prawo, gdy społeczeństwo godzi się na jego łamanie, a tym bardziej gdy obstaje za osobą je łamiącą? Jeśli ma Pan ochotę odpowiedzieć na moje pytanie proszę o kontakt przez email. Natomiast moje prywatna opinia na poruszany przeze mnie temat jest taka, że nauczyciele nie powinni pić na terenie szkoły ponieważ nie godzi się to z moim osobistym wizerunkiem dobrego belfra, lecz jednak pewnie nie ma mowy o demoralizacji ponieważ widok pijanego nauczyciela niestety nie wywoła negatywnych wrażeń na większości uczniów.
pozdrawiam
MaYkel

temat skonczony, studniowka tegoroczna najlepsza jaka mozna bylo sobie wyobrazic i nawet taki nierozumny ciec nam jej nie popsul. Dziekowa wszystkim za swietna zabawe :)

Hej Maykel Ty chyba czegos sie boisz skoro uwazasza ze kierowanie tej sprawy na policje jest absurdem... Ciekawa tylko jestem dlaczego... Mysle ze ten temat powinien byc zakonczony poniewaz to rzeczywsice jest absurd uzerac sie z jakims gosciem ktoremu chora wyobraznia podsuwa niestworzone rzeczy i ktory nawet nie rozumie znaczenia niektorych slow ktore uzywa... Zgadzam sie z jednym z forumowiczow ze ta sprawa to jest zwyczajne znieslawienie... Zastanawiam sie tylko dlaczego szanowny pan Maykel podal wlasnie przyklad II LO (szkoly, w ktorej rzekomo sie uczyl, a mozliwe ze to tez jest nie prawda i tylko chcial sie "wpisac" w poczet uczniow naszej szkoly zeby "przyszpanowac" ze uczyl sie wlasnie w II LO).. Moze dlatego ze wie ze ta szkola nie uczy pijanstwa... Moze dlatego ze wie ze jest to szanowana instytucja nie tylko w Lomzy ale rowniez w wojewodztwie... A moze po prostu chcial zniechecic uczniow do skladania podan do II LO - KTO WIE... Ale ja wiem cos na pewno i z przykroscia musze powiedziec panu Maykelowi - GOSCIU NIE UDALO CI SIE BO NIKT O ZDROWYCH ZMYSLACH NIE UWIERZY W BREDNIE KTORE WYPISUJESZ!!!!!!!!!!!!
POZDRAWIAM I RADZE ZNALES DOBREGO PSYCHIATRE.... CHOCIAZ MOZE JUZ ZA POZNO...

a panmietacie(do absolwentoww 2 lo) afere z panem konradem h. i jego popisy taneczne ???? to bylko smieszne,ale ta afera jest zenujaca,wkoncu nauczyciele spotykaja sie na stodniowce z uczniami jak dorosli ludzi a ze taka polska mentalnosc i tradycja ze w chwilach wzruszenia wypijo troche gorzalki to co komu szkodzi.jak dla mnei to na mojej 100dniowce cale cialo pedeagogiczne moglo sie schlac w trupa,nawet bym postawil pul litra zeby chcieli ze mno wypic,bo to bylby zaszczyt z takimi ludzmi sie "wciąc",ale niestety wszyscy nauczyciele na mojej s100dniowdce byli trzezwi az cholera brala ;)na miejscu dyrektora,ktory lepszy nie mogl byc,ktory calym sercem oddaje sie tej szkole,dochodzil bym tej sprawy w prokuraturze, bo to najzwyklehjsze w swiecie pomowienie i tylko dobre imie 2 lo na tym traci.

z tego miesca pozdrawiam serdecznie : z cvalego serca pania ramatowska(sinusy cosinusy do tej pory pamietam ;),pana tadzika dabrowskiego,pania pedagog, wszystkie panioe wozne,lepszych nie ma :))))))))a w szczegolnosci pana Andrzeja,faceta od wszystkiego :D

witam!
MayKel nie udalo ci sie zepsuc nam zabawy
tegoroczna 100 dniowka w II Lo byla poprostu
super!!! bardzo mi sie podobalo i niedochodzilo na niej do sytuacji podobnych do tych opisanych przez ciebie!!!
cale szczescie ta sprawa jest juz zamknieta!!! :P
pozdrawiam cale grono pedagogiczne II LO :)))

Płynę pod prąd, bo z prądem śmieci płyną.

Maykel zaczal sie bać.heh.chyba nie myslales ze pojdzie Ci to tak latwo.Tricks are for kids,silly rabbit.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org