wtorek, 26 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Jaka platforma telewizji..

Mozecie mi napisac jaka platforme telewizji wybrac.mam obecnie Vectre ale szykuje sie podwyzka i zastanawiam sie nad zmina ,ale nie wiem co wybrac:TVN na karte,polsat,czy cyfre....

RUMCAJS

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Jaka platforma telewizji..

Cyfry nie bierz... mialem 2 lata... nie warto... Bo albo oni(albo przedstawiciel) kreci cos z umowami, cenami...
N nie wiem bo jeszcze nie korzystałem
a polsat mam od miesiaca i jest narazie w miare ok:)

ja mam cyfrowy polsat - polecam mimo tego, że
jak bierzesz dekoder ze sklepu dość często trafia się zepsuty
nie wiem czy to celowe działanie aby zedrzeć 100 zł za instalacje czy nie ale sprzedawca robi rozpoznanie czy masz zainstalowaną antenę czy nie itp a potem wlepiają jakiś wybrakowany mi się zepsuł po tygodniu znajoma mówiła, że miesiąc czekała na naprawę.
Potem przy odbiorze nie sprawdziłem numerów seryjnych i okazało się, że mam inny.
Jak ktoś miał podobne problemy to napiszcie. Jestem ciekawy czy to celowe czy przypadek.

Również mam cyfrę i są cyrki z płatnościami oraz podwyżki co prawda o marne kilka pln ale tak się nie robi ;-)

Posiadam wszystkie trzy platformy sat, więc w skrócie ...

"N" technicznie i jakościowo najlepsza platforma na rynku, min. planowanie nagrania przez net i inne możliwości dekodera z dyskiem twardym.
Na plus to Sport -Liga Mistrzów w HD
Film- ma być lepiej wrzesniu,
więcej na www.n.pl

Cyfra to C+ film, oraz C+ sport - liga polska, NG, itp. min. reszta oferty podobna jak u innych platform. Koszmar to obsługa pilota cyfry i i poruszanie się nim po menu.

Polsat to platforma taka familijna dla mało wymagających najmniej programów HD, ale za to dużo siatkówki to na plus.

Więc jak stawiasz na jakość to "N" trudno tak powiedzieć która jest naj... każdy ma swoje ulubione tematy.
Discovery, muzyczne kanały każda z platform oferuje.
Podstawowe kanały podobnie na wszystkich platformach, tj TVP 1, 2, tvn...
szczegóły pakietów musisz sobie porównać na stronach cyfry, n, polsatu.

Prawie rok temu przesiadłem się z Polsatu na N.
Jakość kanałów HD i możliwość nagrywania, a także Liga Mistrzów- to najważniejsze cech N-ki.
Do minusów trzeba zaliczyć brak kanałów paczki Polsat- nawet tych publicznych czyli Polsat, Polsat 2 i TV4. Jest to tym bardziej dziwne, że ofercie Cyfrowego Polsatu są TVN, TVN24,TVN7, a nawet TVN Turbo i Style . Te ostatnie nawet w n nie są w pakiecie podstawowym. Z tego co słyszałem, zgodnie z ostatnimi ustawami, powinno się to wkrótce zmienić- wszystkie kanały nadawane naziemnie będą musiały się znaleźć w podstawowej ofercie platform sat.
Brak też kilku innych kanałów np: Reality.
Jednak gdybym dziś miał podejmować decyzję o wyborze TV SAT to nadal wybrał bym n.
Polsat z pozoru wydaje się tańszy, ale jeśli zechcesz oglądać kanały HD, to szybko cena wzrasta - każdy kanał HD liczony jest oddzielnie.
Ostatnie oglądałem u rodziny podstawową wersję cyfry i przyznaję, ze się nie zachwyciłem. No duży minus muszę zapisać poszatkowanie listy kanałów. O jakości nie cyfry nie mogę nic powiedzieć, bo była ona podłączona do zwykłego TV 28"

Ja mam N szczerze mówiąc jestem zadowolony jedynym minusem jest brak Polsatu i TV4 ale da sie wyżyć .;]

...Zaufanie to potega....

na plus jeszcze w polsacie jest to ze jezeli planowane beda podwyzki(nawet o ten jeden grosz) mozna zrezygnowac z uslugi w ciagu 2 tygodni:)
w c+ tak niestety niema...wiec trzeba bylo przebolec nawet ta podwyzke z 40 do 45 zl;>:)

tyku napisał(a):

> na plus jeszcze w polsacie jest to ze jezeli planowane beda
> podwyzki(nawet o ten jeden grosz) mozna zrezygnowac z uslugi w
> ciagu 2 tygodni:)
> w c+ tak niestety niema...wiec trzeba bylo przebolec nawet ta
> podwyzke z 40 do 45 zl;>:)
>

Nie do końca, przy każdej zmianie regulaminu, cennika w trakcie zawartej umowy na czas określony masz możliwość rozwiązania umowy, ale trzeba złożyć na piśmie wymówienie. Brak pisemnego oświadczenia wiąże się z akceptacją regulaminu, cennika. U mnie zawsze przychodzi nowy regulamin pocztą jak jest jakaś zmiana z opłatami. Tylko że mało kto czyta umowy.

Skoro już jest taki temat to nie bede zakladał kolejnego. Wiecie może czy kiedykolwiek Polsat i TV 4 Pojawia sie na platformie N? A jeśli nie to czy zwykła antena siatkowa bedzię dobrym rozwiązaniem aby posiadac Polsat?

...Zaufanie to potega....

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org