Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
wv passat b5 benzynka |
Witam, mam pytanko gdzie zdiagnosuje w lomzy dzine zachowanie autka, tj mam problem z falujacymi obrotami a takze zanikiem mocy po odpaleniu autka... jaki serwis w lomzy polecacie..? ktos cos mi mowil o jakims panu Kepistym czy jakos tak ... jest taka osoba w lomzy y
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: wv passat b5 benzynka |
jest taka przepustnica przy kolektorze wykręć i przeczyść ją a jak nie pomoże to chłopaki z senatorskiej mi zrobili już dwa lata śmigam bezawaryjnie a wcześniej co roku musiałem naprawiać
|
|
akurat ja mam wymieniona na nowa y
|
|
no to trzeba podłączyć kompa żeby wyzerować silniczki krokowe - u mnie tak było obroty spadały do 400. A brak mocy pod odpaleniu tzn zapala i zaraz gaśnie to odłączyłem akumulator na parę godzin. Ten kluczyk na tablicy się świeci ?
|
|
sluchaj vaga to ja mam i nie pokazuje mi jako tako zadnych bledow, a falujace obroty mam na zasadzie ze jak jade wolno wciskam sprzeglo to spadaja do 600 i sie podnosza na 900 i utrzymuja nonstop 900. problem jest na podjezdzaniu powolnym, i po odpaleniu silnika, musi pochodzic troche zeby mial kopa ps swiece przepustnica wymieniona, stawiam na przeplywke ale chce jechac na warsztat do lepszego speca y
|
|
Uuuu nastepny fachowiec, któremu VAG służy tylko i wyłacznie do kasowania błedów. Najlepiej podepnij VAGine, odpal poszczególne interesujące Cie grupy, bloki, przejrzyj kanały, podejrzyj wartości mierzone i nastawy basic settings, a dowiesz sie gdzie lezy przyczyna. Pewnie adaptacje przepustnicy trzeba wykonać - grupa 01, blok 08, kanał 001, 098 lub coś koło tego :)
|
|
_wowo kolego zasmuce cie, adaptacja w moim silniczku nie jest konieczna, ale i tak mimo to ja zrobilem, bloki pomiarowe sprawdzane i logi omowione nie na jednym forum! sa prawidlowe a i tak podczas powolnej jazdy obroty spadaja mi do 600, problem falowania usunelem sam i juz go nie mam, wiec nie mysl ze mam vaga tylko po to aby kasowac bledy y
|
|
jak cos czasem do JArnut za Lomza sie przejedz 10 km. mi schodzil z obrotow jak sprezynka mi spadla od swiatla stopu. Takie to passaty Poznasz głupiego po śmiechu jego..
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |