Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Brawa dla Łomży |
O 17.00 - syreny wyją (pewnie ot tak sobie), dzwony biją, samochody pędzą, ludzie biegną, karuzela się kręci. Brawo.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Brawa dla Łomży |
Takie niestety mamy (zabiegane) społeczeństwo. W Warszawie za to z tego co widzieliśmy w TV było dobrze.
|
|
a czemu one wyly :))) jakies sfieto dzis ?
|
|
łomżyńskie społeczeństwo .. jasiu tyle czasu siedzisz przed komputerem pisząc posty to poszukaj sobie w internecie i będziesz wiedział czemu wyły :)
|
|
|
|
jestem aktualnie w Wrocławiu i tutaj,niemal wszystko staneło w miejscu. Kolejnym razem życzę tego i łomży brawo brawo:(
|
|
jak zawsze zacofane spoleczenstwo
|
|
fantastycznie
|
|
brut,smrót i ubustwo;p i jesze brak pamieci!!!
|
|
i analfabetyzm
|
|
i za dużo bierdonek! Wstyd...
|
|
w Białymstoku dziś powiem wam nie lepiej identycznie , a wiem bo widziałem
|
|
to ja się pochwalę, że przed 17 zaczęłam wieszać pranie, jak zaczęły wyć syreny to przestałam na "minutę ciszy" ;D
|
|
Chwała bohaterom pamiętamy o was wszystkich * Bernard Adamecki * Jerzy Adamski (krytyk) * Eugeniusz Ajewski * Marta Aluchna-Emelianow * Andrzej Ancuta * Jan Kajus Andrzejewski * Antoni Antczak * Witold Antoniewski * Stanisław Aronson * Halina Aszkenazy-Engelhardt * Halina Auderska * Kazimierz Augustowski * Janina Augustyńska * Jędrzej Augustyński * Erwin Axer * Stanisław Babiarz * Krzysztof Kamil Baczyński * Zofia Bagińska * Bronisław Banasik * Zbigniew Banaś * Edmund Baranowski * Bolesław Barcz * Roger Barlet * Lesław Bartelski * Władysław Bartoszewski * Ignacy Adam Bator * Stefan Bałuk * Irena Bańkowska * Zbyszko Bednorz * Halina Beisertówna * Zofia Beisertówna * Hersz Berliński * Jerzy Berowski * Krystyna Bełżyńska * Ryszard Białous * Stefan Bielecki * Antoni Bieniaszewski * Mirosław Biernacki * Wojciech Bieńko * Zbigniew Bieńkowski * Gustaw Billewicz * Hanna Bińkowska * Adina Blady-Szwajger * Teresa Bogusławska * Antoni Bohdziewicz * Jerzy Bondorowski * Feliks Borecki * Krzysztof Boruń * Adam Borys * Roman Bratny * Wiesław Brauliński * Jerzy Braun * Sylwester Braun * Janusz Brochwicz-Lewiński * Stanisław Broniewski * Wincenty Broniwój-Orliński * Stanisław Broszkiewicz * Wanda Broszkowska-Piklikiewicz * Zbigniew Brym * Henryka Brzeska * Zygmunt Brzosko * Salvatore Buccello * Leopold Buczkowski * Marian Buczyński * Olgierd Budrewicz * Maria Budzanowska * Teofil Budzanowski * Henryk Budziński * Gustaw Budzyński * Edward Bugajski * Stanisław Bukowski (działacz Stronnictwa Pracy) * Tadeusz Bukowski * Michał Bylina * Zdzisława Bytnarowa * Tadeusz Bór-Komorowski * Stanisław Błaszczak * Andrzej Błędowski * Krystyna Cała * Włodzimierz Cegłowski * Stefan Cendrowski * Maria Cetys * Bronisław Chajęcki * Zbigniew Chałko * Zofia Chenclewska * Jerzy Chełstowski * Henryk Chmielewski (rysownik) * Wanda Chodkowska * Tadeusz Chojko * Jan Cholewa * Mieczysław Chorąży * Antoni Chruściel * Wiesław Chrzanowski (polityk) * Wiesław Chrzanowski (powstaniec) * Edward Chudzyński * Tadeusz Chyliński * Andrzej Cielecki * Władysław Cieplak * Gerard Ciołek * Icchak Cukierman * Zbigniew Czajkowski-Dębczyński * Henryk Czapczyk * Andrzej Rudolf Czaykowski * Eugeniusz Czechowicz * Zbigniew Czeczot-Gawrak * Alicja Czerwińska * Bohdan Czeszko * Eugeniusz Czuliński * Janusz Daab ps. Robur * Katarzyna Daab * Witold Karol Daab * Janusz Daab ps. Maj * Leopold Daab * Michał Dadlez (polonista) * Tadeusz Danilewicz * Lidia Daniszewska * Andrzej Danysz * Jerzy Dargiel * Stanisław Deczkowski * Juliusz Bogdan Deczkowski * Józef Deptuła * Maria Deymer * Jan Dobraczyński * Stanisław Ryszard Dobrowolski * Irena Dobrzańska * Wiktor Dobrzański * Bogna Domańska * Henryk Dołęga-Zakrzewski * Marek Józef Dołęga-Zakrzewski * Stefan Dołęga-Zakrzewski * Bolesław Dratwa * Andrzej Duma * Stanisław Duszczyk * Stanisław Dutkiewicz * Felicjan Dziak * Maria Dziak * Elżbieta Dziębowska * Józef Dzięgielewski * Krystyna Dąbrowska (sanitariuszka) * Zofia Dąbrowska * Andrzej Długoszowski * Marek Długoszowski * Marek Edelman * Jan Ekier * Pola Elster * Andrzej Englert * Juliusz Englert * Lucjan Fajer * Jadwiga Falkowska * Edward Falkowski * Jerzy Ficowski * Stanisław Findeisen * Ewa Fiszer * Salo Fiszgrund * Jerzy Flanc * Jan Florkowski * Mieczysław Fogg * Mieczysław Forlański * Danuta Francki * Jadwiga Frankowska * Jerzy Gaczyński * Tadeusz Gajcy * Jerzy Gawin * Stanisław Gawlikowski * Henryk Gaworski * Józef Alojzy Gawrych * Ludwik Gawrych * Wanda Gertz * Zdzisław Gierwatowski * Aleksander Gieysztor * Helena Giżycka * Lucjan Giżyński * Henryk Glass * Wacław Gluth-Nowowiejski * Tadeusz Gniot * Antoni Szczęsny Godlewski * Dawid Goldman * Chaim Icel Goldstein * Jerzy Golnik * Juliusz Wiktor Gomulicki * Alicja Gołod-Gołębiowska * Tadeusz Gołębiewski * Władysław Krzysztof Grabiński * Marcelina Grabowska * Jan Graczyk * Stefan Grajek * Eugeniusz Grasberg * Kazimierz Grenda * Jerzy Wojciech Grochowski * Ewa Grodecka * Aleksander Groinin * Helena Grossówna * Halina Grotowska * Irena Grotowska * Józef Grynblatt * Gereon Grzenia-Romanowski * Stefania Grzeszczak * Antoni Grzybowski * Kazimierz Grzybowski i wielu innych bohaterów ,którzy oddali życie byśmy mogli żyć w wolnej Polsce .
|
|
Benia nie ma co robić uśmieszków , ty oddała byś życie za następne pokolenia???? Oni 65 lat temu nie rozwieszali prania tylko ginęli im należy się szacunek i wieczna pamięć ,tylko tak możemy tym ludziom podziękować . I mówię tu o każdym żołnierzu i cywilu , polakach ,którzy gineli w Polsce i frontach na całym świecie w okresie II wojny światowej .
|
|
Nie sądź,a nie będziesz sądzony.
|
|
ceną była śmierć za wolności smak choć minął czasu szmat, ty pamiętaj brat ceną była śmierć, życie oddał dziad 63 dni chwały, nie przeliczając strat. Pomysłowo.
|
|
Niektórzy niestety mają wyje**** na takie sprawy...smutne ale prawdziwe. Wstyd, że nie potrafimy godnie uczcic pamięci tych, którzy walczyli przede wszystkim dla Nas! Abyśmy my mogli w spokoju i godnie życ. Widac niektórzy tego nie doceniają...
|
|
W Łomży przynajmniej syreny były o 17.00 a w Zambrowie ponoć zawyło o 18.00 :)))))) Komus się zegarek przestawił:) http://www.zambrow.org/forum/strona.php?strona=pokaztemat&id=75924 http://www.zambrow.org/forum/strona.php?strona=pokaztemat&id=75917 (proszę spojrzeć na dokłądny czas pisania wypowiedzi hehehe)
|
|
SD przecież żartów nie robię! A co w tym takiego śmiesznego, że przestałam pranie wieszać na chwilę właśnie w godzinie 17.? To chyba nie dla żartu!!?? temat jest wyrazem niezadowolenia wobec postawy Łomżan wobec wydarzeń pierwszej połowy XX, a nie żartem. Osobiście nie widzę nic śmiesznego w tym, co napisałam. Skarcisz mnie za to, że tak zrobiłam? :P Mi się wydawało, że dobrze zrobiłam... ;/
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |