czwartek, 28 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Lomzynska Lista Przebojow

Witam!
Mam do zaproponowania swietny projekt statystyk muzycznych. Nazywa sie audioscrobbler - www.audioscrobbler.com - tworzy on szeroka game statystyk opartych na tym czego faktycznie sie slucha a nie na tym co jest puszczane w radio. Dziala to tak: na stronie www.audioscrobbler.com rejestrujecie sie, nastepnie ze strony http://www.audioscrobbler.com/download.php sciagacie plugina do uzywanego przez was playera (najczesciej winamp) - instalujecie go a pozniej w opcjach playera (w winampie Plug-ins---->Media Liblary) konfigurujecie go podajac nazwe uzytkownika z rejestracji oraz haslo. Od tej pory na serwer wysylane sa tagi odgrywanych przez was empetrojek (tylko tagi - nic wiecej - kumpel sprawdzal na linuxie co faktycznie program wysyla - tylko tagi, nie szpieguje). Wtedy tworza sie statystyki. m.in:

Lista 50 najczesciej garnych przez was zespolow
Lista 50 najczesciej granych przez was piosenek
(z danymi liczbowymi i datami)
Mozliwosc dodawania przyjaciol i przegladania ich profili.
zapisywanie sie do grup.
fora dysusyjne grup
wyszukiwanie "pokrewnych dusz" - ludzi o podobnym guscie muzycznym
i duzo duzo innych.

Dolaczajac do tego programu tworzycie ogolnoswiatwa liste przebojow internautow.
Tutaj mozecie obejrzec moj profil: http://www.audioscrobbler.com/user/pojep/
a tu klikajac JOIN GROUP mozecie dolaczyc do grupy LOMZA i wspoltworzyc liste przebojow: http://www.audioscrobbler.com/group/Lomza

poswieccie chwile i zawiadomcie znajomych

-----------------------------------
Uważam, że należy opodatkować wszystkich, którzy stoją w wodzie.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Lomzynska Lista Przebojow

Top Artists

1 Pantera

Ja bym nie instalował tego plugina przewiesz on szpieguje przekazuje informacje jakiej muzyki słuchasz a kto wie czy nie przekazują tych danych agencjom antypirackim i pewnego dnia zapukają i spytają czy masz legalnie to nutę nie bądźcie głupi i nie instalujcie tego.

kolumb - jak juz mowilem kumpel sprawdzal na linuxie co naprawde wysyla i wyszlo ze czyste TAGI mp3 z przypisaniem do danego uzytkownika, nawet nie wysyla adresu IP, sprawdz sobie logi itd.

Zreszta jak chcesz to zachowuj swoje mzonki dla siebie bo jezeli nie sa poparte niczym tylko "moze" "byc moze" "kto wie" oznacza ze nie jestes w tej kwestii kompetentny.

Program nie wysyła nic poza tagami. Nie ma informacji czy słuchasz muzyki z płyty, czy z empeczy, w tagach taka informacja nie jest zapisywana przecież.

Polecam lekturę kodu źródłowego, udostępniony jest na stronie.
Plug-In nie otwiera żadnych portów itd., nie robi nic poza wysyłką czystego tekstu (to też można podejrzeć - Log File się generuje).

Poza tym można poczytać posty i fora na stronie. Robota jest amatorska, programiści jednak bardzo dobrzy.

Kolumb - straszną paranoję siejesz.
Kamillo - Pantera jest dobra. Nie wiem, co ma znaczyć Twój komentarz.

Zachęcam zatem, bo zabawka fajna, a i okazja do poznania ludzi o podobnych gustach muzycznych bardzo dobra.

Pozdrawiam.

--
"Religia jest bardzo pożyteczna społecznie, bo dzięki niej kobiety tak się nie puszczają, a i służba mniej kradnie..." (Winston Churchill)

komunikuje ze grupe LOMZA tworzy do tej pory 8 osob. Jednoczesnie odswiezam topic.

zapraszam do korzystania z audioscrobblera.

zovo: mam problem. Rejestruje sie na stronie, ale po wciśnięciu guzika "SIGN IN" nic się nie dzieje (pusta strona). Na maila nie dostaje żadnych informacji, a wybrana przeze mnie nazwa usera i pass nie działają... Może wiesz co sie dzieje?

Pozdrawiam

MrS - zanim wcisniesz SIGN IN musisz wcisnac SIGN UP (nizej) wybrac rozne takie i dopiero sie zalogowac :). Jezeli to zrobiles to jednym problemem moze byc serwer, tzn. jego przeciazenie. :) Probuj

MaM pytanie czy ktoś może orjentuję się jak nazywa się piosenka i wykonwaca piosenki co była puszczana w reklamie CarsBerga ?? ( nie wiem czy dobrze napisałem ale chodzi mi o te piwo Carsberg ) jak ktos zna autora i tytuł tej piosenki no jak moze niech napisze z GóRy BiG ThX .

:)

sprawdz
Frankie Vallie - "Can't Take My Eyes Off You"
oraz
Safri Duo - "All The People In The World"

bo byly dwie.
a pisze sie "CARLSBERG"

zovo Dzięki że napisałeś jak się nazywa ta piosenka z Góry Dzięki :]

:)

zovo: "nawet nie wysyla adresu IP".
Heh, IP nie wysyła się otwartym tekstem. Protokół sieciowy (TCP IP) Cię z tego wyręcza.
Szpanowanie typu "kumpel sprawdzal na linuxie" jest co najmniej śmieszne.

Jak zauważyłeś, na forum widzisz fragment swojego Hosta, czy gdziś je podawałeś pisząc tego posta? NIE.

--
Samotność to emocjonalna trzeźwość.

markac - no co ty? Oczywiscie ze protokol sieciowy dziala, a to juz inna sprawa, bo tak samo zczytuje adres na forum - fakt to niezaprzeczalny, mi chodzilo o to ze LOGI ktore sa wysylane nie podaja nic procz TAGOW z audio/mp3.

a kumpel sprawdzal na linuxie - nie jest to szpanowanie lecz szczera prawda, a sprawdzenie mialo za zadanie wykazac czy program nie szpieguje (np. tego co robisz w banku internetowym). A wiec jezeli zapewnienie o bezpieczenstwie traktujesz jako "co najmniej smieszne" to nie przejmuj sie tez dzwiekiem ciaglym trwajacym 3 minuty, dalej uciekaj przed nalotem powietrznym.

a grupa Lomza liczy juz 9 uzytkownikow, zapraszam wszystkich ktorym jakiekolwiek brzmienie wydobywajace sie z glosnikow nie jest obce :)

Ja slucham to co lubie puszczą cos czego ja nielubie np. hard rock i co ? ja słucham co uważam za dobrze dla moich uszu :D
pozdrawiam

kto pusci? gdzie kto? oni?!?! Oni gdzies sa. boze, jestesmy obserwowani a do tego otoczeni przez film. cholera. ptysiu91 - o co ci chodzi? Myslisz ze reklamuje jakies radio internetowe czy cos? Przeczytaj o co chodzi a pozniej pisz.

Dołączyłem. Chyba z czystej ciekawości...
Jestem mile zaskoczony wysoką pozycją nietuzinkowych "bandów" ;-)

"Czujność 10!"

[DJ Cam - Free your turntable and your scratch will follow]

Mad_Blunted_Jazz napisał(a):
> Dołączyłem. Chyba z czystej ciekawości...
> Jestem mile zaskoczony wysoką pozycją nietuzinkowych "bandów"
> ;-)

Hehe, kolejny fan DJ Krusha. :]
Witamy. :]

Jednym z głównych celów Audioscrabblera jest pokazanie, że ludzie nie słuchają jedynie papki serwowanej powszechnie przez stacje muzyczne, radio itd. Muzyka nie musi być łatwa, prosta i przyjemna, żeby się podobała.

NP: Body Count. Ha!

--
"Religia jest bardzo pożyteczna społecznie, bo dzięki niej kobiety tak się nie puszczają, a i służba mniej kradnie..." (Winston Churchill)

no to juz jest następny....

Witamy, witmy. :]

Jeszcze raz chciałbym zachęcić do spróbowania. Wszyscy obawiający się o swe bezpieczeństwo mogą ściągnąć źródła ze stronki, przejrzeć je i samemu skompilować. Nic prostszego.

Najczęściej słuchani artyści przez członków naszej grupy:
1. Insane Clown Posse
2. Pantera
3. Kult
4. Kaliber 44
5. Nine Inch Nails
6. Twiztid
7. Grabaż I Strachy Na Lachy
8. DJ Krush
9. Sepultura
10. Body Count

Jeżeli nie zgadzasz się z tym zestawieniem -> www.audioscrobbler.com

--

Ja ściągnełem tego pluinga no wpisalem profil i haslo i mam na Media Playerze ale co teraz z tym robić ?? co tam sie wpisuje ?

w pluginie w WMP wpisz swojego uzytkownika i haslo z rejestracji zeby na serv byly twoje tagi wysylane

Amertka znowu nas''zaprasza''...

Witam Wszystkich...Zastanawia mnie jeden fakt...Jak kazdy wie odbyła sie niedawno loteria vizowa.Ale co nam z tego?Ci Amerykanie tylko nas wykorzystuja na karzdym kroku!Dlaczego nie zniosą nam tych wiz...I tu cała filozofia,bo Polska i Polacy sa dla nich tylko''kolejnym sposobem na Zarobek''A jak to Polak zawsze nabiera sie na ich propozycje...

zig0

Re: Amertka znowu nas''zaprasza''...

> Witam Wszystkich...Zastanawia mnie jeden fakt...Jak kazdy wie
> odbyła sie niedawno loteria vizowa.Ale co nam z tego?Ci
> Amerykanie tylko nas wykorzystuja na karzdym kroku!Dlaczego nie
> zniosą nam tych wiz...I tu cała filozofia,bo Polska i Polacy sa
> dla nich tylko''kolejnym sposobem na Zarobek''A jak to Polak
> zawsze nabiera sie na ich propozycje...

Jaki to ma związek z tematem wątku?

--

zaden.

odswiezam topic.

zapraszam jeszcze raz.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org