Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Jaka jest ta Gazeta? |
Chodzi mi oczywiście o Gazetę Bezcenną wydawaną przez autorów tej strony internetowej. Czy uważacie, że ten tytuł jest odpowiedni? Może powinna ona mieć inną nazwę, np.: - Beznadziejna; bo być może nic ciekawego się w niej nie znajduje? - Bezczelna; bo niekiedy w chamski sposób dogryza niektórym ludziom? - Bezbarwana; bo poza kolorową okładką w środku są tylko i wyłącznie czarno-białe ogłoszenia? - Bezkompromisowa; bo potrafi kiedy trzeba dowalić każdemu? - Bez...; bo...? Piszczie co sądzicie o Gazecie Bezcennej, co wam się w niej nie podoba a co jest robione bardzo dobrze. Mi naprzykład odpowiada duża liczba bezpłatnych ogłoszeń, ale już nie podoba mi się sposób w jaki czasmi atakowani są na jej łamach łomzyńscy prominenci. A może by tak zrobić sondę na stronie jaki tytuł byłby dla niej odpowiedni? ...a na drzewach zamiast liści będą wisieć komuniści...
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Jaka jest ta Gazeta? |
Wiecie Ja wam powiem że Ostatnio to gazete miałem to chyba 2 miesiące temu a jak zawsze chce to gazetke to nie moge bo albo zawcześnie pujde albo za puzno albo wogóle w sklepie nie ma :(( Mam pytanie czy ta gazeta jest rozwysyłana po wszystkich sklepach w Łomży ?
|
|
Jak dla mnie to Bezcenna jest nieciekawa, 90% informacji to "niusy" przekopiowane z 4lomza. Już w "Kontaktach" czasami są ciekawsze informacje. Stylistyka, ortografia i interpunkcja pozostawiają wiele do życzenia - aż przykro czasami się czyta. Co jak co, ale błędy i literówki to można oglądać na tym forum, ale nie powinny się zdarzać w gazecie docierającej do dużej liczby mieszkańców. Wciąż jest problem z kolportażem - nigdy nie wiadomo kiedy i gdzie będzie Bezcenna, a jak już się pojawi, to znika w pół godziny. To co dobre - no cóż, dość przejrzysty układ graficzny, felietony Mariusza Rytela i bezpłatne ogłoszenia. Mimo wszystko jednak dobrze, że jest taka gazeta w naszym mieście. Mam nadzieję, że redakcja będzie pracować nad ulepszeniem swojego dzieła.
|
|
Do Autora postu Szanowny Panie..... Nikt nie broni Ci zrobić lepszej gazety i chrzcić jej wedle własnego upodobania. Nie jestem fanem Bezcennej ale znalazła ona bezsprzecznie swoje miejsce na naszym rynku (zapełniła pewną niszę). Nic nam obu do tego, jak się powinna nazywać. Przez analogię, mógłbym np. zająć się Twoim nickiem i niechcący znaleźć podobne wsród pensjonariuszy pewnego zakładu w pobliżu Białegostoku. Może warto nieco wyluzować? Igor-astrolog
|
|
panie i władco zapomniałeś jeszcze dodać "Bezecna" :)
|
|
Ja czytam Wyborczą i jest luz
|
|
Bartez spox. Ja też czytam Wybiórczą i innym też polecam.
|
|
GAZETA BEZCENNA TO JEST COS TAKA JEST NAJLEPSZA NAZWA
|
|
astro-71, żeby nie takie tematy jak ten, "gazeta" zatrzymałaby się na obecnym poziome. Teraz 4lomza ma możliwość poznania opinii i uwag z których na pewno zostaną wyciągnięte wnioski na przyszłość (miejmy nadzieję). Jeśliby tak nie było, tego postu na pewno by już nie było. astro-71: "Nikt nie broni Ci zrobić lepszej gazety". Każdy ma prawo do wyrażenia swojej opinnii o "produkcie", a w gestii producenta jest ciągłe jego ulepszanie. -- Samotność to emocjonalna trzeźwość.
|
|
astro-71 Wyraziłem swoją opinię, napisałem co mi się podoba a co nie. Umotywowałem także inne nazwy dla gazety, które potraktowałem raczej jako zabawę. Nigdzie też nie napisałem, że jestem zdecydowanie przeciwko tej gazetce. Jeżeli tego wszystkiego nie rozumiesz, to znaczy, że Twoje leczenie w podbiałostockiej miejscowości o której wspominasz nie pomogło Ci, dlatego może powinieneś tam wrócić. Teraz możesz odpisać co chcesz, ja i tak nie odpowiem. Chciałbym tylko poznać jeszcze opinię autorów Bezcennej na ten temat. ...a na drzewach zamiast liści będą wisieć komuniści...
|
|
Nie ściemniaj. Obraźliwe epitety poparte gołosłowiem ty nazywasz zabawą? To raczej czarna propaganda w radzieckim stylu. Czy zdajesz sobie sprawę, że Twój dopisek na dole był "ubeckim" wkładem" w ruch "Solidarność" i skutecznie posłużył do uzasadnienia stanu wojennego? Teraz czynisz woltę, bo nikt nie poszedł twoim śladem i nie potępił sposobu " w jaki czas(a)mi atakowani są na jej łamach łomzyńscy prominenci." Może to dobrze, że nie jest "Bezkrytyczna", chociaż obrywa za to coraz częsciej.
|
|
Albo komuś zależy żeby je nie było bo wkońcu krytykuje łomżyńskich prominętów astro 71
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |