Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
dla poważnych i przyszłościowo myślących... |
Doszły mnie wieści że kolejna czeczeńska rodzina dostała mieszkanie w centrum miasta. Bez obrazy ale nie bardzo mi odpowiada [może innym też] żeby moje dzieci bawiły się z dziećmi z czeczeni. Jak dziecku wytłumaczyć, że tamten pan nie szanuje żony, że może mieć ich jeszcze kilka. A małe dzieci naprawde bardzo dużo widzą. A co jeśli nastoletnia dziewczyna zakocha się [miłość potrafi byc ślepa] w czeczenie. W czeczeni wojna się skończy [oby jak najszybciej i niech wracają!] i będą wracać, a ta polka nie będzie chciała to siłą wezmą, albo porwą. Mówie tu do rodziców tych obecnych i przyszłych ! Jest problem !
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: dla poważnych i przyszłościowo myślących... |
Poza tym niektóre z naszych dzieci też nie święte ! Wczoraj jakieś małolaty na starym rynku specjalnie czeczenów zaczepiały. Także żadna ze stron nie jest bez winy. Jednak kiedy nie było czeczenów [a przynajmniej nie tak dużo] nie było problemu!
|
|
123456789 o co Ci chodzi, może zamiast wymyślać kolejny bzdurny post o podłożu rasistowskim zacznij uczyć swoje dzieci tolerancji do drugiego człowieka, wtedy jak Twoje dziecko dorośnie nie będzie zaczepiało obcokrajowców na Starym Rynku.
|
|
123456789 popieram ale to tylko cząstka problemów jakie w mieście stanowią uchodźcy . Dlaczego tego mieszkania i zasiłku nie dostanie jakaś Polska rodzina , nie brakuje przecież polskich rodzin ,które żyją poniżej standardów w fatalnych warunkach mieszkaniowych borykając się z biedą i bezrobociem .
|
|
Dopisuję się bo też widzę problem. Każdy zdrowo myślący człowiek, który widzi co się dzieje i próbuje nawiązać rozmowę na ten temat jest od razu rasistą. Najlepiej tak stwierdzić wtedy wszystko jest cacy, a reszta to margines i patologia. Nie chodzi o to, że nie chcemy tutaj czeczenów czy innych nacji, ale o tolerancję i przystosowanie również imigrantów, którzy powinni się stosować do pewnych ram tradycji i kultury kraju, w którym przebywają, gdyż mając to wszystko za nic narażają się na różnego typu eskalacje przemocy. Oczywiście wina tkwi po obu stronach, ale równouprawnienia i tolerancji nie może być wtedy, gdy obcokrajowcy są traktowani znacznie lepiej niż rodowici obywatele(mówię o kwestii socjalnej),zaś nastawienie tych pierwszych wynika z przeświadczenia, iż im to się należy!!Rozumiem kwestię politycznej poprawności, ale ludzie nie dajmy się zwarjować!!!!Wiem jakie opinie mają osoby z opieki społecznej, będąc na wywiadzie środowiskowym i to co one mówią,aż nie przystoi mi powtarzać.....BEZ KOMENTARZA.....
|
|
szanuje ich wyznanie i to że są ludzmi ! wiec bez żadnych pomówień w moją stronę o rasizmie! Nie akceptuje tylko ich zachowania jezeli już o tym mowa !! Przyjechali do nas to niech się licza z nasza kultura i obyczajami !!! RASIZM: Biały człowiek do ciemnoskórego : TY Czarnuchu! - wsyscy mówią wtedy o rasizmie ! Ale jak ciemnoskóry powie do białego człowieka : Ty Białasie! to nikt nie zareaguje!!!!!!!!
|
|
K...a jak to jest, w polsce bieda dla polaka nic a przyjedzie taka p...a za granicy udajaca biednego poszkodowanego pajaca i odrazu dostaje laury co za p....ni ludzie siedza za sterami naszego panstwa. Ilu naszych rodakow cierpi z glodu nie maja dachu nad glowa ale to nikogo nie interesuje bo to POLAK, niemam slow na takich s....w!!!!!
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |