Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
żlobek na radzieckiej czy opiekunka? |
Witam!! Proszę o opinie nt. żłobka prowadzonego przez zakonnice na ul. Radzieckiej. Warto tam oddać pod opieke dziecko? A może lepiej zostawic je z opiekunką? Tylko ile biorą opiekunki w Łomży za opieke nad dzieckiem?? (dziecko ma ok. roczku). Serdecznie dziekuję za wszystkie odpowiedzi :) pozdrawiam
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: żlobek na radzieckiej czy opiekunka? |
dziecko zostawic z zakonnicami? ja bym sie gleboko zastanowil co beda temu dziecku do glowki wbijac,te chore emocjonalnie i psychicznie osoby Dzeyson
|
|
kobiettoo, jasiu jak byl mały tesz go mama oddafała do rzłopka ... mama rzałóje tego do dzisiajj :(( Tempiem głópote na foróm
|
|
Z tego co mi wiadomo to zakonnice prowadzą przedszkole a nie żłobek. Moje dziecko chodziło tam do przedszkola i było dobrze przygotowane do szkoły (a o to chyba w tym wszystkim chodzi). Nie uważam żeby to były chore emocjonalnie osoby, a pedagogicznie są przygotowane jak wszyscy nauczyciele w przedszkolach. Ale wybór należy do ciebie
|
|
Witam! Mnie ciekawi ile kosztuje "opiekunka" na 8-9 godz codziennie i ile mniej wiecej licza sobie za godzine, zarowno starsze wiekowo opiekunki jak i mlode dziewczyny? Czy ktos orientuje sie w cenach? Szczerze to nie wiem czy starsza babeczka nadazylaby za moim dzieckiem... Hehe magia_2
|
|
Zostaw dzieciatko u dziadków :)
|
|
ostatnio płaciłem 500 za opiekunkę, teraz mały śmiga do zakonnic i jestem zadowolony, a zapisy do tego przedszkola to podobno na 2-3 lata do przodu, brak żłobka.
|
|
500 zł miesięcznie... chociaż to też zależy od wieku dziecka. Jakby co magia_2 zgłaszam się na chętną :) Mam doświadczenie w opiece nad rocznym dzieckiem jaki i tymi po 3-5 lat.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |