Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
małżenstwo które oszukuje ludzi |
witam chce ostrzec ludzi którzy mają zamiar wynająć mieszkanie pewnemu małżeństwu z dwójka dzieci 2 chłopców nie chodzą jeszcze do szkoły, są to ludzie którzy oszukują potrafią nie płacić 3 m-c albo dłużej, a potem wyprowadzić się bez słowa przy okazji niszcząc mieszkanie udało mi się ostrzec już dwie rodziny przed nimi. Aczkolwiek zaznaczam że nie wszyscy są tacy i trzeba mieć zaufanie i rozumiem młodych ludzi którzy nie mają mieszkania a przecież muszą gdzieś mieszkać i są naprawdę odpowiedzialni i nie można tracić zaufania do wszystkich ( mam nadzieje że nie uraziłam nikogo a zwłaszcza inne rodziny z 2 chłopców, ale naprawdę pisze to żeby nikt inny nie miał już problemu z tymi ludźmi) PS nazwiska nie napisze tutaj ponieważ wiem że nie mam takiego prawa
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: małżenstwo które oszukuje ludzi |
ale opisać z wyglądu możesz trzeba takie chamstwo trzewić a nie "jestem bezsilna" bo takie mamy złe prawo chroniące złodzieja
|
|
nie podam ich nazwiska ale jutro założę gg i podam numer wtedy mogę indywidualnie odpisać a nawet moge przyjechać i zobaczyć czy to nie ci sami mają siostrę którą nieraz podstawiają że niby to ona chce wynająć, cyrki odstawiają (ona niska blondynka on wysoki ciemny ) tylko że włosy można przefarbować ;( wiem na pewno że będą szukać znowu mieszkanie i to w ciągu 3 dni mają znaleźć
|
|
moje GG 4069696
|
|
dzięki za ostrzezenie, sama chce wynajać komuś mieszkanie z powodu wyjazdu umeblowane, no niestety nigdy nie wiadomo na kogo sie natrafi, uwazam ze lepiej nie spisywac zadnej umowy, poniewaz jest ona bardziej korzystna dla lokatorow, a nie wlasciciela mieszkania, w razie niepoorozumien i zerwania umowy przez wlasciciela musi on zwrocic wszystkie pieniadze lokatorom przez okres, ktory zamieszkiwali i ktore byly zwiazane z oplatami mieszkania, a i lepiej samemu brac pieniadze i oplacac rachunki, bo liczac na lokatorow, ze sie do tego zobowiążą to mozna sie przeliczyc
|
|
Słuchaj Basia12345...jest coś takiego jak umowa najmu okazjonalnego, poczytaj o tym, a zobaczysz że nie jest tak źle, trzeba tylko spełnić kilka warunków, no i jako wynajmująca co ważne jest, masz większe prawa, ja w ten sposób teraz wynajmuję.
|
|
A tak apropo wynajmu, to uważam że to nasze Polskie prawo jest do d...py, dlaczego wynajmując mieszkanie osobom którzy są w potrzebie, później mam dostarczać im lokal zastępczy, przecież od wynajmu płacę podatki, to niech PANSTWO później się martwi co z lokatorami będzie jak chcę zamieszkać na powrót u siebie- poprostu u SIEBIE!!! w moich czterech kątach, na które ciężko np, pracowałam? Nasze Polskie prawo nie tylko w tych przypadkach ma wielkie nie dociągnięcia i dużo nam jeszcze brakuje do normalnego Państwa. Nasi Polscy politycy, patrzą tylko na swoje cztery litery nic ich więcej nie interesuje- NIC!!!! To chore Państwo i my szaraczki nie wiele z tym możemy zrobić, możemy sobie popisać bo "papier" przyjmie wszystko. Panu Prezydentowi czas podziękować!!!!
|
|
a mozesz napisac w jakim wieku sa te dzieci
|
|
dzieci mają tak do 5 lat. Koś do mnie napisał na GG że próbowali wynająć następne mieszkanie i lipa.
|
|
I co wiadomo coś w sprawie? bo poinformowano mnie o takim wątku na forum i przypominam sobie, że od moich znajomych taka para chciała wynająć mieszkanie tylko z niepowodzeniem. Sam wynajmuje mieszkanie i mam bardzo dobrych lokatorów (nic złego nie mogę o nich powiedzieć, co mnie cieszy dbają o mieszkanie jak by było ich), przykro mi ze beata10 trafiłaś na takich ludzi.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |