poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Co z ŁKS?

Czy wiadomo coś na temat pierwszego zespołu?
Czy piłkarze wznowili treningi?
Jaki będzie skład, z jakimi planami i czy w ogóle zespół wystartuje w trzeciej lidze?

Jeśli ktoś coś wie, niech wrzuci info...

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Co z ŁKS?

nie nie wiadomo prezydent b ostani grosz przeznaczyl na czeczenów haha hotel tez mozna zaadaptowac dla nich na mieszkania

24 VII będzie walne o 17.00 Na walnym ma być wybrany nowy zarząd. Ma być, ale raczej nie będzie, bo wątpię żeby ktoś chciał wejść do zarządu naszego klubu, skoro nie ma ani sponsorów, ani wsparcia ze strony miasta, a te jest najważniejsze, bo jak miasto daje i pomaga, to i prywaciarze kasę wyłożą, a jak jest, każdy widzi. Spodziewajmy się po 24 lipca ogłoszenia upadku klubu i zarazem końca jego istnienia.

Lomza23 nie siej fermentu,jak nie jesteś w temacie.24 będziesz wiedział i nie pisz głupot.Gorszy problem to brak licencji,na grę w 3 lidze.

Marcel, jeżeli jesteś z Łomży to na stadion masz blisko. Treningi o 16.00. Tam są wiadomości z pierwszej ręki. Ponadto miejscowe portale sportowe, miejskie i wojewódzkie oraz gazety podają sporo wiadomości. PZPN w Białymstoku przyznaje licencje. Pewnie też udziela informacji.

neon333, to jeżeli jesteś w temacie bardziej odemnie, to mi to wyłóż. Widzę że ograniczasz się do wypowiedzi - "24 będziesz wiedział i nie pisz głupot."- czyli żyjesz hasłem z meczu z Kmitą Zabierzów- "Jeśli wiara czyni cuda, My wierzymy że się uda", a ja sądzę że do zarządu nikt się nie garnie, bo z miasta nie ma rzadnej pomocy. I jeżeli jesteś az tak w temacie, że uważasz że ja głópoty wypisuję, a sam napisałeś, że gorszym problemem jest brak licencji na grę w 3 lidze, to ja Ci powiem, że jak licencja będzie a nie będzie zarządu, to klubu nie ma! Więc brak licencji na chwilę obecna nie jest większym problemem.
Ps. fermentu nie sieję, po prostu głośno myślę, a każdy kto w temacie;) wie,że taka ewentualność istnieje. Acha, jestem kibicem ŁKSu i nie zamierzam Mu zaszkodzic jak kupa ludzi na tym forum.

John - no właśnie z Łomży jestem, ale aktualnie na emigracji, więc na stadion zajść nie mogę :(

Portale też za dużo informacji nie mają, ale w sumie dzięki za radę, bo znalazłem na Współczesnej, że był sparring z Olimpią Zambrów i że są kłopoty licencją.

Na miasto bym w kwestii finansowania klubu nie liczył. To nie miasto wpędziło ŁKS w długi. A gdy już się wszystko wyprostuje w klubie, to zarówno ratusz jak i browar wrócą do sponsorowania ŁKS.

Miejmy nadzieje, ze wszystko zacznie jakas sie ukladac, ale jak narazie nikt od Pana B. wlacznie z Panem nie bierze sie do pomocy dla klubu!
Pozdrawiam

Po tym poście na pewno zostanę okrzyknięty obrońcą Brzezińskiego, jeśli nie nim samym :)

Jednego nie rozumiem. Dlaczego miasto ma spłacać długi ŁKS?

Wyobraźmy sobie taką sytuację. Browar Łomża wymyśla sobie za cel promocję swojego piwa w całej Polsce. Brzeziński nie jest do tego przekonany i zaleca sprawdzenie finansów przed takim krokiem. Firma jednak pakuje pieniądze w reklamę, marketing i mimo wszystko nie osiąga sukcesu. W następstwie spółka traci duże pieniądze i zaczyna ciąć koszty z wyrzucaniem pracowników włącznie.

Czy wtedy Prezydent miasta powinien ratować firmę?

Czy powinien płacić jej zobowiązania? Widząc że nikt już nie chce ponosić tam konsekwencji za swoje decyzje Brzeziński powinien sam zacząć zarządzać firmą lub wysłać tam kogoś ze swoich pracowników?

Analogicznie jest z ŁKS. Oczywiście nie wiem, na ile władze miejskie ostrzegały przed bankructwem (jeżeli w ogóle są od tego) i czy grzały się w blasku klubu, gdy ten był w szczytowej formie.

To co napisałem przedtem: Gdy ŁKS upora się sam ze swoją przeszłością, wtedy można zastanowić się nad współfinansowaniem klubu przez miasto.

Słuchajcie, nie podpalajcie się już naprawdę. 24 lipca to będzie koniec naszego kochanego ŁKSu a zarazem początek nowego klubu który będzie się odradzał z upadłości. Dlaczego?
Miało wejść JBB rozmowy( no może nie rozmowy ale obietnica była złożona) a że nie wejdzie już to wiadomo dlaczego. Jeżel ichodzi o Żubra to po temacie już dawno.
Browar Łomża ma jedno stanowisko zgodne z Ratuszem:...."wesprzemy nowy ŁKS który będzie "czysty" bez długów" pewne słowa które wszyscy znają.
Teraz problemem jest czy znajdą się ludzie co zarejestrują np. ŁKS 1926 Łomża, czy będzie komu poprosić PZPN o możliwość zaczęcia od Okręgówki a jest to możliwe, przykładem Odra Opole która zacznie od 4 ligi.
Do tego trzeba się przygotować już teraz.

Analogicznie jest z ŁKS. Oczywiście nie wiem, na ile władze miejskie ostrzegały przed bankructwem (jeżeli w ogóle są od tego) i czy grzały się w blasku klubu, gdy ten był w szczytowej formie.

Nie powiedziałbym że tak analogicznie. Piwo Łomża jest własnością duńczyków którzy chcą napchać Swoje dupy a ŁKS można powiedzieć jest częścią tego miasta. Oczywiście ja np nie wymagam że P. Brzeziński wyjmie kase i po prostu da ale ludzie prezydenta byli w zarządzie i ludzie prezydenta byli z klubem gdy ten osiągał sukcesy. A teraz? Szkoda gadać...

ŁKS Łomża 1926

A-Z zapomniałeś dodać,że ludzie prezydenta byli w klubie (w zarządzie), gdy ten zaczął już popadać w to, czym jest teraz!

Będzie ŁKS PERSPEKTYWA !

Po co piszesz takie posty bez sensu??
A co do sponsorowania miasta to Marcel masz racje - miasto nie moze splacac dlugow do ZUS, US itp... Ale dlaczego wszyscy od czasu kataklizmu w Klubie nikt z miasta nie ruszyl dupy na pomoc dla Nas!! Jak wszystko bylo ok, panowie z Ratusza spacerowali w szalikach i pokazywali jak to bardzo kochaja oni Nasz LKS ( sory ale nie mam polskich liter )
A co do potencjalnych sponsorow to byla mowa o - Tyskie, - Zubr, - i ostatnio Browar ... Po 24 lipca bedziemy wszystko wiedzieli.
Nigdy nie zginie !

miasto jest od sponsorowania jak **** od srania, na co oni te pieniadze wydaja na swoje grube tylki i na kolejny budynek ratusza a utalentowana mlodziez dalej bedzie chlac i cpac po katach , 2 orliki na 60 tys miasto i oni szczzesliwi , ku..wa parodia......

Who's Your daddy?!!!

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org