Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Wiza |
Witam wie może ktoś ile się czeka z ambasady na przesyłkę paszportu z wizo to ważne przez DHL ? PS.Kto ma okazje niech jedzie do ambasady dają wizy każdemu wyjątek żeby ktoś nie dostał Życie to nie bajka to jest jebał ka każdego dnia
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Wiza |
Teraz to niech się w d...ę pocałują.
|
|
Czeka sie do czterech dni:))
|
|
he he dobre pewnie nie mają ludzi do pracy a z tego co wiem to jednap praca polaka jest tam ceniona że wszystko zrobi.
|
|
sarenka dzięki oby tylko dotarł do czwartku
|
|
Do tygodnia się czeka, tzn. 5 dni roboczych. No teraz chyba wszyscy dostają xD
|
|
a nie wiecie ile jest wazne zaproszenie??
|
|
napewno dotrze :))
|
|
zaproszenie ważne jest rok czasu...
|
|
w ***** mam vize amerykanskoł w zyciu tamuj nie pojade nawet jak mie zaplaco Dzeyson
|
|
a czego tam jechac? Pracowac chcesz? To lepiej jedz na truskawki do Niemiec lepiej na tym wyjdziesz. Ameryka to juz przezytek.
|
|
Fakt, USA przereklamowany kraj, rzeczywistosc jestem tam zaupelnie inna... Zalezy tez od dzielnicy. Duvall chyba pół roku, ale pewnosci 100% nie mam!!
|
|
No i jest ciężko z pracą jak to wszędzie:(
|
|
z praca jest do dupy teraz, nie masz nic nagranego to nie ma sensu jechać, na wizę czekasz 5dni roboczych, zazwyczaj przychodzi po 3-4dniach, a zaproszeniem możesz sobie tyłek podetrzeć, wcale nie patrzą na to, nie te czasy
|
|
no nie powiedziałabym, że sie wiecej zarobi na truskawkach w Niemczech niz w USA, nie ma porównania, no moze fakt trzeba sie jakos zakrecic, bo poczatki sa wszedzie trudne, a jednak tam polak nawet majac mgr, tam jedzie i jest nikim, ale zarobki niestety sie roznia, czego w Łomży sie mozna dorobic pracujac za 1000zl miesiecznie-niczego, a tam znając język i znając ludzi można wiecej, oczywiście nie pojdziesz za biurko bez ukonczonych tam studiow, ale mozna szybciej cos mieć nawet w tych czasach, a już miesięczne utrzymanie tam i u nas powoli staje sie porównywalne, no a co do tej wizy, to fakt dostaja ludzie, chociaż moja koleżanka i tak nie dostala, ale ile ludzi odpada w trakcie odprawy w USA, teraz bardzo dużo ludzi cofają w Stanach, a już w tym wypadku to trzeba myślec, co sie mówi, a tak w ciemno do znajomych, nie znając języka to faktycznie nie warto jechac, bo czeka cie sprzątanie lub praca na budowie, no można zarobić pieniądze na tym, ale to jest ciężka praca i z czasem więcej sie zacznie wydawac na lekarzy
|
|
a co jest złego w sprzątaniu czy pracy na budowie, przynajmniej kasa konkretna. No chyba ze wolisz starym zydówom d...y podcierac. O pracy w biurze czy typowo amerykanskiej fabryce zapomnij nie majac zielonej karty lub pozwolenia na prace.
|
|
wizna to fspaniala krajina
|
|
Na zaproszeniu powinno pisać do kiedy ważne, jest to różny okres. :)
|
|
wize siem bierze nie tylko po to by jechac tam pracowac. turystycznie tesz morzna tam jechac. a jest co zwiedzac. zobaczyc na wlasne oczy Grand Canion, Zion albo wodospady w Yosemite to niezapomniane wrarzenia jedyny prawdziwy jasio :}
|
|
Dobrze "jasiu_smietana" powiadasz ! jestem bardzo ciekawy dlaczego wszyscy zakładają że od razu jedzie tam ktoś aby pracować, nie mierzcie innych swoja miarą !!!!
|
|
ja napszyklad bylem w ósa na komcercie dj tjesto w takiej wielkiem sali gdzie bylo dórzo balkonóf jak w blokó zaplacilem 60 dolaruf ale bylo wartom ,bylem tam tesh na six flags sóper wrarzenioa ze o pani mórzynce ktura óslugi sfiatczyla na miejscó nie fspomne..ale tesz pracowalem tam na poló golfowym :(( i nalalem ropy do wuzka i lecial niebieski dym i mósialem za karem grabkami zagrabiac ;))) ~~naprawde wartom tam pojehac polecam goronco~~
|
|
vivera nie patrz na innych z własnej perspektywy, chyba z mojej wypowiedzi wynika, że jakbym taką pracę miała wykonywac to bym nie jechala, więc nie oceniaj czyjejs wypowiedzi jezeli nie znasz sytuacji, bo z Twojej opinii wynika, ze troszke posiedziales i wrociles z powrotem, albo znajomi Ci cos tam powiedzieli
|
|
wiekszosc z was nie byla a sie wypowiada ;)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |