poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Xbox360 Arcade w Łomży

Witam czy wie ktoś , gdzie w Łomży można dostać Xboxa 360 Arcade w cenie do ok.800 PLN , bo byłem w Media Expert i Avansach a tam są po 899.Drugie pytanie czy jest w Łomży jakaś osoba zajmująca się przeróbką napędu Lite-ON bo mój znajomy przerabia jedynie BENQ/Samsung i Hitachi lecz Lite-Ona nie robi.Wielkie dzięki za ewentualne namiary na sklepy gdzie Arcade jest <800 PLN i za osobę zajmującą się Flashem LiteOn'a.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Xbox360 Arcade w Łomży

hey z kolei ja już ma xboxa premium i coś ostatnio zaczął mi się wieszać. Nie jestem pewien czy to nie wina systemu-czy należy wgrać nowy. Jeśli ktoś się orientuje proszę o info

w białym jest taki koles, 13488053

W sumie torche nie na temat, ale ze planuje zakup xboxa to zapytam:

Czym sie w sumie roznia poszczegolne wersje xboxa? Jedynie dyskiem twardym, jakimis dodatkowymi padami, ewentualnie grami?

jak zapewne się domyślasz im droższy tym lepszy:)tylko że wraz z ceną rosną możliwości i tak np elite ma już port hdmi wiec teoretycznie lepsza jakość obrazu, no i pojemności dysku( z tym że musisz się zastanowić jaki dysk będzie ci potrzebny) no i z tego co wiem w podstawowej arcade nie można grać po sieci

Bzdury bzdury i jeszcze raz bzdury. Każdy X to te same bebechy(płyta Jasper) lecz w Arcade w płytę wbudowana jest memorka. Premium to taki sam sprzęt jak arcade lecz posiada chromowaną tackę, hdd, headset, kabel internetowy i kabel do HDTV component.Elite to czarny Xbox z HDD 120 GB czarny headset, kabel internetowy, czarny pad,kabel hdmi, kabel component.

każdy x360 ma wyjście HDMI, najlepiej brać Jaspera 150w, ale niestety w Łomży ich nie ma (chyba ze się gdzieś ostatnio pokazały) są tylko Falcony 175W, ten też jest niezły ale trzeba uważać bo ostatnio w Media widziałem stare modele z zazilaczem 203W te są strasznie awaryjne

Dzieki VIP .

Wcale nie wiadomo czy Jaspery sa takie dobre. Wiele osób skarży się na błąd E74. Jasper ma i CPU i GPU wykonane w technologii 65nm a Falcon ma CPU w 65nm a GPU w 90nm czyli jest teoretycznie w gorszej technologi Falcon zrobiony, ale dokładnie nie wiadomo jak z tym jest. Ja mam Falcona 8 miesięcy i żadnej zwiechy.

a co chcesz przerobic w tym liteon? region usunac? jaki model?

A ja mam Falcona i pożył 11 miesięcy i 3 tygodnie zanim wywalił E74. Nie był katowany długo(najdłużej grałem na nim 3 h pod rząd) lecz pojechał do Microsoftu. Gdzieś wyczytałem , że Falcon to 65 nm Cpu i 80 nm GPU(a nie jak większość ludzi pisze 90 ). Przeróbka Lite-On'a to chodzi mi o flash Iextreme 1.6(bo kumpel kupuje i chcialby miec flasha ale w Łomży nikt tego nie robi a raczej nie chce wysyłać gdzieś w PL).

jezeli chcesz zaoszczedzit pare groszu to moze tutaj cos znajdziesz:)

http://www.adploits.com/2009/06/24/flash-liteon-dg-16d2s-with-ixtreme-1-6-firmware/

A wiec tak. Teraz wszystkie konsole maja wyjscia HDMI ! Ja kupywalem wersje arcade w media expert we wrzesniu 2008 kosztowalo 777 zł wiec teraz cena poszla w góre ;/ Siedzi w nim naped Lite-On i wyslalem do typka z Bialego zeby mi wgral iXtreme 1.5. Chodzi idealnie tylko zacinaja sie filmiki na gorszych plytach. I ZAL MI SLUCHAC NIEKTORYCH OSOB JAK MOWIA ZE JASPERY SIE PSUJA BO TO NIKOMU SIE JESZCE NIE ZDAZYLO !!

Tu masz numer gg do tego typka 13488053

I KAZDY XBOX ARCADE MA PLYTE JASPERA !!

po co do bialegostoku wysylac:) jak w lomzy to robia

Niestety nie zaoszczędzę bo potrzebny CK3 jest flash to ja potrafię zrobić samsunga/benq/hitachi lecz do LiteOn'a brak sprzętu.Znajomy co kupił X'a ma Jaspera i Lite-On'a.

Kazdy JASPER MA LITE-ON

co ty piszesz;p do liteona nic nie potrzebne podpinasz pod komputer..... i dzialasz:)

Fajnie by bylo zeby tylko podlaczyc... To nie jest przez USB tylko trzeba konsole cala rozebrac i jescze trzeba miec sprzet

potszeba spzet gasniczy

!

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org