Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Stypendia na studiach |
Czy slyszeliscie cos o stypendiach dla studentow (1000zl co miesiac) na Wydziale Mechanicznym na Politechnice w Białymstoku? Kolega ktory tam studiuje mowil ze dostanie 44 studentow na mechanice i 20 na automatyce. W Lomzy podobno tez jakas uczelnia dostala z ministerstwa takie dofinansowanie?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Stypendia na studiach |
W Łomży PWSIP
|
|
tu jest info na ten temat http://www.pwsip.edu.pl/www/index.php?option=com_content&task=view&id=755&Itemid=107 ________________________________ Myślę, mówię i znikam, a ty będziesz wnikał w treść tego tekstu.
|
|
Piękne perspektywy dla zdolnych osób rozpoczynających studia i warto z tego korzystać. Pamiętajcie jednak, że dla przeciętnych studentów może się to okazać kulą u nogi, jak to miało miejsce na PB, Wydział Budownictwa, nie spełniasz kryteriów oddajesz kaskę i wtedy przychodzi rozczarowanie.
|
|
Maria68 "...nie spełniasz kryteriów oddajesz kaskę ..." jak to rozumień? czy to znaczy że do końca roku czy studiów trzeba utrzymać poziom nauki który uprawnia do pobierania stypendium? ________________________________ Myślę, mówię i znikam, a ty będziesz wnikał w treść tego tekstu.
|
|
tak właśnie jest, Trzeba mieć odpowiednio wysoką średnią z całego przebiegu studiów. Wiem bo mój kumpel na budownictwie po pierwszym roku nie dał rady wyciągnąć średniej chociaż w ogólniaku dobrze się uczył i musiał oddać osiem tysięcy plus odsetki. Te kryteria są jakieś głupie. Po co dawać kasę, kiedy się ją potem zabiera, bo trzeba mieć średnią z kosmosu? Ten pomysł to jakiś chłit matetingowy widocznie ;-) _____________ Polska gola!!!
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |