poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Zycie"Made in Łomża"

Nie dosc ze w tej dziurze nie ma gdzie sie przejsc, nie dosc ze drogi sa najgorsze jakie widziałem( wszechobecne dziury które mijam juz od kilku lat a starzy ludzie to juz od klikunastu. Nie dosc ze...aj tam narzekac by mozna i wymieniać tysiac przykładów.

Ale to juz mnie wkur...ia ze w Białym ludzie wiecej zarabiają od nas nawet srednio 2 razy a płacą mniej za większość rzeczy. Np co by tu rzucić????Ostatnio byłem w Auchan w Białym kupiłem fiety z pewnej rybki dałem 8żł/kg a w biedroneczce przy kauflandzie takie same 11.4zł/kg

A nasi kochani radni z panem prezydentem na czele od paru juz lat kreca jak by tu wstrzymać reala czy inny hipermarket bo tak sobie zycza nasi kochani przedsiebiorcy z małych sklepików. dobrze chociaż ze te małe inwestycje sie zrealizowały i mam nadzieje ze ta cała veneda bedzie taka jak mysle a nie kolejny zlepek kichackich sklepów w których ciezko cos kupic!!!!!!!!!!!

Pozdro dla wszystkich co sobie mysla ze im sie dobrze mieszka i pracuje w łomży, to niby wszystko jest ok heheheh zenada jak w artykule...

http://www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090604/REG20/142565162

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Zycie"Made in Łomża"

eee wazne ze pan prezydent sprowadzil nam 1000 czeczenów nie narzekaj z czegos trzeba im wyplacac po te 2 tys na mies

wielka Pani się znalazła..fiufiu jak Ci łomża nie pasuje to przenieś się do Śledziowa
a hipermarket w centrum miasta to przegięcie i tak nie da się przejechać tymi ulicami w godzinach szczytu w tej chwili a co by było później

te same spiewki jak ci sie niepodoba to sie przenies, zato tobie napewno sie podobaja dziurawe drogi , płaca i wieksze ceny od bialegostoku. Smietnik zamiast domu by wam podrzucili to byscie w nim zamieszkali bo to przeciez wasza lomza

Zaara pusta samotna idiotka :)

Garfield a co Tobie tak w łomży fajnie sie żyje?? jest na co ponarzekać to ludzie narzekają

Narzekajmy więc...to takie polskie ;-]

W miejsce hipermarkietu powstają jak grzyby po deszczu mniejsze markiety które są wiekszym zagrożeniem niż Weneda. Tyle lat się mówi o budowie tej Wenedy i cisza!!!!!!? A w Białymstoku nikt nie protestuje błyskawicznie powstają duże markiety, Auchany już są 2 i to blisko centrum nie mówiąc o innych. Nic dziwnego że nikt nie chce inwestować w tej zakichanej Łomży, która staje się dulszczyzną i prywatnym folwarkiem ludzi z ratusza pilnujących chyba tylko własnych stołków. Ostatnia chyba ich kadencja a szczególnie nieudacznika prezydenta.

Fakt niema gdzie tu iść....
Ale na drogi nie narzekaj bo wystarczy przejechać się po Polsce i uwierz jest gorzej...
Jeżeli masz narzekać to może tą energię wykorzystaj trochę inaczej...
Wystarczył by tylko dobry przedsiębiorca..
I mogło by się tu pozmieniać.. mamy tyle ciekawych miejsc... trzeba by tylko je jakoś zagospodarować.. (wieża Ciśnień, forty, a nawet rzeka Narew)
Dziwi mnie też że piszesz na swoje miasto "dziura"... Chyba nie znasz tego miasta... To nie "dziura" jest tylko źle zagospodarowana..

http://www.youtube.com/watch?v=MC2CMUueLZU&feature=channel_page

Jeżeli chodzi o zarobki... Nie będę się wypowiadał (według mojej wiedzy nie wiele sie różnią od Białego- ale jest to mała wiedza)

Jedyną przegraną jest rezygnacja, wszystko
inne, to krok naprzód..

Jeszcze jedno...
Czy dla was jedyną rozrywką są Galerie i Markety ??

Jedyną przegraną jest rezygnacja, wszystko
inne, to krok naprzód..

I o to wlasnie chodzi...

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
to czego pragnę to świat bez granic."
Chocolate Spoon

Przecież mamy kluby na wysokim poziomie, dobre drogi, 2x skate park, 3 parki, linie MPK, taksówki, Las Jednaczewski, plaże, Biedronki, Browar, TmT, Drukarnie, Wiomar, dużo Rond, Bielicko, która dumnie zasiada w centrum miasta, dużo Kościołów z Katedrą na czele, w niedalekiej odległości skansen, kolej towarową, rynek czerwony oraz handlowy, PKS, nieliczne ścieżki rowerowe, rozpadający się ŁKS, 2 mosty, góre Bone, aspracje do Via Baltiki, McDonalds, pizzerie, szpital, straż pożarną, policje, fotoradary, pogotowie, internet bezprzewodowy oraz przewodowy, Południe miasta okalają pola uprawne, można odwiedzić Giełczyn oraz Zawady i obejrzeć tam krzyże, do których pielgrzymuje tamtejsza ludność, eskie, rmf maxx, wieze ciśnień, dużo pomników np. Pomnik Stacha Konwy, forty, teatr, kino, Gazetę Współczesną, Kontakty, Gazetę bezcenną, niedługo 2x basen, drogi: 61, 63 - krajówki oraz 3 wojewódckie - 645, 677 i 679, Zespół Muzyki Dawnej "Voci Unite", Zespół Pieśni i Tańca "Łomża" , Łomżyńska Orkiestra Dęta, mamy Katolicką wspólnote Gloriosa Trinita, muzeum Północno-Mazowieckie, Międzynarodowy Festiwal Teatralny "Walizka" , Festiwal "Sacrum et Musica", Festiwal Muzyczne Dni "Drozdowo-Łomża", Ogólnopolski Plener Malarski, Ogólnopolski Turniej Tańca Towarzyskiego o "Puchar Prezydenta Łomży" , Ogólnopolski Turniej Tańca Towarzyskiego o "Mistrzostwo Łomży", Ogólnopolski Turniej Tańca Młodzieżowego "Wirująca Strefa, Ogólnopolski Konkurs Krasomówczy im. Hanki Bielickiej , ZUI Novum Sp. z o.o., Zakłady Spożywcze "Bona" Sp. z o.o. , Przedsiębiorstwo Ochrony „Purzeczko” Sp. z o.o., PEPEES S.A. , Łomżyńska Fabryka Mebli Sp. z o.o. , Domel, salon samochodów nowych jak Skoda, Dacia oraz liczne komisy, Odrestaurowane kamieniczk, hale targowo rodem z 1928, :L: (nauki jazdy), cmentarze, jestesmy powiatem grodckim troche rzeczy mamy

Łomża, Łomża, Łomża . . .

mistrz418 - widzisz :D ale dla niektórych to i tak za mało :P

do adamosxx

Czeczenie dostają pieniądze z budżetu centralngo a nie budżetu urzędu miejskiego wiec prosze nie podawać niesprawdzonych informacji

---------------------------------------------------
Ja też potrafię w mordę bić!

- Marszałek J. Piłsudski do endeków sprzeciwiających się
kandydaturze G. Narutowicza na prezydenta.
---------------------------------------------------

WaWa forever!!!

Pomysłowo.

o i nawet anglik się trafił WAWA FOREVER !!! WAWA ZAWSZE LUB NA ZAWSZE :-) a co w tej jebanej warszawie ?? Może i kasa większa ale jak ktoś ma na 8:00 do roboty to już o 6 albo wcześniej już musi ruszać a jak ktoś z buta to już lepiej nie mówić

do ryba 22.

W jakim ty świecie żyjesz. przecież to jest logiczne, że nikt nie chce by powstawały sieci dużych sklepów i hipermarketów. Zauważ, że w większości Ci to mają jakieś wielkie biznesy, te małe i większe sklepiki, działalności gospodarcze i czerpią z tego ogromne zyski - to są często radnymi, samorządowcami, należą do jakiść parti, ugrupować społecznych. Ja im się nie dziwię bo też bym sobie chleba nie odbierał, Ci ludzie wiedzą co robią. nigdy się to nie zmieni, bo siedzą tam od upadku komunizmu, przez tyle lat się nic nie zmienia!Niestety. Dlatego jak Ci się to nie podoba tak bardzo, może znajdziesz lepsze perspektywy na życie w innym zakątku Polski. Droga wolna - tylko myślę że chęci brak.

Jak ktos sie odezwie ze poza lomza jest lepiej a tu jest syf kiła i juz nie powiem co jeszcze to zaraz teksty warszawiaczku, sledziku. Tylko nie rozumiem tego oburzenia wielkiego tych co tak bronia lomzy, nie ma sie co oszukiwac, w takim tempie rozwoju to my bedziemy ostatnim miastem w wojewodztwie bo nawet zambrow ciagle dziala. A my takie pieniadze ladujemy w jakies smieszne fontanienki na starym rynku jak tam dalej po 17 to kazdy sie zwija z pracy do domu i ma w dupie co sie tam pozniej dzieje :) kolejne kokosowe pieniadze bulimy na ciagle remonty drog, corocznie problem powraca, ale oczywiscie lepiej tak co roku sie bawic niz za wszelka cene dazyc do budowy obwodnicy (ot radziecki sposob myslenia - przynajmniej zawsze jest cos do roboty w sezonie - jest sukces, maleje bezrobocie!:)) .. dzis nawet w polsce spora liczba miast o podobnym areale jak nasze ma obwodnice, nie musi co roku wydawac grubych milionow na remontowanie ulic, ma cisze, spokoj, zero tirów, nawet powietrze jest czystsze :) w to miejsce otwieraja multum rzeczy w ktorych przejezdni zostawiaja pieniadze. Tak szczerze to wstyd kogos do siebie zaprosic. Przykro to mowic ale taka jest prawda. Na basen nie pojdziesz bo nie ma, a jak byl to taki ze nie trzeba komentarza. Tematy o naszych klubach ciagnie sie w nieskonczonosc :), do "parku" strach isc z dziewczyna bo czeczen dostajacy 2k na miesiac przyp***** Ci jeszcze butelka w glowe albo pochwali sie nowiutkim bazarowym scyzorykiem :) wyjdziesz posiedziec w jakims lokalu w tygodniu - puchy. Wystarczy wyjsc na spacer po miescie i zobaczyc jak wielce tetni zyciem po godzinie 18. Chociaz moze lepiej jechac samochodem, przynajmniej nie natkniesz sie na bandy wynudzonych malolatow dla ktorych otwiera sie te dostepne boiska sportowe, oczywiscie sa strasznie dostepne ;) Z drugiej strony strach i samochodem, bo mozna urwac kolo w dziurze na srodku skrzyzowania , czego bylem swiadkiem (woj.pol x sikorskiego) :D Bez duzych sklepow ktorych wlodarze nie pozwalaja wybudowac od 10 lat mamy najwieksze ceny w podlasiu, slyszalem ze nawet jestesmy dosyc wysoko w skali kraju, w koncu mozemy czyms zablysnac prawda?:) a zarobki najnizsze, prace dostaniesz tylko po dobrej znajomosci. Zakupy naglej potrzeby robimy tylko na stacji beznzynowej :) o cenie benzyny w lomzy tez trzeba mowic;D? czy to nie jest smieszne? absurd goni kolejny absurd. Z mila checia poczytam miliony tekstow, ze sledzik albo warszawiak, ale bede szybszy - lomzyniak :) duze miasta wcale mi sie nie podobaja, ale to co sie u nas dzieje nie miesci sie juz w zadnej skali :) mozna bronic lomzy, ale trzeba troche samokrytycyzmu, jak cos jest brudne to sie nie mowi ze jest czyste, bo jest brudne :p potezny + dla browaru lomza bo to jedyny dynamicznie rozwijajacy sie element miasta, tego nikt nie zaneguje, bo rozmach reklam promocji tej marki w skali kraju i nawet nieco dalej jest imponujacy :) w koncu wzial sie za to ktos z zewnatrz, efekty natychmiastowe :) czas antenowy reklam bez zarzutu :D moze pojde sie pomodlic zeby w lomzy bylo kiedys inaczej, a to nie bedzie trudne, bo kosciolkow to u nas jak grzybow po deszczu, na moim osiedlu ze 4 ;D

! co?

dodam i ja swój "krzyżyk" - bardzo o litość proszą takie stwierdzenia, jak "market w CENTRUM"... proszę Państwa, bez zbytniego zapatrzenia w większe miasta - powierzchnia Łomży stanowi zaledwie część tych miast... jeśli w ten sposób będzie się szukać lokalizacji dla czegokolwiek (szukając peryferiów)... 2 kilometry od proponowanej Venedy (czy jak tam to miało się nazywać) jest już most i koniec Łomży...
ale odbijmy od tematu marketów - co powinno być w takim centrum? stacje paliw, składy opałowe, kluby czy kościoły? na marginesie... czy ktoś jeszcze jest zdania, że to wymknęło się spod kontroli? Łomża zaczęła się jakiś czas temu dynamicznie rozrastać i nikt wówczas nie przewidywał, że będzie brakować parkingów, że jakiś klub będzie w nieodpowiednim miejscu, że z dworca PKP zrobiony będzie bazar...
nawet lubię naszą Łomżę, choć spotykam często oszołomów i chamów, ale na poważniejsze zakupy jadę do stolic...
a kultura? teatry, kina? życie pokazuje, że nawet wypożyczalnie filmów można policzyć na palcach dłoni... konia z rzędem temu, kto przebije internet, gry wideo na tyle atrakcyjnie, że i pod klatką nie będzie się chciało dzieciakom stać...
nie jest tragicznie, moim zdaniem, ale i nie jest tak dobrze, żeby zmieniać tylko jedną kostkę brukową na drugą i wpierać, że coś się robi dla ogółu...

proponuje wybudowac jeszcze z 5 kosciolow , 3 kaplice i otoczyc miasto cmentarzami .
i zmienic nazwe portalu bo jak widac od dluzszego czasu co drugi atrykul to o kosciele i czarnej mafii
cale szczescie ze sie wynioslem z tej dziury

Skandal ma rację. Ja dodam jeszcze jedno. Łomża jest miasteczkiem, któe niestety SIE NIE ROZWIJA. To, że buduje się coraz więcej bloków( chociaż i z tym ostatnio już przystopowało) nie świadczy o rozwoju tego miasta. Mieszkania wykupowane są przeważnie przez ludzi, którzy albo mieszkają za granicą, albo chcą zarobić na wynajmie i zainwestować kasę. Mniesza część jak obserwuję to "młodzież" zakładająca rodziny. Gro ludzie młodych stąd wyjeżdża z prostego powodu - BRAK PERSPEKTYW. Galeria czy markety tu niewiele pomogą. mogą jedynie przyczynić się do tego że naszym emerytom pozostanie więcej grosza w portfelu bo to co się dzieje w sklepach osiedlowych zakrawa o hańbę. Kinder niespodzaianka w Kauflandze złoty siedemdziesiąt czy jakoś tak, natomiast w sklepiku osiedlowym prawie 2,50. Skandal. Trzeba to zmienić. A tu pole do popisu naszej władzy, która wybieramy co kilka lat!

kosciolow jeszcze dostawia rad tez przybedzie a i jeszcze chyba nie na kazdym osiedlu jest biedronka. wiesz jaki to wypas spacer do biedronki po zarcie dla psa zapakowane jako krakowska itp.
Lubie te miasto bo ma naturalny urok w sobie ale te b..ny z ratusza nic tu nie zrobia by poprawic byt ludziom. ceny mieszkan tez sa jak niewiadomo gdzie a z praca ciezko. wszyscy co jeszcze u mamusi na garneczu to im nie przeszkadza

Żeby powiedzieć ze Łomża jest ble trzeba zobaczyć inne miejsca nie przez szybę z samochodu ;) Wszędzie jest fajnie ! każde miejsce ma swoje wady i zalety dodatkowo trzeba sobie radzić słabe drogi wiec jeżdżę terenówka np. a markety czy galerie ludzie opamiętajcie się ! Jedyna szansa dla tego miasta są przedsiębiorstwa produkcyjne one głównie generują miejsca pracy i ciągną resztę gospodarki .

trudno nie przyznać racji, Absracts (choć nie każdy zaraz terenówką śmigać może)...

od dłuższego czasu obserwuję ten przepływ ziomków przyjeżdżających na "wciasy ze Warsiawy i dalsich okolec" ;) i do tych marzeń o przemyśle w Łomży dodałbym, jak sądzę bardziej realne, rozmyślania o turystyce... tyle, że "Plac Czerwony" przed coraz to nowszym ratuszem ich tu nie zatrzyma... starówkę, owszem, mamy coraz piękniejszą (podczas ostatniego spaceru spotkałem nawet kilku "nietutejszych" na ławeczce Pani Hanki!), tyle, że to wciąż za mało...

lubię łomżyński klimat... tu nie śmiga się samochodami w środku miasta po 100 na godzinę... pewien mój znajomy "krawat" (nic złośliwego) fajnie to określił, że gdy wjeżdża do Łomży to wszystko zwalnia, jak w specjalnym filmie... nawet Marek Sierocki w liście przebojów "3-ki" zachwalał nasz gródek! ale skansen jest nowogródzki, a Jedwabne... no, cóż... :) czy Łomża musi już zawsze tylko leżeć na szlaku dokądś?

Do lubama...

W jakim ja swiecie zyje?
Ty sama przeczytaj co ty piszesz!!!Normalnie szok!!!!!!!! Własnie o to mi chodziło, własnie to jest najbardziej pojeb...ne ze ludzie wiedza jak jest i gów.o z tym robia. Jestes przykładem wielu ludzi którzy godza sie na to jak inni nimi kierują.
ja jestem za marketami jest to inwestycja w komunikacje tez to drogi lepsze prznajmniej gdzie niegdzie, zakupy tansze w dyskontach i moze jakies kinko fajne bedzie, miejsce na posiedówke ot tak sobie.
a na tych co tam o nich piszesz i o ich chlebie to mam to głeboko w dup..e co im tam bedzie tak samo jak im to w dupi...e jak mi jest.
W sumie to jest temat rzeka, ja wiem tylko jedno w łomzy potrzebne sa zmiany w ratuszu ci starsi panowie tylko na siebie i swoje potrfele patrza nie sa kreatywni nie rozwijaja miasta blokujac inwestycje bo kolega przedsioebioca ma interes i nie pozwola aby konkurencja była.
a kogo to obchodzi ze to zniszczy lokalny rynek małych sklepów jak market bedzie??? ja mam to gdzies a taki jest rynek- konkurencyjny.
W ratuszu musza zasiasć młode kretatywne osoby z perspektywami i checia rozwoju miasta. ratusz musi sie zmienic!!!!

A przez takich jak ty nic sie nie zmieni.
bo prosze jaka rada hehehe
"Dlatego jak Ci się to nie podoba tak bardzo, może znajdziesz lepsze perspektywy na życie w innym zakątku Polski. Droga wolna - tylko myślę że chęci brak."
Chęci to brak tobie ale mam nadzieje ze przyjda jak w rozumie sie troche poukłada.

Wcale jeszcze inna beczka naprawde bardzo zauważalny w łomży jest odróżniajacy sie wyglad osób. Jestescie poprostu niezadbani, brzydcy jacys tacy widac po was wielkie przepracowanie na roli czy w tych zakładzikach po 12 godzin, zniszczeni tym wszystkim. wygladacie jak robotnicy poprostu.
takie cos mozna zauwazyc jak sie pochodzi po wiekszych miastach i porówna was do osób z nich.

to jest oczywoscie w ogóle bo czasami zdarza sie jednostki, młode moze dlatego nie zniszczone. no albo zony lub sami nasi kochani wykorzystujacy przedsiebiorcy co to im powinnismy pomagac aby sie rozwijali. a oni nam zarobki ponizej najnizszej krajowej w zamian dadza hehe

ale w sumie ok bo w dup..e to mam i wybyłem z tego skorumpowanego i marnego miasta.
zycze powodzenia dla większości ludzi pracujacych po 12 godzin w 7 dni w tyg. którzy z przepracowania nawet nie chca i nie maja sił aby pomyslec co sie wokół nich dzieje akceptujac to wszystko.
zreszta widac to na wyborach jak jakies sa frekwencja jak na lekarstwo i czemu tu sie dziwic jak koledzy zagłosuja na kolegów bo reszta na wybory nie przyszła heheheh

zgodze sie z tym ze w ratuszu niezbedne sa zmiany bez tego nic sie w tej lomzy nie poprawi a hipermarket ale taki prawdziwy pomogl by wielu ludziom a nie pseudo markety biedronki

co do naszych "byznesmenów" to ma racje ceny jak k u r wa w londynie duzo drozej niz w bialym a czesto drozej niz w wawie to jest przegiecie

Who's Your daddy?!!!

Jesli chodzi o porownanie naszych drog do bialostockich, to musze stanac w obronie naszego miasta. drogi mamy duzo lepsze, a zimą lepiej odsniezone. kursuje miedzy tymi dwoma miastami regularnie od ponad 6 lat. Np. bialostocka ul. Jana P. (ta pierwsza od strony Łomży) to tragiczne nieporozumienie. a na osławioną Lipową narzeka całe śledziowo.

Nie oznacza to, że drogi mamy dobre. Nie odstajemy pod tym wzgledem od reszty Polski a i może jest lepiej niż w wielu innych miastach.

Od rond się odczepcie, bo spowalniają debili w zdezelowanych beemkach i oklejonych oplach vectrach.

Koscioly? Niech są... przynajmniej choc troche nas jednoczą (od święta).

Biedronki - ceny b. konkurencyjne, nawet w stosunku do rzeczonych auchanów. jak ktos trafil na gazetkową promocje "filetow z pewnej rybki" w oszołomie i na tej podstawie jedzie po innym sklepie, to odsyłam do podstaw marketingu, bo właśnie dał się zmanipulować handlowcom i sieje zamierzony przez nich ferment.

Kluby - no cóż. stosunek jakość/cena i ilość/jakoś wypada żenująco. szkoda gadać. moj komentarz: Łomża - jedyne miasto na świecie, gdzie ludzie tańczą w pubach (yam, rzymianka).

Ale ogólne to lubie tę mieścine. najgorzej wkurwiają mnie pojebani ludzie i chamy bez szkoły. 100 razy bardziej wole na ulicach czeczeńców niz łomżyńskich buraków i pozerów.

No. Az pojade na rundke po miescie chyba - sie tym wszystkim naciesze :]

"Biedronki - ceny b. konkurencyjne, nawet w stosunku do rzeczonych auchanów. jak ktos trafil na gazetkową promocje "filetow z pewnej rybki" w oszołomie i na tej podstawie jedzie po innym sklepie, to odsyłam do podstaw marketingu, bo właśnie dał się zmanipulować handlowcom i sieje zamierzony przez nich ferment."

Tak sie składa ze na marketingu znam sie doskonale. i to jest stała cena jesli taka wogóle istnieje bo tam o jakies grosze okresowo moze sie zmieniac w sumie jak kazda cena w wolnorynkowej gospodarce.
a to jest przykład tylko jednen z bardzoooooooooooooooooo wielu.
sobie sprawdz.
Sprawdz sobie w jakim kartelu paliwowym tankujesz jak masz auto jakie sa ceny u nas i w innych miastach!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

a drogi ok?????????
Juz nie mam słow!!!!!!!!!!!!!

U nas jest taka faza ze dogi do konca powiatu łomzy w strone białego w zime zawalone nawet sola nie sypane a poza juz jest ok i nikt mi nie powie ze to nie prawda bo wiele razy sam to widziałem.
juz było o tym wczesniej pisane wszyscy jada od białego i jakos dojezdzaja w okolice łomzy aby tu na nieodsniezonej drodze wpakowac sie w rów.
nie wiem jak ty tam do tego białego kursujesz???? moze autobanem to nie widzisz tego co sie dzieje.

z tymi zarzadcami dróg tak samo trzeba by pogadac i cos zrobic.
Nie wiem za co ci ludzie kase biora jak nic nie robia nawet z ciepłego biurka w zimke nosa nie wyjmnie czy jest ok czy nie. a wypadki z tego tytułu jak sa to ze to napweno nie z tego powodu.

nie pisalem przeciez o paliwie. no ale dobra...

w tym tygodniu (czwartek) tankowalem na nowogrodzkiej gaz (jakosc bdb) - 1,54. orlen w jeżewie w piątek - 1,62. dalej w białym ceny różnie, między 1,54 a 1,65.
a na benzyne i diesla nie zwracam uwagi, więc się nie wypowiem.

co do odsniezonej drogi łomża - wizna - jeżewo. droga nie jest tak uczęszczana, jak ta dalej za jeżewem, bo tam to już nr 8, czyli wawa - bstok.
nie ma co się dziwić, że jest gorzej w stronę łomży. no ale pisalem o śródmiejskich drogach więc tu podtrzymuję opinię.

wystarczy wyjechac nie tak wcale daleko zeby zobaczyc ze ropa i benzyna sa wszedzie 25-45gr tansze :P

! co?

a chodźby ciuchy nie dość że mały wybór to ceny prawie 1/2 wieksze niż w wiekszych miastach

ja tankwałem gaz w łomzy na orlen czy statku było po 1,75 w piatnicy 1,7 a w białym w tym samym dniu ponizej 1,7 wszedzie.

a co to ta droga ze mniej uczeszczana to nie nalezy sie jej odsnizac czy co? zreszta ona tez jest pod nadzorem osoby z generalnej dyrekcji z tym ze odcinek do konca powiatu od łomży w strone wizny jest kolesia z łomży a dalej z innego miasta nie wiem dokładnie czy z białego czy z innego mozna to sobie sprawdzic al mi sie nie chce.

jest poprostu lipa jak nic w tym miscie pod bardzo wieloma aspektami.
niby tylko mieszkania tansze sa ale czy warto tu mieszkać?????????????//

Denver Anglik to twój stary,a może czeczen?
WaWa forever! Mógłbym i przycinać z buta.Jeba** Łomża nigdy nie dorówna wawie.Tu jest zycie kureskie tam królewskie!

Pomysłowo.

bez jaj panowie, nie porownujcie wahan cen ropy i gazu :P rozbieznosc cen ropy jest duzo wyzsza niz gazu, bo w tym drugim wypadku duzy spadek znaczylby prawie granice oplacalnosci :p a 65% ceny benzyny i ropy to akcyzy i cła :P

! co?

w wiekszosci masz racje dra jak cholera ale drogi Białystok ma zdycydowanie gorsze od naszych u nas to jeszcze w miare tez rewelacji nie ma

a ***** te złodzieje co sprzedają auto gaz to sie umawiają ze soba i dlatego mamy najdrozszy prawie w kraju

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org