czwartek, 28 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
składki KRUS

jakie sa skaldki krusu na kwartal ? i co trzeba zrobic zeby przejsc do krusu jakie trzeba spelnic wymagania.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: składki KRUS

nie wyjmujesz słomy z butów i rejestrujesz się jako oracz z pięcioletnim stażem wyrzucania gnoju z chlewa na swoje minimum hektarowe pole,wysokość składki ok 250 pln

Tesz tak uwarzam.

Zlikwidować krus- niech chamy płacą uczciwe składki i podatki a nie udają biednych. Wieśniak sprzeda świnie da w łapę lekarzowi i jest traktowany w szpitalu lepiej od tego co opłaca zus przez całe życie-czyli ma wkład w kasę chorych nieporównywalnie większy a traktowany jest gorzej.Jak tak ma być dalej to ja jestem za płatną służbą zdrowia

nie zlikwidowac krus tylko obnizyc zus do takiej samej kwoty jak krus

alex803 napisał(a):

> Zlikwidować krus- niech chamy płacą uczciwe składki i podatki a nie udają >biednych. Wieśniak sprzeda świnie da w łapę lekarzowi i jest traktowany w >szpitalu lepiej od tego co opłaca zus przez całe życie-czyli ma wkład w kasę >chorych nieporównywalnie większy a traktowany jest gorzej.Jak tak ma być >dalej to ja jestem za płatną służbą zdrowia

Trochę kultury szanowny mieszkańcu miasta, bo widzę że to u ciebie "towar deficytowy." Uważasz się za lepszego człowieka od rolnika???
Dlaczego wszystkim najłatwiej jest "pojechać" po rolnikach i po KRUSie? Waszym zdaniem rolnicy winny są wszystkim waszym problemom?

P.S. A tak zapytam... czy byłeś na skupie z tym rolnikiem i widziałeś jak tę świnię sprzedał, a potem pojechałeś za nim do szpitala i przeprowadziłeś obserwację jego opieki szpitalnej? HAHAHAHAHAHAH

...........................................

różowe okulary daj mi do siebie aktualny adres na który wysłać wiadomość

Temat spoko, lecz jeśli ktoś nie potrafi odpowiedzieć bądź nie jest w temacie to kultura by wymagała by się wstrzymać z wypowiedzią. Z tego widać na przykład alex803 też ma problemy zdrowotne, a do tego dylemat dlaczego on płaci więcej, więc troszkę objaśnię w tej sprawie. Co do dylematu składek to wina raczej leży po stronie ludzi, z pewnością na których głosowałeś, a jeśli chodzi o sprawy zdrowotne to radzę leczyć się na nogi, bo na głowę już za późno. Kulturę poznaliśmy w wypowiedzi to wątpię by interesowało kogoś twoje wykształcenie, jeśli je wogóle posiadasz (a jeśli nawet masz to chyba że za jajka z bazaru hehe).

żeby zarejestrowac sie w krusie trzeba miec przede wszystkim dzialke, trzeba sie pokazac im akt notarialny i nakaz platniczy, cala rejestracja trwa ok 15 min... skladka wynosi 290 zl.

\"pokoj z tobą\"

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org