Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
CB Radio |
Jakie radyjko byście polecili i jaka antene? i Gdzie lepiej kupowac w naszym miescie? ... PIENIADZ TO WLADZA, SUKCES TO WIEDZA ...
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: CB Radio |
cb13 na skrzyżowaniu a właściwie rondzie poznańskiej i woj. polskiego
|
|
a do jakiej sumy ma byc ten komplecik
|
|
cb 13 jest na legionów naprzeciw jednostki wojskowej jest tez sklep cb na rogu miedzy rontem na wojska polskiego a browarnej
|
|
ale i cb 13 jest na poznanskiej za stacja paliw, za urzedem celnym :)
|
|
cb.13 ma prawie wszystko ale jak się nieoriętujesz w temacie to zedrą ile się da i wcisną badziewie ZDECYDOWANIE NIEPOLECAM radio każde pociągnie do tego dobra antena i spoko
|
|
sam nie wiem do ilu tak do 300 pln ... PIENIADZ TO WLADZA, SUKCES TO WIEDZA ...
|
|
A znasz obsluge CB radia??
|
|
ja Polecam Cb 13 na Alei Legionow zaraz obok Da grasso, kolega Konsul2 napisal ze zedra z Ciebie hajs i gowno wcisna to ja musze powiedziec ze to jest nieprawda, znam troche ten sklep jak i na Poznanskiej(mila pani obsluguje), dobrze doradza jakie radyjko jaka anetna,jak trzeba to poprawia wszystko aby tylko dobrze dzialalo, zeby nie bylo trzaskow itp itd http://motoNE.pl/
|
|
Kup na allegro taki zestawik: radyjko UNIDEN PRO 520 XL , ANTENA CB SIRIO ML145 , lub jak za długa to ANTENA CB SIRIO AS100 (1,0m). Razem to ok 300 z groszami - sprawdzone z autopsji , wyczytane na necie. Zresztą znajdź forum CB i tam jest kawa na ławę.
|
|
No wiem wiem ale co do radia uniden pro 520 to to radio nie ma homologacj czy tam czegos i nie jest dopuszczane do sprzedaży w naszym kraju jest jakaś ustawa z 2007 roku ktora nie dopuszcza do urzytkowania i sprzedazy takich radyjek. A na poznanskiej to gdzie ten sklep dokładniej? wlasnie zastanawialem sie nad tym unidenem i bardzo duzo czytalem i jest naprawde dobre, A co sądzicie o radyjku onwa MK3? ... PIENIADZ TO WLADZA, SUKCES TO WIEDZA ...
|
|
W tej cenie nie kupisz nic dobrego. Ja i prawie wszyscy moi znajomi mają Unideny i nie było nigdy problemów. Popatrz jak szybko schodzą te radyjka wystawione w atrakcyjnej cenie. No , ale jak Ci pasuje szumofon chiński , to Twój wybór.
|
|
Ja miałem radio Yosana i antenę Midland. Bardzo dobry sprzęcik. Cena zestawu z montarzem 600.
|
|
ja miałem tez kiedyś radio...Unitra ;-] ehhh ....to były czasy buahahaha
|
|
Ja mam unidena 520 + antena president ml145 i jestem zadowolony bardzo, radio jakieś 280zł antena na allegro 150zł z wysyłką trochę więcej niż 300 ale warto.
|
|
Możesz się zainteresować tym: http://speedalarm.pl/ Bez zbędnych anten etc.
|
|
Do tych urzytkownikóów co maja radio uniden 520 czy nie mieliscie zadnych nieprzyjemno.ści z policja w zwiazku z tym ze posiadacie radia ktore nie sa dopuszczone do urzytku w naszym kjraju? ... PIENIADZ TO WLADZA, SUKCES TO WIEDZA ...
|
|
Kolego dla twojej informacji , juz od jakiegoś czasu u nas w Polsce nie trzeba mieć żadnej chomologacji na radia do 4W, takich właśnie jak uniden 520, osobiscie takiego posiadam razem z antenką lemm magnum, polecam bardzo fajny zestawik, w trasie można spokojnie osiągnąć 15 km, a radyjko mogą zabrać tylko i wyłącznie jeżeli jest podejrzenie że radio jest kradzione. pozdrawiam.
|
|
Nie chodzi mi o koncesje na urzywanie takiego radia, ale wlasnie uniden 520 nie powinien być w sprzedaży tu jest link http://www.uke.gov.pl/uke/index.jsp?news_cat_id=69&news_id=1215&layout=1&page=text&place=Lead01 to zerknijcie sobie i powiedzcie jak to jest korci mnie strasznie ten uniden ale troche mam obaw ... PIENIADZ TO WLADZA, SUKCES TO WIEDZA ...
|
|
Przecież można korzystać z czegoś podobnego do CB na komie, fajna sprawa, dawałem linka wcześniej. Koszt w sumie żaden w porównaniu do CB :)
|
|
Wiesz wolalbym miec cb a nie wszystko w komie. Dzieki za linka i za podpowiedzi ... PIENIADZ TO WLADZA, SUKCES TO WIEDZA ...
|
|
Polecam ci radio jony2, a antena presiden to górna półka co do sklepu to odradzam sklep na al.legionów na przeciw jednostki wojskowej facet który tam sprzedaje jest niemiły i beszczelny przekonałem się na własnej skórze. człowiek lasu
|
|
Uniden i Johny to jest to samo z ta roznica ze Johny ma homologacje i jest drozszy od Unidena - takze ja polecam i jednego i drugiego - bedziesz zadowolony, jesli bys chcial posluchac kogos madrego kto sie na tym zna to zapraszam na poznanska przy urzedzie celnym jest taki mily pan - ja u niego kupowalem i jestem zadowolony
|
|
Około 10 lat temu miałem Onwę przy dobrej antenie z samochodu sięgało około 30km, była potrzebna rejestracja tego radia w Białymstoku na Lipowej i oczywiście musiało być z homologacją. Później jak znieśli rejestracje miałem przestrojone radio przywiezione z Niemiec. Wbrew wszystkim prawom ciągneło tylko 3W, czyli mało, i przy dobrej antenie ze stacjonarką z Łomźy rozmawiałem pod Ostrołęką. Obecnie żadna homologacja nie obowiązuje. Możesz mieć nawet Presidenta ze wstęgami, ale to jest sprawa zasobności portfela. Obecnie doraźnie kupiłem TTI nowe z anteną w Łomży za ok. 360zł (na Allegro za ok. 300zł), a unideny z tego co wiem też ładnie śmigają, zależy jaki model, ale radyjko spoko, lecz zawsze ważna jest antena i zestrojenie jej.
|
|
Homologacja jest po to by międzyinnymi sprawdzic czy radio nie sieje po innych kanałach. Swoim nadawaniem możesz zakłócać radia pogotowia ratunkowego, policji itp. Dlatego jest wymagana. Uniden 520 homologacji nie ma , ale i nie sieje.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |