poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Motocykl - pytanie !

Witam , mam takie pytania odnosnie motocykla ( ścigacz 600cm3):
- gdzie w lomzy mozna wyregulowac gazniki i jaki wiaze sie z tym koszt ? czy sie je reguluje co jakis czas czy poprostu wtedy gdy jest to konieczne?
- czy jest jakis sposub na wyprostowanie, nastawienie czy cos w tym stylu tarczy przednich w motorze ( przy hamowaniu szarpie przodem , na tarczy widac ze nie po całości jest wyslizgana) czy jedyny sposob to kupic nowe ?
Z gory dziekuje za odpowiedz na pytania !

<-_->

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Motocykl - pytanie !

lomza jak to lomza niewiem czy ktos bedzie na tyle kompetentny zeby zrobic takie zeczy. jak zapytasz to tak napewno wszyscy sa zajebisci itp. powodzenia

Jedź do Ryśka do Jedwabnego, On napewno Ci wyreguluje. Jak dojechać? Na pierwszych krzyżówkach w lewo na Przytuły/Radziłów skręć, zakład będzie po lewej stronie, będziesz widział szyld

Mozesz też jechać dfo Fabika:)na Sikorskiego,prawie na przeciwko wieży ciśnień.Kompetentny chłopak-myslę,ze napewqno pomoze,a w cenie się nie orientuje:)

Nie wiem jak to w Lomzy wyglada, ale w Wwie regulacja gaznikow 150-200zł. Sciagnij sobie 'serwisowke' do swojego motocykla, bedziesz mial tam podane co jaki czas jakie rzeczy musisz zrobic. (wymiana oleju, swiec, regulacja luzu zaworowego, regulacja gaznikow). Tarcze kup nowa. Ja wiem, ze dla niektorych przyspieszenie jest najwazniejsze, ale hamowac tez trzeba ;). Zreszta z hamulcami nie ma zartow, to nasze bezpieczenstwo.

na motocyklach najlepiej zna się Rysiek, nikogo innego nie szukaj adres wcześniej kolega podawał

jak szukasz kogos w łomzy to jest taki magik kolo wierzy cisnien i jeszcze jeden przy Nowogrodzkiej trzeba wiechac na plac nadlesnictwa czy czegos takiego wjazd na przeciwko ul. strzelców kurpiowskich. Kolesia nazywaja Kwiatek.

Warsztat Kwiatka jest za lecznicą weterynaryjną, to tam gdzie garaże przy skrzyzowaniu z ul. Strzelców K. (Nadleśnictwo troche dalej-w strone miasta).

Tarcz sie nie prostuje i nie reguluje. drżenie podczas hamowania mozę być spowodowane nie tylko krzywą tarcza, lecz również luzem łożyska głowki ramy, lub wybitami panewkami w lagach.
To że tarcza nie bieze całośia moze być winą prowadnic w zaciskach. Wyszysc wszystko, nasmaruj, tak by tłoczki jednakowo wypychały klocek. Z drugiej strony moze klocki sa aftermarketowe i sa do bani.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org