Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Praca |
Czy ktoś wie gdzie można się zapisać na zrbieranie np.truskawek?? Prosze o szybką odpowiedz.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Praca |
u świetego
|
|
czyli gdzie??na jakiej ulicy??
|
|
za szpitalem masz takie budynki i tam pewnie potrzebuja taniej sily roboczej np przy zbieraniu truskawek ale...ja kiedys poszedlem jak mialem z 14 lat zarobilem z 10 zł i odechcialo mi sie
|
|
do VizeV jest bardzo mądre przysłowie kto nie szanuje grosza, nie jest grosza wart. 15234
|
|
Myslisz się ;) Wiesz moze co to jest wyzysk ? Jak bym Ci kazał pracowac cały dzień za 10zł np na budowie - zdecydowałbys się ? Nie sądze , i co tez uwazalbys ze nie jestes wart grosza ? Jakby cierpienie uczyło, to Polska byłaby jednym z najmędrszych krajów świata.
|
|
mam swojej zdanie na ten temat,że ludziom młodym nie chce sie pracować,ale dużo winy jest też i naszej rodziców.wolimy dziecku dać 10 zł niż miałby zarobić. wyzysk a co to twoim zdaniem jest? tak jak kij ma dwa końce tak i wyzysk ma dwie strony strnę pracowmnika oraz pracodawcy,jeden drugiego wykorzystuje.jeden robi łaskę że da tą przysłowiową dyche a drugi robi łaske że ją przyjmnie bo przecież "pracował". myśle że za 10 zł nie pracowałbym na budowie ,praca ta jest więcej warta ,no chyba że otwierałbym butelki z piwem dla majstra i pomocnika,czemu nie i to niebył by wyzysk.jaka płaca taka praca i odwrotnie. 15234
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |