Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Parada równości |
Co sądzicie na w.w temat. Za, czy przeciw?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Parada równości |
Zawsze zastanawia mnie ta równość. anatomia jest anatomia i co najwyżej do Boga można mieć pretensję że tak stworzył. My łysi powinniśmy też zrobić paradę że chcemy równości i tak samo jak oni z włosami wyglądać korzystać z fryzjera, malować włosy a Państwo powinno nam zapewnić to zapewnić, w imię równości i dobrego samopoczucia nie wspomnę o cieple w głowę.
|
|
Witam Nie mam nic przeciwko związkom homoseksualnym , bowiem należe do tego środowiska ale na żadne parady nie muszę chodzić . Czy cały świat musi wiedzieć o mnie ? I nie jest to spowodowane tym , że może boję się o tym mówić !! A czy mężowie i żony , którzy zdradzają robią jakieś parady z tego tytułu ? Nie !! Ale skoro już są parady to należy chyba je tolerować! Jeśli szanujesz kogoś to i "Ciebie " ktoś poszanuje . Pozdrawiam .
|
|
ja bym z tako chorobo sie ukrywal, ale co kto lubi jedyny prawdziwy jasio :}
|
|
Tolerancja polega na tym, że godzimy się na to, iż tacy ludzie istnieją. Ale parady? Po co zaraz parady? Zycie to sa tylko chwile
|
|
Masz w zupełności rację , musisz ukryć z tą swoją choroba , jaką jest brak tolerancji. Czy uważasz , że jak lesbijki albo geje są w związku to choroba? A jak mąż bije żonę , dzieci , zdradzają się wzajemnie to jest zdrowe?
|
|
Mają takie samo prawo jak wszyscy chodzić po ulicach, a poza tym gdybyście tak nie szczekali - oni nie musieliby paradować - pozdrawiam wszystkich zdrowo myslacych (zaraz pewnie posypia się oskarżenia że jestem jedna osoba z nich - powiem tyle - mam to gdzieś :-))
|
|
Homoseksualizm nie jest żadną chorobą, z której ktoś miałby się wyleczyć. Naukowcy nie stwierdzili jednoznacznie co może być najważniejszą przyczyną powstania tego zjawiska. Osobiście jestem heteroseksuanlna, jednak wiem, że ludzi homo jest wokół nas pełno. Nie mają oni tyle odwagi, żeby się z tym ujawniać i wcale się nie dziwię, gdyż oblężeni przez hetero zostaliby zlinczowani. Sądzę, że własną seksualność powinniśmy zostawić pod kołdrą. Parada nie jest najlepszym sposobem na zmiany postulatów, a może być tylko powodem większej niechęci wobec tych ludzi.
|
|
Jest bardzo dużo osób nawet blisko nas homoseksualnych ale nie przyznają sie , bo się boją reakcji społeczeństwa. A katolickie procesje to nie demonstrowanie na ulicach do jakiej grupy społecznej się przynależy ? A może ja - tak jak i gejów - nie chcę na ulicy oglądać religijnych bigotów ? Ulica jest przcież wspólna dla wszystkich.
|
|
Ja nie mam nic przeciwko osobom homoseksualnym dopóki: 1. Nie chcą adoptować dzieci. Uprzedzam pytanie "dlaczego?". Po pierwsze, bo ja sam bym nie chciał mieć homoseksualnych rodziców. Po drugie, wg badań to ma ogromny wpływ na późniejszy rozwój dziecka - chodzi o jego późniejsze podejście do płci przeciwnej. 2. Jeżeli mi nie wmawiają, że to jest w 100% normalne. Bo nie jest. Hipotetycznie rzecz biorąc, jeżeli założymy, że to prawda i każdy by żył w związku homoseksualnym to by życie na ziemi wyginęło. 3. Jeżeli mi wmawiają, że jestem nie tolerancyjny. Owszem, jestem tolerancyjny. Gdybym nie był to bym już dzwonił do 4lomza, żeby zbanowali Wasze nicki, bo szerzycie herezję. Jeżeli ktoś twierdzi, że jestem nie tolerancyjny to małe wytłumaczenie: Cytat: Tolerancja to jest poszanowanie czyichś poglądów, a nie narzucanie tych poglądów innym, co bez przerwy jakiś homoseksualista robi, albo w TV, albo na takich forach, albo w sejmie. Ja, aby być tolerancyjnym nie muszę podzielać Waszej opinii i zgadzać się z Waszymi postulatami. Jeżeli jakimś cudem, pkt 1 będzie zalegalizowany w Polsce, to wtedy pewnie przestanę być tolerancyjny. To moja opinia.
|
|
tak świat musi wiedzięc bo poziom cywilizacyjny tego narodu jest naznaczony większą liczba parad gejowskich - idąc filozofią miejscowego purpurowego lidera katolików. Róża Lux
|
|
Do kxxn : Zgadzam sie z Toba w 1 punkcie , gdyż wszystko mogę sobie wyobrazić w związku homoseksualnym ale dzieci jakoś niekoniecznie. Mimo wszystko różne są sytaucje w życiu i różnie może być . Tylko skąd miałyby brać sie te dzieci w takich związkach ? Jeśli już o tym mowimy . taki przykład: Pewien mąż zmalowałbogobojnej żonie czwórkę dzieci. Księdza przyjmowali, plackiem w kościele leżeli, Radio Maryja na okrągło słuchali. Jednym słowem "święta rodzina". Aż tu nagle tatuś gdzieś na pielgrzymce do Częstochowy poznał nową, młodszą znacznie i samotną parafiankę i zapałał wielką miłością . Żona i dzieciaki mają teraz problem z wyżywieniem i nie tylko. Ksiądz już nie odwiedza rodziny, bo niby po co? Rodzina chodzi na żebry na plebanię, ale z mizernym rezultatem. A miłosierny Bóg patrzy na to wszystko z góry i ręce załamuje. To u nas normalne -tyle lat -ludzie już się nauczyli co innego mówić a co innego robić - i tego niestety nauczył Kościół .W Kościele na klęczkach a po ........po staremu -czyli normalnie !
|
|
mg_a: ehhh kościoła w to nie mieszajmy. Na ten temat to ja mam jeszcze inną opinię. Wg mnie celibat powinien być dobrowolny. Zresztą jakieś głosy w kościele słychać, że coś tam w tym kierunku się ma ruszyć. No, ale mówimy o tym, że ojciec zostawia rodzinę na lodzie. Zdarzają się takie sytuacji i to nie rzadko. Najczęściej też odbija się to na dzieciach(bardziej, niż na matce tych dzieci). Jednak nie zdarza się to w większości małżeństw. I owszem częste są zdrady itd, ale większość związków trwa dalej(przynajmniej do tego ważnego momentu, kiedy dzieci już "mają swoje życie"). Nawet jeśli tak się nie stanie i rodzina rozpadnie się... to tylko współczuć tej rodzinie. Ale co by nie gadać przynajmniej w dniu ślubu planowali być razem do końca życia i zapewnić dzieciom jak najlepsze warunki do życia i ich rozwoju. A nawiązując do adopcji przez pary homoseksualne, to już dziecko na starcie jest skazane na "inność". Pytanie tylko jak bardzo wpłynie to na jego późniejsze życie. Ja nie chce, żeby ktoś to empirycznie sprawdzał zwłaszcza, że obecne badania naukowe mówią, że może wpłynąć bardzo źle. Dla mnie temat dzieci w tym wypadku jest bezdyskusyjny.
|
|
komora.
|
|
Wyplenić to! To nie jest normalne ludzkie zachowanie. Po to Bóg stworzył/ewolucja ukształtowała (jak kto woli) kobietę i mężczyzne aby się wzajemnie dopełniali. Dla mnie to jest chore. A do tego ile chorób jest przenoszonych przy takich stosunkach. Niech wybudują sobie miasto na odludziu(proponuje Białystok/Geystok:D) albo schowają się pod ziemię i niech tam robią co chcą wtedy mi nie będą przeszkadzać i niech robią co chcą. Oby to nie wychodziło na światło dzienne;] I nie pozwalać na jakieś parady pedałów. Mam nadzieję że nie dopuszczą do adopcji dzieci przez związki "nieludzkie". I nie wmawiajcie mi że jestem nietolerancyjny. Bo jak można być nietolerancyjnym wobec czegoś nieludzkiego? Support Your Local Football Team.
|
|
Pewien mechanik kiedyś powiedział: Tłok jest do cylindra, a nie do rury wydechowej. z Listu św. Pawła do Efezjan: "Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".
|
|
lobo hehe dobrze gadasz , to jest choroba na poczatku byl Adam i Ewa a nie Adam i Marcin , czlowieku to jest chore ja tego nie toleruje , bo to jest p*******e zeby chlop za chlopem sie uganiał...
|
|
mogo chodzic nikt nie broni, tak samo jak ktos z AIDS morze chodzic po chodniku. nikt nie broni. wienc skoro to nie jest choroba, czy tam zaburzeniem psychiczno emocjonalnym, wiec czym jest? czy zdrowy biologicznie i z poprawnym DNA osobnik powinien czuc poped do innego osobnika o tej samej plci? skoro takie zboczenia jak upodobanie do wlasnej plci jest zdrowym aspektem spolecznym, to czemu pedofilia/zoofilia nie jest? tolerujmy i takih ludzi wobec tego, bo czym zawinili? skoro wy - twierdzacy ze nie jest to choroba - czemu nie mowicie do wlasnych dzieci (na przykladzie syna): Tomku, po kiego ci ta Agnieksza, z Frankiem przecież znacie się już 15 lat, morze on będzie dla ciebie wymazonym partnerem do konca zycia? zona i tak gotowac ci nie bedzie potrafila, a on przynajmniej zrozumie cie gdy bedziesz mial ochote na browara. jedyny prawdziwy jasio :}
|
|
Gej ok
|
|
Jasiu i Jp 100% poparcie. Support Your Local Football Team.
|
|
w Lomzy mogli by tako zrobic bym pocwiczyl strzaly z wiatrowki
|
|
ja tam ich toleruje, niech sobie żyja i dobrze sie mają. ale po kiego takie coś. antek ma rację- on zrobi paradę łysych a ja tych którzy ubóstwiają zielone majtki. ale też nie nazywajmy ich chorymi i nie strzelajmy z wiatrówki, przecież to też człowiek. a że lubi coś innego to już jego sprawa
|
|
Nie jestem za gejami ani przeciwko nim, tak samo jak nie jestem przeciwko les (co większości chłopów się podoba) ani przeciwko nim. Jak zapewne wiadomo ludzikom, tym bardziej obeznanym ze światem naszym, czyli Ziemlią na której przyszło nam żyć, czyli tym spec. Homo Sapiens Sapiens. Więc Natura (Bóg) pokazuje nam maluczkim, głośno krzyczącymi i wymachującymi transparentami; że jest coś takiego jak kontakty 'homoseksualne' wśród istot zamieszkujących TĄ planetę. Ciekawym tylko kiedy "Ludzie" wbiją sobe do łebków że są TYLKO gatunkiem (Homo Sapiens Sapiens) i niczym więcej. Ja wiem, że 'ROZUMNY' i tak dalej. Ale inne gatunki mają lepiej rozwinięte inne cechy (wzrok, słuch, smak (powonienie)). A my biedne sieroty na tej planecie zaledwie rozum (niby). Kim jesteśmy? Np. w dzungli czy w oceanie ?! - mięsem. I co rozum ?! Wg. mnie - Żyj i innym pozwól żyć, tak jak i tobie pozwolono ! Howgh ________ Malachit
|
|
poprawka w pierwszym zdaniu :) przeciwko, przeciwko... sorry ________ Malachit
|
|
Sa wsrod ksiezy, sa wsrod waszych sasiadow i znajomych. Sa ale niby ich nie ma bo niedoinformowane spoleczenstwo gotowe do obelg i rekoczynow. Ze nie wspomne o zwyczajnym szykanowaniu w pracy. Po to parady aby ludzie przejzeli na oczy, zobaczyli ilu jest tych "innych" wsrod nich. Bo byli od zawsze i beda, taka jest natura. Jedyne co sie musi zmienic to sami polacy. Nie dla homoseksualistow? Co dalej? Nie dla kobiet? Nie dla niepelnosprawnych? A moze starcow? To juz bylo przerabiane ok. 70 lat temu... "Ja jestem wolny, mam swoje zdanie, to czego pragnę to świat bez granic." Chocolate Spoon
|
|
Parada przeszkadza zawsze tym, którym wszystko przeszkadza. Skończy się temat parad gejów, a znajdą sobie inny, w którym można pofolgować swojej nienawiści, złości i frustracji. Co gorsza, takie zjawisko obserwuje się już wśród dzieci. Wystarczy, że jedno z dzieci czymś się wyróżnia, nieważne czym - może to być ubiór, zachowanie, dobre wyniki w nauce, złe wyniki w nauce - a już jest napiętnowane przez większość. Paranoja!
|
|
Każdemu pedałowi odbezpieczony granat w d..ę. VOTUM DEO IGNOTO
|
|
„Orang Utan” oznacza po malajsku „leśny człowiek”. A w ogóle Człekokształtne, to nie są jakieś-tam „małpy” - tylko nasi najbliżsi krewni. Po angielsku: „Apes” - a nie „Monkeys”. Można je – w pewnym zakresie – nauczyć mówić, a nawet czytać. W niektórych krajach socjaliści już zamyślają, być dać im prawo głosu. Więc właściwie dlaczego nie zezwolić ludziom na małżeństwa z orangutanami? Prawo głosu – to prawo do decydowania o innych. Jeśli chcemy gorylom czy szympansom pozwolić decydować o ludziach – to dlaczego nie pozwolić im decydować, czy chcą zawrzeć związek z człowiekiem? I dlaczego nie pozwolić ludziom na związek z Naszymi Braćmi (i Siostrami)? Istnieją w naszym społeczeństwie zoofile. Znałem jedną dystyngowaną panią, która chodziła po Starym Mieście z dość imponującej postury psem. Wszyscy wiedzieli, bo okien nie zasłaniała dość szczelnie, ale nikt się nie wtrącał: z tym psiskiem lepiej było nie zadzierać. Więc dlaczego można z psem – a nie można z gorylem? W warszawskim ZOO parę lat temu kliku zboczków zgwałciło... hipopotamicę; co prawda: „karłowatą” (tylko 200 kg wagi) – ale zawsze. Niektórzy górale mogą z owieczkami... Dlaczego nie z orangutanicą? A czy z takiego związku mogą być dzieci? „Jak Pan Bóg dopuści, to i z kija wypuści”... Zwolennicy Teorii Ewolucji powiadają, że jesteśmy blisko spokrewnieni... Skoro koń może spłodzić z oślicą oślika - osioł z klaczą: muła – to czemu nie człowiek z orangutanicą? No, raz na jakiś czas – w wyniku drobnej mutacji jednego chromosomu... „Człowiek Ogrodowy”... Jak to by było po malajsku? Tak czy owak: byłoby „ogniwo łączące”. Jak znalazł do Teorii Ewolucji. W każdym razie: znacznie większe jest prawdopodobieństwo, że coś się urodzi z takiego związku, niż ze związku dwóch homosiów. Więc jeśli ktoś chce wprowadzić „małżeństwa” dla homosiów – to może najpierw wypróbować to na orangutanicach? Zwolennicy życia we środowisku naturalnym przyklasną mi z pewnością!! z Listu św. Pawła do Efezjan: "Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".
|
|
Przykład http://wiadomosci.onet.pl/1990218,69,dwa_homoseksualne_pingwiny_doczekaly_sie_potomka,item.html Taka jest Natura. ________ Malachit
|
|
Podana fraza - http://wiadomosci.onet.pl/1990218,69,dwa_homoseksualne_pingwiny_doczekaly_sie_potomka,item.html - nie została odnaleziona. http://wiadomosci.onet.pl/1990218,69,dwa_homoseksualne_pingwiny_doczekaly_sie_potomka,item.html z Listu św. Pawła do Efezjan: "Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".
|
|
Cholera, że też te pingwiny wiedziały, kiedy to jajo podrzucić - akurat na paradę równości. Czyżby to był czyżyk??? z Listu św. Pawła do Efezjan: "Obleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła".
|
|
jest naukowo udowodnione ze homosesksualizm to choroba i sa osrodki na swiecie ktore ja lecza dyskusja wiec jest zbedna pozatym nie moja sprawa kto z kim sypia aby nie wychodzil na ulice i nie krzyczal o tym bo sie niedobrze robi tyle w temacie Who's Your daddy?!!!
|
|
miles85 - piszesz "...jest naukowo udowodnione ze homosesksualizm to choroba..." Pewnie masz rację ale może jakieś konkrety. Kto udowodnił, gdzie, kiedy... Link jakiś... ________ Malachit
|
|
niestety nie przytocze ale ogladalem program o tych osrodkach podawali ze wyleczyli kilkaset tysiecy osob na calym swiecie i ze homoseksualizm to horobowe zmiany w mozgu tyle pamietam ale chodzilo mi bardziej o to ze promowanie tego poprzez jakies parady pochody itp jest spolecznie szkodliwe ze nei wspomne o pomysle gejow o adopcji dzieci to jest dopeiro chore niech robia co chca w sypialniach my natomiast niekoniecznie musimy chciec ich ogladac Who's Your daddy?!!!
|
|
"1. Po drugie, wg badań to ma ogromny wpływ na późniejszy rozwój dziecka - chodzi o jego późniejsze podejście do płci przeciwnej." Jakich badań? Daj jakiegoś linka, z chęcią się dokształcę. Bo jak na razie 99.9999% homoseksualistów wychowałao sie w heteroseksualnych rodzianch. Jakim cudem jest to możliwe? "niestety nie przytocze ale ogladalem program o tych osrodkach podawali ze wyleczyli kilkaset tysiecy osob na calym swiecie i ze homoseksualizm to horobowe zmiany w mozgu tyle pamietam ale chodzilo mi bardziej o to ze promowanie tego poprzez jakies parady pochody itp jest spolecznie szkodliwe ze nei wspomne o pomysle gejow o adopcji dzieci to jest dopeiro chore niech robia co chca w sypialniach my natomiast niekoniecznie musimy chciec ich ogladac" Heh zawsze w takich sytuacjach pada "nie przytoczę, nie pamiętam, kiedyś czytałem, widziałem, oglądałem". Zamiast oglądać takie programy weź się lepiej za czytanie słownika ortograficznego. Będzie z tego większy pożytek i dla Ciebie i dla innych.
|
|
Homofobia to choroba...? Wciągnięcie "silnych uprzedzeń wobec homoseksualistów" na listę chorób i zaburzeń psychicznych, z której w 1973 r. usunięto sam homoseksualizm, postuluje prof. Edward Dunbar z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Los Angeles. Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM) jest najbardziej poważanym na świecie spisem zaburzeń i chorób wymagających leczenia psychiatrycznego i/lub psychologicznego. Prof. Dunbar uznawany jest za eksperta w dziedzinie "przestępstw nienawiści" i pracuje jako konsultant w wydziale policji miejskiej Los Angeles, w okręgu szkolnym Los Angeles i w Centrum Gejów i Lesbijek miasta Los Angeles. Dyrektor ds. badań Amerykańskiego Stowarzyszenia Psychologicznego Darrel A. Regier popiera badania nad "patologicznymi uprzedzeniami", ale nie jest pewien, czy powinno się umieszczać je już na liście zaburzeń ze względu na potencjalną krytykę. Alvin F. Poussaint, profesor psychiatrii Szkoły Medycznej na Uniwersytecie Harvard, zgadza się z klasyfikacją osób z silnymi uprzedzeniami jako paranoidalnych. Dodaje: "Wyobrażają sobie, że ludzie zrobią im jakieś złe rzeczy, że ich skrzywdzą, i czują, że muszą coś zrobić, żeby się bronić. Kiedy osiągną to stadium, są już bardzo upośledzeni." Shama Chaiken z Kalifornijskiego wydziału karnego potwierdza: "Traktujemy rasizm i homofobię jak zaburzenia urojeniowe."
|
|
homofobia to nie choroba tylko zdrowe patrzenie na pewne sprawy zaś homoseksualizm jest chorobą ponieważ to zaburzenie psychiczne przez które podoba nam sie płeć która nie powinna jeżeli homoseksualizm jest normalny to 99% ludzi na ziemi jest chorych psychicznie i nienormalnych rozumiem słowo tolerancja ale tez do pewnego stopnia i granic ciekawe czy ci którzy tak sie opowiadają za gejami i lesbijkami chcieli by ich dziecko idąc ze szkoły patrzyło jak facet z facetem całują sie na ulicy ? później przyjdzie do domu i powie "tato dlaczego jestes z mamą faceci tez są fajni i sam kiedys bedę taki jak oni" mg_a chciał bys zeby twoje dziecko było gejem czy lesbijką ? pamiętajcie punkt widzenia zalezy od punku siedzenia
|
|
Szerokie rzesze ludności, której wmówiono, że edukacyjna darmocha stanowi niezwykłą zdobycz socjalną, nawet nie ośmielają się pisnąć w obronie własnych dzieci przed inwazją sodomitów, śmiało wkraczających do publicznych szkół z programem perwertyzowania, z lekka tylko maskowanym pozorami edukacji o „orientacjach” – to znaczy informowaniem, kto, co i w jaki otwór komu wsadza. Sodomici, niczym dziady na odpuście, podnieśli łzawe lamenty z powodu „dyskryminacji”, to znaczy – że nikt nich nie podziwia, ani nawet nie chwali za – jak powiadają na Pradze – „paciakowanie w popielnik”. VOTUM DEO IGNOTO
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |