Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Oda do Turośli |
Oda do Turośli;-) Turośl to fajna wiocha, Każdy się tutaj zna i kocha. Na lewo las, na prawo łąka, Rzeka Turoślanka się też tu błąka. Jest ładny kościół, zabytkowy, Chodzi się do GOKu na gry i rozmowy. Co sobota w Edenie jest Zabawa, I do baru po piwo obława;-) W lato jest urządzany festyn kurpiowski, Zjeżdżają się na niego i z miasta i z wioski. Ludzie z rolnictwa tu głównie żyją, Chowają bydło, ziemię pługami ryją. Sadzą dla siebie ziemniaki i zboże, Sąsiad sąsiadowi napewno pomoże. Czas nam tu wszystkim powoli płynie, Żyjemy sobie jakby w rodzinie. PS. Zapraszam wszystkich do Turośli Bo tutaj ludzie fajni wyrośli:-)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Oda do Turośli |
Już mi się podoba w Turośli! Rozpatrzę Tę propozycję, kiedy będę urlop planować... Oczywiście pod warunkiem, że Wasze gospodarstwa agroturystyczne nie przesadzą z cennikiem. Pozdrawiam serdecznie ~Robo~
|
|
I ja pozdrawiam... Pare lat temu poznalam w Turosli genialnych ludzi. Do dzis milo wspominam tamte wakacje...
|
|
Killka lat temu, bodajże 10, byłam na obozie gwaroznawczym w Turośli. To prawda - fajni, mili ludzie i piękne okolice. Pozdrawiam :)
|
|
Wszystko pięknie !. Ale o której Turośli piszesz ?. Są dwie w odległości ok. 13 km od siebie. Ave
|
|
Może to jakie lustrzane odbicie???
|
|
No coz Justa mowie o tym samym....
|
|
a jest oda do Łomży ?
|
|
Turośl ta mieści się koło Kolna, Prowadzi do niej droga wolna.
|
|
Pewnie jakaś Oda do Łomży jest, trzeba ja odnaleźć tylko :]
|
|
ja bylem w turośli na grzybach i niema !!
|
|
Naturalnie |
że kwatery agroturystyczne całego terenu zapraszają! Ryskago jesli nie znajdziesz dla siebie czegoś w Turośli, to serdecznie zapraszam do wynajęcia pokoju w Goniądzu, wśród rozległych bagien biebrzańskich, na przykład w domu mojej teściowej. Dla szanownych fajnych forumowiczów obiecuję zniżki! :-)
|
|
Panie Jacku, No masz, w bagna chcesz mnie Pan wpakować i to jeszcze do teściowej! :) A poważnie, skąd Pan wiesz, że lubię moczary i mroczne klimaty???
|
|
W bagnie z teściową ?, mało ciekawa perspektywa. Ave
|
|
:)
|