Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Ciepła woda - S. M. Perspektywa |
Czy w całej Spółdzielni Mieszkaniowej Perspektywa od 23 godz. nie ma ciepłej wody? Czy to tylko tak u mnie? Niedawno się przeprowadziłam do Łomży i jestem w szoku!!! Niby wolny kraj, wolność słowa, myśli, a dostępu do ciepłej wody nie ma?? Zycie to sa tylko chwile
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Ciepła woda - S. M. Perspektywa |
Niestety nie tylko u ciebie tak jest :/ we wszystkich blokach spoldzielni nie ma cieplej wody od 23 do okolo 5 rano ________________________________ Myślę, mówię i znikam, a ty będziesz wnikał w treść tego tekstu.
|
|
Przecież to jest złodziejstwo w biały dzień. Odkrecasz w nocy ciepłą wodę, wodomierz kreci, płacisz kasę a w zamian dostajesz zimną wodę.
|
|
lomzynska rzeczywistosc jedyny prawdziwy jasio :}
|
|
I TAK JEST WSZĘDZIE NA DŁUGIEJ NIM DOSTANIE SIĘ CIEPŁO WODĘ TRZEBA ODCZEKAĆ DOBRYCH PARE CHWIL, ALE LICZNIK KRĘCI ODPOCZĄTKU NA CIEPŁĄ, A JAK BY TEGO BYŁO MAŁO TO DOLICZAJĄ SOBIE PONAD PÓŁ METRA DODATKOWO, CIEKAWE ZA CO???? EHHH..ŻYCIE, ŻYCIE.....
|
|
na innych osiedlach w nocy tez nie ma ciepłej wody wogóle... tez mieszkam tu od niedawna i wczesniej nigdy sie z tym nie spotkalam
|
|
angelika1007 to,że czekasz aż bedzie ciepła woda to akurat wina złej izolacji rur. Perspektywa - porażka
|
|
he to nawet u nas w Kolnie mamy ciepłą wodę o każdej porze dnia i nocy.....
|
|
ja tam niewiem ale jak wracalem o 2.00 tez leciała zimna :)
|
|
zależy w którym bloku mieszkasz, jak w ciągu nikt ciepłej wody pod wieczor nie używa to i zimna leci ;) U mnie ciepłej wody nie ma po 24 :)
|
|
Normalnie szok !!! Byłam dziś w S.M. Perspektywa i przyjemna Pani powiedziała mi, że jeśli zbiorę podpisy z całego bloku (100%) wtedy mogą nam zrobić ciepłą wodę, ale metr może kosztować nawet 30 zł (no żarty sobie robi chyba). I powiedziała, że ona się przyzwyczaiła, to i ja też mogę. Qrcze niby mogę, ale czy my się mamy cofać do średniowiecza, czy rozwijać? Ile to już lat takie ograniczenie z tą wodą tu panuje? W żadnym mieście nie słyszałam o czymś takim... a czy w zamian za to, że ciepłej wody nie ma nocą, jest jakoś szczególnie tańsza? Zycie to sa tylko chwile
|
|
Jedyne wyjście - budowa własnego domku!!! Woda każdego sortu bez ograniczeń! Pozdrawiam wszystkich malkontentów i ...hartujmy (od 24 do 4) nasze ciało!
|
|
Są dwa wyjścia. Albo figlować rano i kąpać się bez ograniczeń, albo po dobranocce zagonić bachory spać, żeby zakończyć figle do 22. Ze starszymi latoroślami nie ma problemu, bo dziewczyna dobrze wychowana powinna być w łóżku o 20, żeby na 22 wrócić do domu. A poważnie, idźcie na zebranie właścicieli mieszkań i zapytajcie, czy spółdzielnia jest waszą władzą, czy może aż służbą. Woda od tego nie stanieje, ale może zrozumiecie, za co płacicie. Co do jednego bądźcie pewni, sporą część czynszu stanowi opłata za waszą głupotę i brak zainteresowania własnym majątkiem.
|
|
jak już pisałem w innym temacie dotyczącym tego samego problemu: jak już zakręcają cieplą wodę to niech zakręcą tak aby odkręcając ciepłą nie leciała zimna czyli niech nic nie leci bo jak się odkręci ciepłą po 24 to leci zimna a placimy jak za ciepłą. ale zamotałem ;P
|
|
już sama nazwa tej spółdzielni kojarzy mi się z Alternatywy 4 http://www.youtube.com/watch?v=cKh8hFGk_Mst=04m00s
|
|
montujmy bojlery na noc !!! -----*****-----*****-----*****------***** Łomża, Łomża, Łomża . . . -----*****-----*****-----*****------*****
|
|
właśnie znalazłam Rozporządzenie Ministra Infrastruktury z dnia 12 kwietnia 2002 r. w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie. (Dz. U. z dnia 15 czerwca 2002 r.) jest w nim napisane § 120. 1. W budynkach, z wyjątkiem jednorodzinnych, zagrodowych i rekreacji indywidualnej, w instalacji ciepłej wody powinien być zapewniony stały obieg wody, także na odcinkach przewodów o objętości wewnątrz przewodu powyżej 3 dm3 prowadzących do punktów czerpalnych. Czy to znaczy, ze S.M. P. zabierając nam ciepłą wodę nocą działa niezgodnie z prawem? Zycie to sa tylko chwile
|
|
nie koleżanko, nie jest zapisane czy to ma być woda ciepła czy zimna, jest tylko sprecyzowane że musi być obieg w instalacji ciepłej wody.
|
|
http://zjebaniec546.mybrute.com
|
|
ca ten link należy się ban lub ostrzeżenie -----*****-----*****-----*****------***** Łomża, Łomża, Łomża . . . -----*****-----*****-----*****------*****
|
|
na Jantarze nie ma takich problemów ciepła leci 24/7
|
|
Oj mylisz się mylisz. w moim bloku tez nie ma cieplej w nocy. a co wy na to jak sasiadka odkreca ciepla wode he to juz u mnie nie leci. to jest dopiero porazka.
|
|
musimy wszysczy rzadac odszkodowan za zuzyta "ciepla" wode po 24
|
|
Naprawdę nie wiem skąd się wziął pomysł w S. M. P. na wyznaczanie ludziom godzin dostępu do ciepłej wody. Niby S. M. postępuje dobrze, bo szuka oszczędności, ale z drugiej strony, bardzo źle, bo szuka ich nie tam gdzie należy. Wydaje mi się, że należałoby taką praktykę ukrócić. Co sądzicie? Zycie to sa tylko chwile
|
|
jestem za. proponuje obciąć prezesom wynagrodzenie. myslę że powinno wyjść na to samo ;P
|
|
To był pomysł sławetnego prezia Lipskiego. Bezrobotni mieszkańcy nie płacili czynszu, więc zaczęto wymyślać oszczędności, i padło na ciepłą wodę ciemną nocą. Jeszcze większe oszczędności byłyby, gdyby zakręcić ciepłą wodę całkowicie, niech się ludzie hartują, śmiertelność spadnie (albo wzrośnie), ale będzie oszczędniej. Czy on nadal jest preziem? VOTUM DEO IGNOTO
|
|
Wygląda na to, ze nadal jest prezesem i bardzo możliwe, ze sam oszczędnie nie żyje. Czy my jesteśmy niewolnikami S. M., która wymaga płacenia i chyba nie stawiania żadnych wymogów?? Bo jak inaczej nazwać sytuację, że około 14 tysięcy ludzi daje się traktować w ten sposób tj, w 21-szym wieku godzić się na brak elementarnych wygód w postaci owej wody przez 24 godziny. Albo coś z tym zrobimy i pokażemy, że Zarząd to tylko kilku najemnych pracownicy, którzy powinni spełniać wolę spółdzielców, a nie dyktować nam warunki, albo nadal będziemy jedynie bulić i mieć mglistą nadzieję na ciepłą wodę... Zycie to sa tylko chwile
|
|
Zacznijmy wysyłać rządania odszkodowania za ciepłą wodę po 24, ja uzywam jej 90% po 24 kiedy to powinna byc ciepla a leci zimna. po drugie jesli Pan Prezes jest zapracowany i mieszka w naszej spoldzielni to znaczy ze na pewno pracuje pozno do rana - wiec kiedy sie myje? moim zdaniem woda moze byc wylaczona na 30 minut tak o 4 np. dla konserwacji czy przeplukania tam czegos.... zacznijcie od wysylania rzadan zwrotu nadplaty za ciepla wode kiedy byla zimna, przeczytalam dzis status spoldzielni i nie ma w nim nic o tej przygodzie z woda aha nie wiem jak to jest,ale chyba ludzi pamietajacy PRL myja sie raz na tydzien to moze takie cos bylo keidys normalnie czy nie?
|
|
Zacznijmy wysyłać rządania odszkodowania za ciepłą wodę po 24, ja uzywam jej 90% po 24 kiedy to powinna byc ciepla a leci zimna. po drugie jesli Pan Prezes jest zapracowany i mieszka w naszej spoldzielni to znaczy ze na pewno pracuje pozno do rana - wiec kiedy sie myje? moim zdaniem woda moze byc wylaczona na 30 minut tak o 4 np. dla konserwacji czy przeplukania tam czegos.... zacznijcie od wysylania rzadan zwrotu nadplaty za ciepla wode kiedy byla zimna, przeczytalam dzis status spoldzielni i nie ma w nim nic o tej przygodzie z woda aha nie wiem jak to jest,ale chyba ludzi pamietajacy PRL myja sie raz na tydzien to moze takie cos bylo keidys normalnie czy nie?
|
|
przepraszam za jakanie sie
|
|
trzeba sie przeprowadzic do domu jednorodzinnego , u mnie jest ciagle ciepla ale za to swiatla w nocy na ulicy niema , cos za cos...
|
|
W każdym razie odnalazłam, że mamy prawo żądać szczegółowego wyliczenia naliczonych opłat zgodnie z art 4 ust. 6 (4) ustawy o społdzielniach mieszkaniowych. Art. 45a Prawa energetycznego mówi mniej więcej, że spółdzielnia nie może za podgrzanie wody pobrać od mieszkańców budynku więcej niż sama zapłaciła dostawcy za ciepło do podgrzania tej wody. Czyli zimna woda, która leci zamiast ciepłej po 23 nie może być w cenie ciepłej. W każdym razie już dawno nie słyszałem o takich pomysłach na oszczędność ciepła i jedną z metod walki z tym kretynizmem powinno być upublicznienie i to jak najszersze nazwy spółdzielni i jej światłego kierownictwa. Może wystarczyłoby zawiadomić władze spółdzielni, że toczy się taka dyskusja na forum. Niech się zapoznają z tym wątkiem. Może sama groźba upublicznienia wystarczy i władze spółdzielni długo nie wytrzymają tego psychicznie. Same wykonają odpowiedni ruch? Zycie to sa tylko chwile
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |