Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
pytanie do Anglików ;) |
niedługo wyjeżdżam do Angli i posiadam telefon w sieci orange... czy mój numer będzie aktualny za granicą i czy będę mógł z niego normalnie korzystać? a jeśli nie będę mógł normalnie korzystać to czy da się coś zrobić żebym mógł go używać w Angli? z góry dziękuję za odpowiedź adriano
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: pytanie do Anglików ;) |
Wyjezdzajac wlaczy Ci sie roming. Zadzwon do orange pod *100 (koszt1.00) i podadza Ci koszty polaczen i kody przez ktore bedziesz dzwonil do Polski
|
|
anglikiem nie jestem...ale byłem w angli, posiadam tel. w sieci era, lądując w angli sieć sama sie zmieniła na jakos zagraniczną, vodafone lub verizone nie pamietam dokładnie, tylko pozniej rozmawiajac opłaty naliczane sa na polski rachunek wiec, będą one duze...z orange mysle ze bedzie tak samo zreszto orange to siec europejska i napewno jest w angli wiec nie bedzie problemu napewno..
|
|
Ja mam tel w orange. Jak wyjeżdżałam za granicę po prostu po przekroczeniu granicy musiałam wyłączyć i włączyć tel. i Wszystko działało. ___________________________________________________________ Nie ma miłości, są ciężarówki ;)
|
|
nawet nie trzeba wlonczac i wylonczac, wystarczy miec automatyczny wybor operatora :} po przestawieniu karzdy operator ma obowiazek wyslac smsa z obwiazujacymi stawkami za minute/SMSa i oplaty za internet w roamingu na terenie kraju, gratis dostaniesz smsa w stylu: Witamy w XXX, milej podrozy ;) jedyny prawdziwy jasio :}
|
|
roaming i wszystko jasne. W UK dostaniesz SMS z kosztami rozmów i SMS (po polsku).
|
|
Koniecznie wlacz roaming zanim wyjedziesz, bo ja kiedys tak wyjechalam z nieuruchomionym roamingiem i nie moglam do nikogo zadzwonic ani wyslac smsa zza granicy. Telefon bedzie Ci normalnie dzialal w Anglii, tylko bedziesz duzo duzo wiecej placil za smsy i rozmowy (nawet odbierane polaczenia). Ja mieszkam w Anglii i mam angielski numer i polski (wlasnie w Orange) i wszystko jest ok;)
|
|
P.S. Angielka nie jestem:P
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |